Rymling

Flisan har rymt hemifrån.. Även om det bara är några timmar. känns inte bra alls.. Hon vill inte hjälpa till att städa eller ens ta
hand om sina saker eller gå ut med Charlie så jag får städa i lugn & ro.

Idag hände dessutom en sak, som hon säkerligen skäms väldigt mkt för, men som får väldiga konsekvenser för hennes del. Tyckte att vi skulle diskutera det hela är jag lugnat ner mig, men hon stack iväg & vägrar säga var hon är.

Nu har hon datorförbud plus att hon kommer få gå ur vissa communitys samt ev får msnförbud, beroende på hur hon uppför sig när hon kommer hem & om det går att diskutera med henne. Hon ska inte tro att hon kan göra som hon vill, så här hemma kommer det bli liv i luckan misstänker jag..

Ja ja..

Charlie fortsätter lära sig gå, det går sakta men säkert. Han lär sig nya saker samtidigt, så nu är det full fart här hemma  *S*

Han har lärt sig gå,
 dansa utan att hålla i sig,
göra saker samtidigt som han går, tex klappa händerna,
resa sig upp från sittande på rumpan,
rita på papper med kritor,
öppna kylskåpsdörren,
Klättra upp & ner i soffan (hög soffa),
gå upp & ner för små backar ute,
lärt sig själv att lampknappar på väggar hör i hop med lampor i taket,
visar med teckenspråk tydligt vad han vill ha eller säga,(tex på bussen när han visade att pojken bredvid åt kaka, då han visade att pojken höll den i handen & sen gjorde tuggrörelser & pekade på pojken)
klättra ner från min säng,
att när vi går in i porten så är vi hemma, eller mma som Charlie säger,
vilket håll vi brukar gå åt när vi ska leka med Tim.

Vet ite om jag missat nåt  *S*

Häromdagen hittade jag en verktygslåda i plast med verktyg, precis en sån jag letat efter till Charlie. HAn blev överlycklig (jag med, kostade bara 49) & nu är han överallt & mekar. Han mekar med vagnar, skåp, bilar, mamma, kex osv.

En anan rolig lek är med hans nycklar... HAn försöker låsa upp allt som har ett hål. Tex vardagsrumsbordet.

Tog in gamla vagnen på balkongen igår tanken är att han ska ha den att sova ute i, Emmaljungan ska klädseln av & ges till min kompis, chassit ska kastas (hon har redan fått luftdäcken). Flisan satte sig i brion på skoj & Charlie tog tag i handtaget & började köra henne där ute på balkongen. Han skrattade så mkt så han knappt kunde hålla i sig, den söta trollungen :) Tur att Flisan hade fötterna på golvet & hjälpte till i smyg ;)

Här ska iaf fortsätta städas. Har städat på nedervåningen & ska strax börja med övervåningen. Ska fixa plats i skrubben under trappen sen så Nicklas har bra förvaring till sina väskor. Han är väl på flyget när som helst nu :)

Ska ta många bilder på far & son sen tänkte jag.



Kapad dator

Jupp. Min dator är kapad av ett hmskt virus. Väldigt svårt att få bort ...  viruset heter Felicia....  *S*  hon sitter hela dagarna & kvällarna  vid datorn & går ej att få bort...  Jag har fullt upp som det är, jag har inte tid att tjafsa om att hon ska bort därifrån. Försöker fixa & göra fint här, måste få lite mera plats & lättstädat.

igår flyttade jag bokhyllan efter att ha plockat ut en massa saker, som Charlies leksaker tex. Flisan var tvungen att hjälpa mig sista biten, bokhyllan var för tung för mig själv.. Idag har jag grymt ont i kroppen, men framför allt i ryggen...


Tittut, här är jag!

Haha, kom inte på nån bättre rubrik...

läste Nicklas (Charlies pappa) kommentar i inlägget innan & blev plötsligt stresad... Fi fan, om 4 dagar kommer han till Sverige, jag sitter & tänker att han kommer om 1½ vecka... Jag är alltså 1 vecka efter  *S*

vi lever & mår bra, men jag har inte varit så sugen på att blogga & har haft fullt upp. Har tagit in Charlies säng till mitt rum igen, han vaknade så ofta & gallskrek när han sov i sitt rum, tror inte han var mogen :(

Möblerade om lite i hans rum & tog upp vårt stora datorbord + datorn & ställde i hans rum. Har tagit upp mera av hans leksaker, så han kan leka här uppe oxå när man sitter framför datorn. Han lär ju sig att trivas bättre i rummet då oxå.

