Förbannade ögon & huvudvärk

Har som vanligt haft ont i ena ögat & huvudvärk. Dock blev det värre under eftermiddagen, trots att jag tagit alvedon.
Gick & la mig vid 18 med Charlie, han var ändå hungrig, så jag ammade honom i sängen & passade på att sova. Han somnade han med, sen vaknade jag av att Flisan ringde från sin klasskompis & meddelade när hon skulle komma hem med bussen. Somnade om igen tills hon kom in & ropade försiktgt Hallå på nedervåningen.

Hon kom upp & gav mig lite massage på nacke & axeln på höger sida. Tyvärr så gjorde det mig bara mer illamående, men jag gick iaf upp för att ta 2 alvedon till.

Huvudet & ögat bultade som fan, jag skakade & mådde jätteilla. La mig på soffan en stund, Charlie sprang omkring i gåstolen & hittade på lite småbus.

Efter 30 min hade det fortfarande inte mildrats & Flisan tände lampan i taket vilket skar rejält i mitt öga.. Gav upp & tog 2 Ipren oxå... Charlie lessnade på gåstolen & terroriserade sin stackars mamma en stund. JAg la mig i soffan & kollade på Gordon Ramsey på 5.an med Charlie på magen & Flisan hopkurad på andra sidan soffan. Charlie ville att jag skulle leka hela tiden, gjorde jg inte det kastade han sig hit & dit & såg olycklig ut samtidigt som han gnällde Ohhhhhhh & putade extra mkt med munnen ^^

Vände upp & ner på honom några ggr, killade honom, lekte Prästens lilla kråka & satte honom på min mage så han hade ryggen motryggstödet & mutade honom med ett kex...

Drack lite te & tog några frukostknäckemackor med ost till. Skakningarna & det värsta illamåendet gick över, huvud & ögonvärken mildrades, men nu har jag istället HALSBRÄNNA :(
Jag har extremt sällan halsbränna, har mest bara haft det under graviditeterna.. Mysko...

Hoppas att jag inte har kvar det onda imorgon bitti, tänkte gå på öppna förskolan.. Länge sen nu ju & CHarlie måste få umgås med andra barn:)

Hans tjejkompis är fortfarande sjuk, men feberfri,så jag får se om de kommer med..

Fick min efterlängtade bok "Din värld är inte min värld" idag med posten... Hämtade den på eftermiddagen 6 har redan plöjt igenom halva boken.. Då har jag ändå sovit 2 timmar & haft superont några timmar.. Den är så fängslande..

Så himla trist bara att det inte finns några bilder på honom i boken, men det finns på hennes hemsida iaf & jag har ju mina gamla bilder på honom..

Saknar honom jättemkt, det känns så overkligt på nåt sätt.. Han satte verkligen sina spår i människor den token :)
Skulle ringa min kompis Anna idag & bestämma fikatid i helgen, hon ska ju få sitt exemplar av boken då. Jag kan inte vänta tills i april, så hon får den i förskott.

Charlie åker kundvagn i Umeå & handlar julmat :)





Varför ska osämjan drabba barnen?!

Y's ex är fan inte klok.. Att hon gapat lungorna av sig varje dag,slagit, hotat med knivar, klöst,krävt att få alla hans pengar för att sen ofta kasta ut honom utan att han får tillbaka dom,gett honom kontaktförbud med bla mig med oxå med gamla tjejbekanta, hon förbjöd honom mer eller mindre att hjälpa mig efter min flytt när jag var höggravid & under tiden jag låg på sjukhus,innan & efter Charlie fötts & jag inte hade några kläder eller nån mat (på samvården står man för maten själv) det är fan sjukt.
Jag fick nog i somras när hon kunde äventyrat sin sons hälsa, tänker inte gå in på det & samtidigt förstörde för mig & Y, han skulle hjälpa mig att handla, vilket jag inte kunde göra själv. Efter det är vi osams, men höll väl på att bli sams några veckor sen på deras sons 2års kalas.
Dock gjorde hon bort sig återigen genom att skicka massa fula mess & skriva till mig på msn & jag blev förbannad.

Jag blir inte ofta arg, jag blir mest bara irriterad, men det här har gått för långt...
Hon gör nu allt för att sätta dit honom för saker som inte hänt, förnekar det hon har gjort, kastar skit över alla i vår familj,hotar & har sig... Hon mår fan inte bra, men det är ju omöjligt att kunna hjälpa människan.

Det värsta är att allt har gått ut över pojken, allt som hänt hos dom har ju hänt inför ögonen på sonen.
Nu drabbar det resten av ungarna i "kretsen"...

Flisan har träffat dom 2ggr nu på kort tid.. Första gången hälsade hon på *censur* på bussen, varpå han vänder sig mot mamman & säger MAmma, mamma" & söker väl bekräftelse på att det var Flisan. Mmm svarar mamman & vänder bort huvudet med äcklad min...