Har fixat grindrarna vid trappen & håller på att fixa & planera. Ikväll ska jag ta bort allt i bokhyllan & flytta in den ca 1½ meter & ev möblera om tvbänken & soffan.. Får se hur mkt jag orkar med tanke på min rygg.

Är glad att det gick att dela datorbordet så att varje del var lätt att bära upp, det värsta var nog skärmen.. Den är ju stor & tung...

Nu är det bara 4 dagar kvar tills Nicklas åker, 1 vecka innan han kommer hit, så nu ska jag komma ihåg det... Om en stund ska jag tvätta, men innan dess vill jag hinna till affären & handla mat & sen hem & sortera tvätten. Tänkte försöka hinna tvätta prydnadskuddar, sofföverdraget & mitt överkast, förutom den vanliga tvätten. Får se hur långt jag hinner. Tänkte sortera ut kläder jag aldrig använder oxå, men det kan jag göra en annan dag..

Måste sortera papper oxå. Är ju en slarvmaja, så jag lägger bara ihop allt & har ingen ordning på nåt :/


...

Tog bort mitt senaste inlägg. Vissa kommentarer var lite väl arga & så & det var inte meningen att ni läsare skulle känna så starkt osv när jag skrev mitt inlägg. Jag behövde bara få ur mig lite, men jag tackar för er empati & omtanke.

Det verkar som de i släkten det berör tog åt sig hårt av mitt inlägg & förmodligen av kommentarerna & det var inte heller meningen. Jag ville som sagt bara skriva av mig, för när det blir för mkt så kan man inte hålla vissa saker inom sig.

Jag kan inte fortsätta trycka ner saker, av rädsla att krascha igen, men jag har jävligt svårt att prata om sånna här saker till de det berör, av just rädslan att förlora dom helt osv.

De får vara förbannade osv men jag kan inte rå för hur jag känner, lika lite som att de inte kan rå för att de aldrig kommer kunna förstå. Då kndes det som spiken i kistan, det blev så markant & så även mina känslor. De säger ju aldrig nåt heller, men som sagt, de kommer nog aldrig kunna förstå hur jag känner, vi kommer från helt olika världar känns det som.

De har aldrig växt upp som jag, de har aldrig känt sig så oälskade som jag osv. Vissa saker i mitt förra inlägg som jag skrev är inte inte bara dom som fått mig att känna eller som jag hört det ifrån, det finns andra oxå, som jag inte har blodsband till.

Jag kände bara att det blev för mkt. Kke dumt att skriva i bloggen, men jag behövde få ur mig det lite, jag har levt på de stunder då jag kännt mig som en av dom så länge, men det har hänt & sagts så mkt oxå som har gjort att jag känner som jag gör.

Nu ska jag försöka få min övertrötta son att sova middag, han har inte sovit nåt alls sen 8 imorse...

Trevlig Midsommar

Har jättestressigt nu, ska iväg & handla, hem igen, lägga köttet i marinad mm, duscha, göra oss i ordning & sen iväg till hembygdsgården.. Blev ingen stuga eftersom Rogga har dubbelsidig lunginflammation & ingen har som vanligt bjudit in oss, så vi är som vanligt själva, men vi lär träffa på folk där borta.  Får se om jag minns hur man binder en krans ^^

Fy fan!

Inte en jävel har hört av sig om de kommer på Charlies dop eller inte, från "min" sida av familjen/släkten. Ville ha svar senast idag, men jag lär inte få några svar heller. Fy fan.

Vill aldrig höra ett ord till om att "man måste tänka på barnen & hålla masken om man är osams". Ruttet, jävligt ruttet.


Snyggaste pojken

      i Nynäs ;)




Charlies hand, några dagar efter han ramlat med gåvagnen


Gosar med mattan på balkongen (knasiga unge)








Reprisbild :)

Skitblogg

Har försökt skicka mms till bloggen 2ggr, men bloggen nekar mina mms & inställningarna är detsamma som innan serverflytten.. Extremt märkligt & irriterande. Det kostade mig en hel del pengar& jag har inte en aning om jag får tillbaka dom heller.