Andra gången är återigen på bussen. Sonen säger MAmma, mamma, hon vänder bort huvudet & säger Nej (Sonens namn) nej nej nej.

Fatta hur ont det gjorde i min dotter... Från att ha kunnat gosa med *censur* hur ofta som helst, till att inte ens få prata med honom osv..

VAD FAN HAR UNGARNA GJORT??? Det är ju dom som straffas,din dumma jävel!!

Nu har exet dessutom anmält Y för bla kvinnomisshandel.. HAHAHA, vilket jävla skämt! Herregud säger jag bara... Hon har även ansökt om besöksförbud.. Öhh, ursäkta? Hur ska hon klara detta själv? hon kunde ju fan inte ens tvätta eller laga mat eller ta hand om deras sjuka son utan Y's hjälp, tom när det var slut & han kastades ut...

Y var på förhör häromdagen & han har frågat om jag kan vittna om det jag vet osv. Visst kan jag det. Visst kan jag berätta om hur de haft det i sitt förhållande osv, men nån kvinnomisshandel har det knappast varit frågan om.

Väntar på att polisen ska höra av sig & sen på alla anmälningar som kommer komma från henne, under olika namn & anonymt, både till polisen & soc... Det har hon hotat med så många ggr & kan hon falskt anmäla Y så...

JAg är så arg & ledsen. Det verkar dessutom som om hon fått med sig en annan Y's ex, hon hör knappt av sig eller så & det är trist att hon ska behöva ta sida..
Tycker synd om ungarna som inte kommer få känna varandra...

Testar att lägga in videoklipp igen

Får se om det funkar nu då :)





Verkar iaf funka :)  Kan tillägga att jag filmade precis innan, när han var riktigt vild, men så ringde luren & det sparades inte ens:(  Nu äter han päron & banan själv, nästa blir nog äpple, när han fått sina tänder uppe.

...

Vet inte om Bella kan ha varit magsjuk ändå... Charlie har nu bajsat för 3.e gången idag...

La in lite bilder från mobilen & hittade denna som jag tog när vi hade bråttom.. kunde inte motstå att prova den.. ^^
Baskern alltså :)

                                                             

Mina recept

Mina recept är lite hopkok som lyckats eller recept jag hittat nånstans & provat & som jag rekomenderar.

Det kommer antingen vara bara för småbarn eller för vuxna med en mildare variant för småbarn.

De för småbarnen är oftast saltfria, men det händer att det slinker ner lite tex konserverade chaminjoner. Tyvärr är det salt i dom, men lägger man dom i blöt & spolar,så försvinner mkt av saltet & tar man bara lite så är det ingen fara.

GodmorgonSpya & Nytt liv på jorden

Inatt sov Flisans kompis här igen. Hon hade ont i magen så de kunde inte somna i tid. Det slutade med att jag fick lägga mig i sängen med Charlie & trängas med tjejerna. Sen upptäckte kompisen att hon hade problem med lilltånageln. Det visade sig att den var lös,så den var på vippen att lossna.

Fick gå in med henne i badrummet & låta hennes fot ligga en stund i varmt vatten medan vi pratade lite om problemen hon har hemma som gör att hon får ont i magen.

Nageln satt fast lite i ena kanten på nagelbandet, så vi klippte bort den så gott det gick, men hon fick klippa bort det mesta, jag var rädd att göra illa henne. Det slutade med att hela nageln lossnade utan smärta.

Varför den lossnade vet jag inte, hon hade inte gjort illa den eller så.. Mysko..

Sen kunde de iaf somna.

kl 6 imorse ringde mobilens larm, vilket jag stängde av för att snooza en stund. Plötsligt kom en annan signal från luren, så jag kollade vad det var. Det visade sig att det var en mmsbild på en bebis.. Kände inte igen nr, men såg att bebben var lik nån jag kände  & den låg i en plastbalja från bb...  Inte så svårt att lista ut att det var min vänninas son vi väntat på ^^

Väldigt lik sin far var han, fast en mörkare & tjockare variant :) Emil vägde 4370gr & var 55 cm lång.. En stor bebbe med andra ord :)

La mig ner igen & Flisan sa Gud vad skönt att vi ska snooza en stund. Jag höll med, sen hörde jag nån röra sig i sängen, Flisan frågade Vadär det Bella..  Sen hörde jag kräkljud..

Frågade om hon kräktes,men hon sa inget. Ljuden hördes återigen & jag tände lampan & såg ungen sitta med händerna under hakan & samla ihop spyan samtidigt som blicken flackade, som om hon försökte lista ut hur hon skulle ta sig ur  min säng & skynda sig till toaletten.