Idag

ska jag skutta in i duschen en snabbis, skynda mig ner på stan med Elenore, kika på nya gardiner på Hemtex till Flisan (hon vaknar tidigt av solen,trots persienner), lämna in ett brev till soc, lämna in lite saker till Åsas leksaksförmedling , lite kläder till Pernillas klädförmedling, kika lite där efter några plagg, kika på Lindex rea & göra nåt annat. Vet inte vad Elenore ville göra på stan, så vi gör det hon vill oxå :)

Har varit vaken sen 7.00. Väcktes tidigare av Charlie som skrek, hämtade honom & la över honom i min säng & vaknade sen av att han skrek igen, fast då hade han ramlat ner från min säng. Vet inte om han krypit över Felicia eller lagt sig över henne & sen tippat, men han hade ramlat ner från hennes sida iaf. Tippar på att han lagt sig över henne, han somnade ju när jag la honom i min säng..

Han slog sig säkert, men inget synligt iaf. Tur det, han går aldrig en vecka utan blåmärken i huvudet :( 

HAn har lekt & kikat på barnkanalen, jag har lekt lite med honom & passat på att brodera på hans dopvepa.


Felicia har likadan, så hennes ser ut som på bilden, fast jag gjorde om lite med texten & så. Charlies har lila blommor & allt det rosa/cerisa är utbytt mot ljusblått/mörkblått.

Inte så tjusig kke, men jag var bara tvungen att ha en likadan till Charlie :)  Jag blev jätteglad när jag såg att de fortfarande säljs, efter 10 år :)

Det är synd att du är så söt



Älskar den låten :D

Gårdagen

Hjälpte min mamma i flera timmar med hennes dator, msn, avinstallera & installera antivirus & tog bort spel min bror lagt in på hennes dator, allt via fjärrhälp.. Tog tid, men nu så :)

Min mor har aldrig surfat direkt, men imorse vågade hon sig på att skriva en kommentar i inlägget Tack för pizzan..   :) BRA GJORT MAMMA!!!  Du ser vad du kan ;) 

Hon blev nog sugen på att ha en blogg, men det är bättre att hon lär sig om datorn & surfandet först. Nån timmes datoranvändande om dagen lär en rätt mkt :)


Lägga in en video från youtube

Kopiera texten i rutan Embed. (till höger). Gå till ditt inlägg,
välj HTML, bredvid Infoga bild. Har du skrivit något i inlägget syns det där. klistra in efter texten & välj Uppdatera. Då kommer en stor gul ruta upp i ditt inlägg. Det är din video. klicka på Spara & publicera när du är klar, klicka sedan på din bloggadress precis ovanför fliken Inställningar & kolla så att videon funkar :)

Tack för pizzan Elenore & Jocke :)

Elenore ringde & sa att hon kunde hjälpa mig att få ut pengar idag, så jag förde över lite pengar till hennes konto, sen möttes vi vid pizzerian/kvartersbutiken. De skulle äta, så jag beställde en pizza & så åt vi med dom. Charlie började dock grina när Jocke pratade med honom haha :) Fast sen blev Jocke hans nya bästis, Charlie fick massa pommes av honom ;)

Efteråt fick jag pengarna, men Jocke sa att han bjöd på pizzan & jag blev så paff så jag glömde säga Tack för maten, men iofs, jag sa ju Tack så mkt ^^

Elenore, Tim, jag & Charlie lekte en stund i lekparken & då tog jag några bilder. Kameran är dock seg, så ungarna hinner ju dansa tango med varandra innan den tagit nån bild :(











Tim sopar. Försökte ta kort när han sopade i lekhuset, men han hann iväg :/




Charlie med Flisans gamla oanvända ljusrosa skor ^^




Elenore försöker rädda Charlie från krypande Tim




Fick kramar idag oxå av charmtrollet Tim :)

Underbara söndag!

tog bort mitt arga & desperata inlägg jag nyss skrev. Det har ordnat sig ändå, Elenore med familj ska iväg åt "rätt" håll, så hon kan hämta ut åt mig, så nu ska jag slänga in pengar på hennes konto & göra oss klara :)

Söndag

Nu är det ca 2½ vecka innan Charlies pappa Nicklas kommer hit från Thailand. Om 3 veckor exakt, håller vi på att fixa oss & dona med lokalen. Då är det Charlies dopdag.