Jag hämtade en liten handduk & virade runt händerna på henne & höll en flik under hennes mun samtidigt som jag hjälpte henne till toan. Stackars unge! Hon visste inte ens att man skulle ställa sig på knä & kräkas, för att minska att det kom överallt... Sa till henne det & gick för att ta bort sängkläderna. När hon var klar sa jag till henne att tvätta sig, hon stod bara handfallen i badrummet. Jag är säker på att hon skämdes samtidigt som hon kanske fick lite panik. Hjälpte henne av med pyjamasjackan sen fick hon tvätta sig så gott hon kunde medan jag torkade bort kräk från toaringen & badrumsväggen.Hon sa att hennes mamma trodde att hon var magsjuk eftersom hon tydligen haft ont i magen i några dagar.. Tack.. Då tillåter man att barnet går hem till nån med bebis hemma :(

När hon var klar fick hon ringa sin mamma som sa till henne att komma hem, dörren skulle vara öppen.
Jag blev lite förvånad, jag trodde ungen iaf skulle bli hämtad, men jag klädde på mig & sa att jag skulle följa med henne de ca 60 m hem till henne. Jag visste ju inte hur sjuk ungen var, hon kunde ju lika kräkas ute på gatan eller svimma osv.

Hon ringde på sin dörr, men ingen öppnade. Då kom hon på att dörren var öppen, men ingen mötte henne i hallen heller..  tyckte lite synd om henne, men hennes mamma tog hand om henne iaf fick jag veta för ett tag sen då Bella ringde & sa att hon rakpermanetat sitt hår under dagen. Flisan tyckte det var konstigt att hon fick gå till frisören när hon var magsjuk. Hon kräktes hemma oxå. Skit samma, hon mår bättre nu iaf.

Skickade ett grattismess till min kompis & hennes man på hennes lur vid 7 tiden. Efter ca 10 min ringde det & jag svarade Grattis mamma, Tack hördes det med mörk röst. Då var det hennes man som ringde & berättade att emil förlösts med akut kejsarsnitt vid 4 imorse. min kompis hade börjat krysta, men Emils hjärtljud hade sjunkit drastisk, sen hade allt gått blixtfort. Hon hade blivit nersövd & han fick vänta i korridoren.

De hade kommit ut med Emil till honom sen & han var så stolt när jag pratade med honom :) Emil skrek lite i bakgrunden & Pelle tyckte synd om honom, för pappa hade ju ingen tutte till honom.. JAg förklarade att Emil klarar sig, det finns bebisar som inte får äta alls på flera dagar om de är så pass sjuka när de föds,så de måste genomgå värsta undersökningarna, de kan bli sjukare annars.

Han blev iaf lättad, men var orolig för sin fru. de hade sagt att hon skulle vaknat till & så vid 6, alltså 2 timmar efter snittet, men när vi pratade hade det gått 3 timmar.

Jag sa att det kunde blivit komplikationer tex när de skulle sy igen eller så var hon så himla dåsig fortfarande. Han skulle iaf leta reda på personal & fråga.

Jag hoppas att de mår bra iaf. Hon har inte ringt nåt, men det förstår jag att hon inte orkar. Hon får väl inte ens gå upp än heller. Jobbigt läge för henne som är rökare...

"Din värld är inte min värld" - boktips

Jag har ännu inte läst boken, jag har just beställt den, men de bekanta som läst den säger att den är svår att lägga från sig,sorglig & väldigt gripande.

Den handlar om min avlidna kompis & hans mamma & deras kamp mot bla hans missbruk, hans psykoser osv.

Jag rekommenderar verkligen alla att läsa den, han var en underbar kille, men en del av det mina bekanta beskrivit ur boken är nåt jag inte känner igen när det gäller honom.

Jag tror många missbrukare & missbrukaranhöriga kan känna igen sig.

Inget förlag vågade släppa boken, vilket är tragiskt, men Monica Peterson (författaren & mamma till min kompis) gav sig inte. Hon uppfyllde en önskan han hade om att hon skulle skriva en bok & ge ut, så hon startade ett eget förlag..


http://www.livetsunder.se

Försovning..

Försov oss i morse naturligtvis. Kunde inte somna inatt, tänkte en del på min döda vän.

Skrev ett mail till hans mamma, beställde boken & berättade lite..

Blev inget babycafé idag heller. Har möte här nu.. Typiskt :(

                                                                              

Babycafé & saknad

imorgon är det dags för babycafé igen. Det är så länge sen vi var där & det är länge sen Charlie lekte med nån annan bebis,så jag tror vi ska dit.

Hans kompis Jolin är förkyld & febrig igen, hon fick bara vara frisk i nån dag stackarn...

Inatt sov barnens kusin Emma här. Det var länge sen hon gjorde det. Hämtade henne & hennes mormor skickade med en mjuk kaka, Herman-kaka, som var sjukt god! påminde lite om sockerkaka, fast med choklad bitar, nötter, äpple & lite kanel,tror jag. krävde genast receptet ^^

Flisan åkte iväg för att kolla lite kläder i Haninge med en klasskompis idag,så hon lämnade Emma vid stationen där hon bor, eftersom det är en station på vägen mot Haninge.

Jag fick besök av min kompis som skulle fått sin andra son i måndags.. Men den bebben är seg ^^ Han ville ut flera ggr under graviditeten, tex i v 25 & 33, men nu när han får komma ut, då vägrar han *S*
Hennes mage är sjukt stor! Eller stor.. Den är låg & avlång... Hon har ingen mage direkt under bysten, den kommer en bit nedanför, ser jätteobekvämt ut :(


Min kompis hade med sig en bok som en avliden väns mamma skrivit om honom. Jag har vetat om att hon skulle skriva den, att den blev klar osv & skulle beställa den, men det har aldrig blivit av. Nu har hon gjort om boken, så nu är det en pocket & den är utgiven av hennes egna förlag.

Jag kollade upp förlaget på nätet, visste ju inte att det var hennes egna & där har hon berättat lite om sig & min kompis. Hon har lagt ut några bilder på honom som vuxen vilket blev lite av en chock.

Jag såg att det var han, men det var ändå inte han... Blev tårögd flera ggr , till och med nu & jag saknar honom...
Han tappade ju kontakten med oss gamla vänner i mitten av tonåren.. Jag träffade honom nån gång efter, men inget mer. HAn förändrades,liksom jag...


Killen jag var tillsammans med då min vän tog livet av sig, han kunde inte förstå min sorg. Han tyckte att man inte kunde sörja någon man inte umgåtts med på flera år...Min väns begravning var det sorgligaste jag varit med om, ändå var den vacker på nåt sätt.

Jag läste lokalblaskan en höstmorgon, kom tills dödsannonserna,såg hans namn,ålder & vad alla vi vänner nog ser som en symbol för honom, en katt. Han älskade katter väldigt mkt. Jag visst att det var han, även om jag inte ville tro det... Jag var helt chockad & ringde en gemensam kompis (Pappa Anna som jag kallar henne efter att hon var med på Charlies förlossning). Hon låg & sov när jag frågade om hon kom ihåg hans födelsedatum & jag fick det bekräftat.

Sätt dig ner om du står upp & håll inte i din dotter sa jag. Hon låg i sängen,så jag berättade att vår vän var död. Jgag fick upprepa det några ggr, sen brast hon ut i gråt. Jag höll på att börja gråta själv, men när jag hörde hysterin i hennes gråt blev jag lugn & liksom den tröstande istället.

Hon väckte inte sin man, hon slängde på sin lilla dotter ytterkläder,tog en blöja i handen & sprang hem till mig, klockan var säkert 8-8.30 på morgonen.

Hon läste dödsannonsen & grät vid mitt köksbord medan jag tog hand om hennes dotter. När hon lugnat sig gick vi igenom vilka gamla vänner vi hade telenummer till osv.

På begravningen var vi bara 5st. Många gamla vänner hade ju flyttat eller så fick vi inte tag i dom helt enkelt.
Vi 5 grät helt hysteriskt, hans mamma var rätt lugn, hon hade nog fått lugnade för att klara av allt.


Jag ska inte berätta så mkt mer, jag blir så sorgsen, men vi kände inte honom som vuxen. För oss var han fortfarande vår störtsköna kompis,som hittade på en massa tok & som var genomsnäll :)

Att se bild på honom som vuxen... det var lite tufft.. & jag kan erkänna att jag har lite skuldkänslor.

Jag bestämde mig iaf för att skriva till hans mamma, för att beställa boken, en till mig & en till Pappa Anna som hon ska få när hon fyller år. Jag vet att hon vill ha boken & den kommer betyda otroligt mkt för henne. Det är det minsta jag kan göra efter att hon coachade mig under förlossningen.

Om ni vet vem hon är, Scchhh, säg inget ;)



Dumma optikern :(

Var ner & hämtade glasögonen nyss...  Optikern hade inte lagat dom snyggt & det lär inte hålla länge heller... 
Typiskt min otur!  Får försöka hålla styr på lille klåfingermannen, annars lär mamma vara halvblind eller ha fylleögon igen :(

Har Flisans kompis Bella här igen. Hon sov här i förrgår oxå & ikväll kommer hennes mamma inte hem förrens efter 21, vilket ger Bella alldeles för lite sömntid. Hon går nämligen upp vid 05 på morgnarna & är på fritids 05.30.. Det blir långa dagar för henne stackarn, så jag sa att hon kan sova här igen. Hon är ändå så snäll & go, så det gör inget :)

Dans-bebben

Charlie har börjat med en ny grej... vanligtvis dansar han, ståendes, sittandes eller gåendes, men nu har han börjat utveckla dansen.. Nu hoppar han sittandes med fötterna ihop & långt in mot kroppen hahaha!  Han ser för rolig ut när han gör så :)
Än funkar det bara i min säng eller i soffan, men han tar sig fram där på det sättet oxå ^^

Fylle-ögon?

lämnade in mina gamla & nyare bågar för justering idag. Eftersom tjejen hos optikern råkade knäcka mina plastbågar i fredags när jag skulle justera dom så sa hon att hon var tvungen att ta in dom över natten för att kunna laga dom.  Meeeen.. Jag ser ju inte så bra utan dom & det skulle bara göra allt väldans svårt för mig hemma, så jag rotade fram mina gamla brillor under helgen.