Måste berömma mig för att jag varit så hänsynsfull & snäll & skjutit på det för andra människors skull.(som vanligt ska alla andra jämt gå före) Än så länge har jag bara fått bekräftat av 2 personer jag bjudit att de kommer, Charlies gudmor Anna & gudfar Rogga.

Har inte en aning om vad jag ska baka till dopet, men det ordnar sig. Charlie får gå ut med sin pappa & flisan & leka eller med bara sin pappa.

Jag har bara planerat att inte ha nån prinsesstårta, det får bli gräddtårtor med frukt. Sen ska jag göra en laktosfri tårta med frukt för min systersons skull. De är itne riktigt säkra på laktosallergi eller intolerans, men han blir grymt dålig i magen av laktos tydligen. De väntar på läkartid om jag inte minns fel.

Flisan var ju hyperkänslig mot laktos sista veckorna innan hon skulle börja ettan  bara för att hon var så nervös, hon hade mkt ont i magen när hon drack eller åt nåt med laktos, så vi körde laktos fritt här ett bra tag & sen testade hon att dricka vanlig mjölk i skolan, vilket gick bra. Sen dess har hon inte haft så mera, som tur är.

Idag är jag trött. Försökte få Charlie att somna om efter vällingen imorse, men jag visste att det var lönlöst, han måste få leka av sig en stund först...

JAg la mig på soffan & slumrade & han lekte järnet, hittade kexpaketet Flisan glömt framme, antagligen på datorbordet...

Nu är det smuligt här ^^ HAn blev väldigt glad när jag erbjöd honom saften. Gissar att han var vääääldigt törstig ^^

JA, jag gav honom saft. Han dricker extremt dåligt nu om han får vatten, så då blir det saft. Hellre att han får i sig socker än att han torkar ut. Men, han dricker vatten oxå ja, men väldigt dåligt, därav den onyttiga lösningen.

Nu är herrn trött, så jag ska lägga honom på soffan en stund.

btw, har ni uppmärksammat det underbara vädret?  ;)


Dumma väder :(

Jag har ännu inte hunnit fått använda Charlies nya regnskydd på honom.. JAg hinner inte ut förren det slutat regna :(  Vill ju veta hur han reagerar, han som alltid stoppat ut huvudet & armarna ur regnskyddet annars...



OBS! Inte Charlie på bilden, kopierad från babyland ^^

Idag

har jag städat på undervåningen. Flisan & hennes kompis Tindra gick ut & lekte med Charlie, imorgon är det övervåningens tur...

Efter det gick jag & Charlie & handlade på lilla butiken här vid oss & jag tog med hans cerisa gåvagn, tänkte han skulle få gå hem sen.

Flisan kom bort till affären & så skulle vi gå & jag ställde Charlie vid hans gåvagn. Ena vändan gick bra där utanför affären, men den andra gick inte alls. Lilla Skrotas snubblade på något & ramlade & han höll fortfarande fast i handtaget när han landade, så han skrapade upp nästan alla fingrar  :(

Inte så farligt iofs, men det måste gjort förjävla ont eftersom det var vid nagelbanden & han började blöda på några fingrar :(

Det var bara att ta upp & trösta & sen sprang jag återigen in på affären & köpte desivon & plåster i olika stl, tänkte att det kan vara bra att ha i skötväskan...  Det första jag gjorde när jag kom ut var att tappa flaskan i backen, så korken sprack.. Suck :(

Ska försöka laga den med tejp eller nåt, hoppas det håller. Annars får jag ta med Alsospriten i skötväskan..

Gick en annan väg hem än vi brukar, bara för att Charlie skulle få fortsätta gå med sin vagn. Vid den stora lekparken en bit från oss blev han helt vansinnig på Flisan, så till slut satte han sig ner & bara vrålade. Han höll nämligen på att köra in i staketet flera ggr, så hon styrde bara ut vagnen rätt på gångvägen, men han blev helt galen...

Till slut räckte det med att hon tittade på honom & sa "Krock", då satte han sig ner, skrek & skakade av ilska  *S*

Satt & pratade med Charlie & såg i ögonvrån hur en kärring cyklade max 20cm från Charlies rygg i världens fart, om han kastat sig bakåt så hade kärringen kört över honom...  tycker det minsta hon kunnat gjort var att plinga eller tjoat för att uppmärksammat mig!!!

Sen mitt i allt kom Elenore & Tim . De kom fram & Tim sprang fram & gav mig en så go kram :)  tusan, vilken charmör han är den ungen ;) Fick flera kramar av honom & jag tror Charlie blev lite sotis  *S*

Som vanligt snodde Tim Charlies solhatt ^^  Flisan & Tim busade lite oxå, Tim satt bredvid Flisan & kastade sand på sig själv & upp i luften & höll på att skratta ihjäl sig åt sig själv & när Flisan dessutom började skratta... Herregud, jag trodde ungen skulle ramla omkull av skratt  *S*

De busade lite på hemvägen oxå & Flisan sa efteråt att Tim var en så söt & rolig unge :)  Hon hoppas nog på att lillebror blir likadan ^^

Jag & Charlie har lekt lite, ätit middag & tittat på den här filmen  


Nu kollar vi på Napoleon - Den modiga lilla valpen 

Kaffe med salt...

Stack iväg med Charlie till Willys för att köpa välling, hans hade tagit slut & jag glömde köpa tidigare idag.

Flisan var på väg hem från Haninge & skulle upp till morfar & momma som bor en liten bit ifrån, så tanken var att mötas & åka hem. Missade bussen & kom på att jag skulle möta Flisan, så jag messade henne & hon sa att jag skulle komma upp till morfar, så det gjorde jag.

Momma bjöd på kladdkaka som min syster bakat & kaffe. Tog för mig att kaffet, tog fram sockerbyttan (den såg lite annorlunda ut), hittade ett kryddmått & tänkte att det måste varit pappa som lagt i den, tog 2 teskedar socker, hällde i mjölk, satte mig vid bordet & tog en djup klunk.

FY FAAN VAD ÄCKLIGT!!!!!  Det var ju salt!!!  Snacka om hjärndöd :( Momma skrattade åt min klantighet, men men..  Kaffet var dessutom slut, men hon satte på nytt för min skull :)

Det var tur det, sen kom pappa ut & ville ha mera kaffe, men det var lite pinsamt måste jag erkänna...  Att jag inte reagerade på kryddmåttet hahahaha!

Mammas snyggis börjar bli stor


Spärra Swedbankskort

Har just spärrat koret. Det har nu gått 5 dagar sen det fortfarande låg tryggt i min plånbok, men fy bubblan vad svårt det var att få reda på hur & var man spärrar det!  Glöm Spärrservice!

Jag hittade iaf rätt... Jag ringde telefonbanken & valde personlig service (tryck 2) & därefter fick jag stå i kö i 2 min innan jag fick hjälp av en jättetrevlig kvinna med göteborgsdialekt :)

Så nu är kortet spärrat & det nya jag beställde är ett Världsnaturkort.. Dvs att Swedbank samarbetar med dom. För varje kortköp jag gör skänks 50 öre till Världsnaturfonden & det kostar 25kr mer om året än mitt gamla, de 25kr går direkt till Världsnatursfonden.

Kvinnan berättade att år 2006 gick 3,2 miljoner kr från Swedbank & dess kunder till Världsnaturfonden :)

Ska kolla upp när polisen öppnar här, åka ner dit & anmäla kortet & leget & ta en polisanmälan, så jag kan få ut några kontanter från banken... Lite jobbigt att försöka ragga upp nån kompis som kan ställa upp att intyga vem jag är :/

Gratis SMS

Såg just att min Gratis Sms länk inte funkade, så jag har fixat till den. Nu funkar den & den hittar du längre ner till höger, bland de andra länkarna :)

Om blickar kunde döda...



Den där blicken fick jag nu ikväll när jag fotade honom. Han har varit småarg hela kvällen, skällt,bitit & kastat sin ena bil & han blev galen när han gick med gåvagnen & en kudde låg i vägen.. Han vägrade svänga på vagnen, så kudde plockade jag bort. Då svängde han.. In i bordet & fick utvredesbrott igen.. Men då räckte det. Jag kan ju inte flytta möblerna bara för han är tjurig  *S*

Typiskt..




Köpte den här tunikan till Flisan på Lindex igår.
                  
Då passade den, men väl hemma.. Då sa hon att hon såg tjock ut osv, så hon vägrar ha den idag.. Kul. Nu strular hon så hon kommer ntingen missa skolavslutningen eller komma försent. JAg skiter i vilket. Hon måste fan lära sig nån gång att man inte tar allt & jävlas i sista sekunden...