De behövde oxå justeras, så de tog dom först.. Nu har jag gått med "fylle-ögon" hela dagen...  Det är alldeles för starka glas, så det känns som om jag vore på fyllan... Blir helt yr i skallen, hjärnan hinner inte riktigt koppla osv.  Det är faktiskt läskigt :(

Är glad att mina vanliga brillor är klara i morgon, jag längtar efter dom! MEn tusan om de tänker ta betalt! *protest*

Flisans förlossning

Flisan var beräknad till den 13.e maj 1997. Graviditeten var underbar, mådde bara illa 2 ggr, svullnade inte förrens i 8.e månaden & då syntes det tom på läpparna, som blev väldigt fylliga ^^ (har alltid varit avis på lillasysters vackra fylliga läppar)

Dotra ville dock inte ut förrens den 24.e maj.. Jag följde alla råd jag fick för att sätta igång förlossningen utom att dricka ricinolja. tur var väl det, för det är livsfarligt för barnet!

På kvällen fredagen 23.e maj vid 23.45 skulle jag på toa & blir förvånad över att det rinner när jag drar ner trosorna... Sen kissade jag men det fortsatte rinna.. Trodde naturligtvis att jag kissat på mig först, men sen insåg jag ju att det var fostervatten...

Det började pirra i hela kroppen, jag blev både rädd, otålig & glad på samma gång & jag ropade på hennes pappa att vattnet gått.

Ringde till förlossningen som sa att vi inte skulle komma in förrens jag hade fått värkar & det var 3-5 min mellan. Jag tyckte det verkade lite kort tid emellan, vi bodde ju ändå 5 mil därifrån.

Ringde lillasyster som skulle vara med & fotografera & hon kom som skjuten ur en kanon vid 01 på natten. Satt & spelade kort i köket i väntan på värkar, som satte igång 02.20.

Vid 4 eller 5 på morgonen gick vi & la oss & gick upp igen vid 9. Då kom värkarna tätare, så vi åt frukost, packade en väska & ringde taxi.

Taxin kom kl 10.45 & vi hoppade in. Till vår förvåning skulle den hämta upp 2 pers till, vilket var mkt konstigt.. Helt plötsligt hade "min" taxi blivit en samtransport & vi var en person för mkt.

Jag förklarade att ingen sagt nåt om det & att jag enligt sjukresekortet hade rätt att ta med mig min sambo & syrran, en eller flera passagerare stod det. Föraren ringde till chefen på Kerstins taxi, som snäsigt sa att det inte gällde & att vi skulle haft intyg på det. Föraren sa att det står så på kortet, men det spelade ingen roll..

Syrran fick hoppa ur vilket gjorde både henne & mig lessna...

Färden till Södertälje BB gick bra, hade jobbiga värkar, men kunde andas lugnt (in genom näsan, ut genom munnen) & då släppte de ganska fort.

11.45 var vi vid akutmottagningen på Södertälje BB & den andra passageraren, en granne till Flisans "farfar" undrade vad vi skulle dit & göra. Föda barn svarade jag & tanten tappade nästan hakan ha ha ha ha :)

men herregud, har du ens värkar ? frågade hon mig. Jag har inte märkt ett dugg, sa hon efter att jag svarade ja ^^

Skrevs iaf in & fick genomgå den trevliga tarmsköljningen.. Värkarna blev värre & värre & vi gick omkring på sjukhuset. Sen ringde vi syrran som skulle komma med bussen.Strax efter 13 fick jag en sån djävulsk värk, att ingenting hjälpte. När den äntligen var över skyndade vi oss till mitt rum.

Värkarna kom tätare & gjorde mer & mer ont, men barnmorksan hade knappt tid med mig. Jag bad om smärtstillande, jag ville ha ryggmärgsbedövning, men hon vägrade. Istället gav hon mig akupunkturnålar & en värmedyna över magen, trots mina vilda protester. Sen lämnade hon mig...

Jag kände mig så liten & ville bara därifrån..

Strax innan 14 kom första krystvärken. Barnmorskan kom in igen men sa att jag inte krystade alls, sen gick hon igen. sen kom en sköterska in & såg att jag verkligen krystade, så hon gick för att hämta barnmorskan. Barnmorskan kom, men nu var det en ny. Den förra hade slutat för dagen & den nya var verkligen trevlig.

Syrran kom & började fota, men det var för sent för ryggmärgsbedövning. Jag fick enbart lustgas, men jag kämpade på. "krysta som när du skiter" sa barnmorskan, vilket jag gjorde.. Men då blev det ju fel, ungen skulle ju inte ut den vägen...

Vid 15.30 fick jag lokalbedövning i underlivet & sen klipptes jag upp, utan att bedövningen tagit... 15.43 såg Felicia dagens ljus, 53 cm lång & 4085gr tung :)

Blev sydd 1 timme efter, hur många stygn det blev har jag ingen aning om. Vet bara vad min BM på mvc sa 1 vecka efter, när några stygn lossnat & det hängde en slamsa som skulle tas bort, det såg ut som ett broderi... Hon fick ta bort en massa stygn, vilket resulterade i att jag fick problem i 2 år efter.

När de la Flisan på mitt bröst vågade jag knappt ta i ungen, men sen la jag henne till rätta så hon kunde amma. Jisses vilken smärta det var *S*

Vi fick ett familjerum vilket jag var glad över. Efter den nonchalerande barnmorskan var jag inte stor, så jag kände mig väldigt liten så fort jag gick ut ur rummet. Mycket av det berodde oxå på att jag alltid hade nån barnmorska bakom mig, vare sig jag bara skulle byta blöja eller hämta nåt klädesplagg till Flisan.

under besökstiden på söndagen dkulle bla min mamma & liellebror Micke komma, samt min pappa, min låtsasmamma & lillasyster. Inför besöket ville jag ge Flisan ett bad, vilket alla andra mammor & pappor gjorde.

Vi fick vänta & vänta, så in i det sista fick vi äntligen gå fram. Men ingen av oss fick bada henne. Istället var det en surmulen barnmorska som tog tag i Flisan, stoppade ner henne i vattnet, tvättade snabbt, torkade frotterande & slet en kam över hennes huvud, vilket fick mitt hjärta att slå fortare av oro.

Sen tjatade personalen på oss att vi inte fick ha kvar rummet, de ville att vi skulle flytta ut redan på söndagsmorgonen, men då sa vi ifrån. Vi hade blivit lovade rummet & min Bm på mvc hade skrivit att vi skulle få bo där så länge som möjligt.

På måndagen kom de återigen in & sa att jag skulle flytta till en sal, men då bestämde jag att åka hem. Jag vägrade vara kvar där & speciellt när jag upplevde att de bara körde över mig. De blev sura & tvingade mig att vara kvar & bli kollad i underlivet. Frågade kvinnan som undersökte mig hur många stygn det var & hon frågade snäsigt varför jag ville veta. Jag svarade som det var, att jag ville veta av eget intresse men oxå för att berätta för mina kompisar som berättat för mig om deras förlossningar & ev stygn osv. "Det är väl inget att berätta om" var svaret jag fick. "Det är för många stygn för att kunna räknas".

Vi packade ihop våra saker & ringde taxi. Bad om en uppblåsbar sittring eftersom jag var så sydd ut & invändigt & hade stort besvär att sitta, fick ju sitta på ena skinkan men inte ens det hjälpte så bra. Fick ingen sittring...

Kände mig inte omtyckt & kände mig mindre än 22 år... Jag var helt övertygad om att de trodde jag var mkt yngre & därför var tjuriga...

Kom hem, dumpade av oss packningen, jag ammade Flisan & sen åkte vi ner på stan för att köpa det sista vi behövde till henne. Dum som jag var tog jag på mig högklackade skor & knatade omkring i nån timme.

Åkte hem & pappa, hans fru & lillasyster skulle komma på besök med bla ett skötbord att ha på badkaret till oss. Kommer in i porten, trycker på hissen, vi bodde längst upp, på 6.e våningen, men ingen hiss kommer...

Flisans pappa går upp för att kolla om dörren inte är stängd eller om hissen verkligen är trasig...  Den var verkligen trasig...

Vi fick snällt vänta på pappa & dom, men det dröjde nog inte så länge. De blev inte lyckliga över att få veta att vi var tvugna att gå hela vägen upp, men de hjälptes åt & jag bar Flisan. Väl hemma fixade jag fika & sen satt vi i vardagsrummet, fikade, pratade & beundrade Flisan. Helt plötsligt säger min låtsasmamma att jag ser så himla blek ut & att jag borde vila. Jag tyckte att jag var pigg, men hon insisterade & sa att jag måste vila, så jag gav med mig. De åkte hem & jag la mig med Flisan & jag minns att jag kände tacksamhet mot min låtsasmamma för att hon insisterat, för allt bara snurrade när jag la mig ner & jag sov rätt hårt & länge. Tur att Flisan åt  med ca 3-4 timmar mellan amningarna...

Flisan var en grymt snäll bebis, sov hela nätter från 1 månad osv. Skrek nästan aldrig & var så himlans söt :)
Vid 3 månaders ålder fick hon för sig att hon skulle sitta upp. Min vän som hade en 2 månader äldre flicka påpekade detta för mig när vi var ute & gick. Flisan hade då tagit tag om kanterna på vagnen & försökte sätta sig. Efter det fick hon ha en kudde bakom ryggen, men det dög inte, så vid 4½ månad ca, fick hon sitta i sittdelen.

Sovskratt

Jag & Charlie la oss & vilade middag vid 10, jag har fortfarande ont i huvudet, men inte lika farligt som vanligt. Låg & tokade oss lite innan & hade mysigt.

När han sovit en stund slumrade jag till. Plötsligt hör jag hur han skrattar & känner hela hans kropp reagera på skrattet.. NEJ tänkte jag & kisade på honom... Han låg & sov med ett stort leende på läpparna.

Tänkte Jaha han drömmer bara & ska somna om... Då skrattar ungen igen & så höll det på en liten stund & jag funderade på vad han drömde egentligen.

Till slut kände jag bara skrattet i hans kropp & hörde skrattig andning, sen sov nog jag själv :)

Söta tomtenissen har just lärt sig sitta
image130

Nu har jag ätit aprikoskräm & Charlie har ätit lammgryta. Den smakade inte bra enligt mig, men jag gillar inte lamm heller... Han åt precis som vanligt med god aptit.

Medan han satt i stolen satte jag på Rihanna's nya cd. Lade disken i blöt & Charlie dansade på som bara den i stolen till Don't stop the music, så jag var tvungen att filma honom :)

Mamma sa häromdagen att hon kollat på gamla foton av micke & hade blivit chockad, för att Charlie var så lik Micke. Hon skulle skicka några bilder med posten så jag fick se själv. Jag tycker han är lik Flisan, men jag måste nog kolla på gamla foton av henne ordentligt :)

Charlie sitter & leker & jag ska ta & diska, sen ska vi åka till Kvantum för att köpa bla blöjor.

Trött mamma..

Städade lite här idag. Flisan fick ett utbrott för att jag sa åt henne att städa hennes rum. För att göra en lång historia kort, hon städade, men inte förrens hon bråkat med sin morbror, kastat skurmoppen mot honom som missade men träffade lillebror i huvudet (han blev lite röd), fick mera utbrott, för att slutligen lugna sig när jag bad henne gå till grannen & säga att vi inte kom på kalaset vi var bjudna på, om hon inte skärpte sig.

Helt plötsligt var det en lugn & snäll Flisan hemma & städat på rummet hade hon oxå gjort :)

Gick till grannen & åt en god hembakad tårta, den högsta hembakade jag har sett. Tackade återigen för min fina bokhylla som jag fick igår.

brorsan ska hjälpa mig att möblera om & bära ner saker till förrådet, så snart har jag nog mera ordning här. Lite svårt för mig att göra det själv, så man får passa på när man kan få hjälpen.

Tänkte lägga ut 2 recept som jag hittat på till Charlie, dvs bebisversionen av "vuxen"maten. Det är en gryta som han var helt galen i & en enkel köttfärsvariant.Dock orkar jag inte nu, så jag gör det när jag har tid.

Idag fick min lille buse tugga på ett grymt saftigt päron, vilket var väldigt poppis. Tur det, eftersom han försökte tugga på min arm innan  :)

Han var så söt när han satt bredvid mig i soffan & gnagde så saften droppade från min hand hehe :)
Var tvungen att filma honom med mobilen. Han var tvungen att busa lite, så mellan sugandet & tuggandet på päronet, dansade han & fick skrattanfall osv ^^

Sen satt han & pussade mot storasyster, många snabba ggr, enbart för att påkalla hennes uppmärksamhet & när han lyckades.. Jisses vad lycklig han blev :)

Nu ska denna trötta mamma sova, har ont i huvudet som vanligt, men denna gång är det nog pga av glasögonen.. Skulle ju lämna in dom på justering i fredags, men optikern råkade spräcka min plastbåge... För att laga det var jag tvungen att lämna in dom, men då hade jag inte sett mkt, vilket hade gjort allt svårare.

Ska ner i morgon med ett par gamla glasögon, justera dom först & sen fixa dessa. Värsta är att dessa hann bara bli rejält böjda i skalmarna bakom öronen, så de är alldeles för tajta & små nu, så jag måste tilta fram dom...  Så jag har rätt ont bakom öronen oxå :(



Mammas prins blev 9 månader igår

Hade fullt upp hela dagen & var helt slut på kvällen.. Barnen var vakna sent & jag hann inte använda datorn förrens efter tolv inatt. Nu har jag fått besök...

Har en bror & en kompis som varit ute på krogen & som inte kommer hem, så de får tryna här. De hittade varandra ute i vimlet & tog sällskap hit & höll mig vaken.. Jag som just tänkt lägga mig :(

Nu måste jag bädda bäddsoffan så de kan sova ruset av sig & jag kan lägga mig..

Charlie blev 9 månader igår.. Helt sjukt vad tiden går...

Klåfingervänligt

Eftersom jag håller på att fixa klåfingervänligt hemma, så har jag heller inte så mkt tid att sitta framför datorn. Det är blixtfart på Charlie & han når överallt...

Har fått hjälp av lillebror att byta till mitt större vardagsrumsbord,så fjärrkontroller & ljusstakar får vara ifred.
Imorgon ska här städas, ikväll ska jag lägga in tvätten från tvättstugan & försöka sortera & göra i ordning i våra förvaringsutrymmen. På fredag får jag en jättefin bokhylla från en granne, så jag måste skaffa plats åt den i vardagsrummet oxå..

Skulle behöva stycka min dubbelsäng, ena madrassen ska Flisan få, möblera om i sovrummet, ta upp mitt stora datorbord osv...

Skulle behöva fixa i rummet Charlie ska ha sen, men jag har beslutat att ställa in allt som ska ner i förrådet där så länge. Det blir lättare för mig att fixa på kvällstid när ungarna sover & lillebror kan alltid hjälpa mig att bära ner allt sen medan Flisan passar Charlie..

Kom just på att jag skulle behöva fixa om i förrådet oxå..  *suck*

Ja ja, det blir bra när allt är gjort :)

Min vackra dotter, dock inte road av att fotas..
image124

Charlie gungar i Röbäck                           Charlie lycklig över att få hoppa igen
                                                        

Charlie sitter så bra & leker med sina saker :)                          Mammas sötgurka :)
                                                                                      

Full rulle..

Har ännu inte packat upp allt, jag har haft fullt upp sen vi kom hem. Charlie är blixtsnabbt överallt, igår kom han in i köket när jag pratade i tele & skulle stoppa in pizzan med extra ost jag just lagt på, för att den skulle smälta.. Han kom lite för nära ugnen, jag höll luren i ena handen & plåten i andra, så jag försökte skuffa bort honom med foten, vilket misslyckades eftersom han precis då tog sig framåt, så all kraft & koncentration gick åt att förhindra att han brände sig.

Då tappade jag pizzan som landade medfyllningen neråt :(  *Typiskt!*
Fick lägga på & akta honom för pizzan oxå, den kunde han ju oxå bränna sig på...  Allt gick bra som tur är & nu har jag lagt tillbaka mattan i köket. Åker han på den så trasslar den ihop sig under gåstolen & han kommer inte fram..

Ska snart ner & möta en gammal vän på stan, hon ska bjuda på fika & jag kolla in hennes stora gravidmage :)

image121

Mina vackra ungar kikar på mormors stora plattv ^^
image122


Hemma från Umeå

Kom hem i måndags förmiddag & vi var grymt trötta. Kunde inte sova en blund på nattåget & packningen var naturligtvis tyngre hem än när vi åkte upp :(

Fick hjälp av min bror & en kompis till honom som tur var & när vi varit hemma en stund bajsade Chareli. Skulle hämta skötväskan, upptäcker att den är borta, springer ner till barnvagnsrummet & tror att den hänger på vagnen.. Icke..

Kommer på att jag la den på hatthyllan ovanför våra platser på tåget från Umeå.. Ringer företaget & pratar med en hjälpsam kvinna som ringer tåget. Kvinnan ringer sen upp & säger att tåget vänder i Göteborg, så jag måste vara på Centralen kl 22.00 om jag ska hinna hämta väskan, annars skulle den hamna på Hittegods i BODEN!!  :((

Blev inte så mkt packa upp eller vila som jag planerat. Åkte in & hämtade väskan medan bror passade Flisan. Tog bara 4 timmar fram & tillbaka :(  Ungen var så trött så hon var helt yr & hon somnade utmattad i soffan i väntan på att jag skulle komma hem. Var hemma igen vid 00.00.. Kom i säng vid 01 & då snurrade min skalle rätt rejält oxå.

Inatt vaknade jag av att grannarna bråkade som faan& det var ett hemskt liv. Dessutom bråkade de i sovrummet,som ligger vägg i vägg med mitt & det är ruskigt lyhört...

Kan lova att hjärtat hoppade upp i halsgropen först. De lugnade sig väl rätt fort ändå, men Flisan vaknade ju oxå, vilket var mindre bra..  Vi var rätt trötta imorse oxå :(

Vi har haft det jättemysigt hos mamma, Charlie har utvecklats otroligt mkt, men det skriver jag om lite senare. Ska ner till tvättstugan strax igen :)

Ps, Anonym, jag skriver exakt hur jag vill i min blogg. Den snorkråkan var chockartat stor, den var ungefär som att du skulle ha en buse stor som en normalstor vinddruva i näsan. Rätt fashinerande ändå att ungen kunde andas med näsgången så pass täppt. Varför ska jag bry mig om du eller nån annan tycker det är äckligt?  Som förälder blir man förhärdad, men jag får väl skona din stackars mage & skriva "Varning! Icke för känsliga magar" nästa gång jag skriver nåt liknande ^^


Charlie & hans kompis Jolin i gåstol för första gången ^^
image116

på väg till mormor
image117

Charlie's apa, en precis likadan som storasyster har sen många år tillbaka. Mormor har köpt, naturligtvis :)
image118
image119

Charlie & mormor leker Tittut genom trappan :)
image120

RSS 2.0