Dop-planerna spikade

igår fick jag äntligen tag i tanten på Hyresgästföreningen här, så jag fick bekräftat att lokalen verkligen är bokad av mig. Fick nu oxå veta, efter att jag frågat, att den kostar 300kr i dep.avg. varav 200 fås tillbaka & att vi får nycklarna kvällen innan.

Charlies pappa Nicklas kommer till Sverige den 1/7 & åker då hem till sin pappa & sen kommer han till oss den 3.e. Jätteskönt, för då hinner han & Charlie lära känna varandra lite innan dopet. Idag ska jag maila ut inbjudningarna till de som har mail, det är mest släktingar, sen gudmor & gudfar.

Nu ska jag upp & sminka mig & släpa upp Flisan, det är ju skolavslutning.. Vi har grått & mulet här :(

Helgens bravader Obs! Läskig!

I fredags skulle min kompis Rogga från Köping komma med sin tjej Sari, men han hade kräkts på morgonen & stannade därför hemma.
De skulle komma på lördagen istället & hyra stuga en natt nere på Nicksta Camping & vi skulle sova där med dom. Jag bad honom åka från Köping senast 12, annars skulle det bli så sent med allt.

kl var över 12 när han ringde. Då hade han ringts in på nattjobb & skulle jobba natten mot söndagen igen, så de kunde inte komma.

Jag blev jättebesviken liksom Flisan.  Brorsans ex & deras dotter kom ner & solade med oss, som jag skrivit om i tidigare inlägg. De åkte hem precis efter att Rogga ringt igen & sagt att han inte behövde jobba under natten, så de skulle komma iaf. Han hade lite att uträtta & de skulle packa osv, men de ringde när de började närma sig.

Då hade jag hunnit hem & packat våra saker & tagit fram bilbarnsstolen. Vi kom dit några minuter i 9 på kvällen, just innan de stängde.

Rogga hade bokat stuga nr 12, men vi fick av nån konstig anledning nr 14. vi gick med all packning,noterade en hemsk fisklukt i kylen,  drog fram grillen vi lånat av ägaren, fjuttade eld på den, jag gick på toa & såg att det var lite småskräpigt, tex en död mygga & smågrus, jag gick ut igen & vi öppnade varsin folköl & tyckte stugan var jättemysig ändå :)

Jag gnällde om att det var mkt fimpar i gruset, att trappen var lös på ena sidan, att det låg en rengöringsflaska under ena trappsteget & vi 3 vuxna gnällde om att det var sjukt mkt brännässlor just vid "vår" altan & trapp. Torpet som ligger mittemot hade sjukt mkt brännässlor längs med långsidan.

Efter en bra stund (kommer inte ihåg exakt när grillen tändes) tyckte jag att jag skulle diska tallrikar mm eftersom jag inte vet hur gästerna innan diskat, så jag började & fällde ut träställningen & fick en chock!! Det vällde fram en massa små kryp, ca 8mm långa, vid micron fanns det ett stort kryp, men jag avfärdade dom som vanliga skogsinsekter. Vattnet blev aldrig varmt, men det funkar att diska i ljummet vatten oxå. upptäckte en insekt i besticklådan, men orkade inte bry mig.

Så blev Charlie hungrig, så jag skulle värma en burkmat, tyckte han kunde få en på kvällen om han skulle suktats av det grillade köttet osv, så jag grävde ut maten & la i hans tallrik jag tagit med, stoppade in i micron & skulle dra igång den. Micron gick inte igång & jag upptäckte att det var en timer i eluttaget. Tryckte på timerknappen, men inget hände. tryckte flera ggr, hårt, löst, på sidan osv. Stendött...

Så kikade jag efter annat eluttag just i "köket" & upptäckte att kaffebryggaren var trasig. Det fanns ingen kanna.. Metallbandet & locket fanns dock. Filterhållaren var oxå trasigt.. Bestämd att jag skulle värma maten i kastrull på "spisen" istället, tog den lilla plattan, den gick inte igång, upptäckte att den oxå hade timer, vred på den & strömmen la av...  Då hade vi bara haft en taklampa, en vägglampa & mitt försök att få igång spisen...

Rogga tog nr till ägaren & ringde, han skulle komma med en ny kaffebryggare kl 9 på söndagsmorgonen, det hade säkert kommit in vatten i lilla platta,så då kunde det bli sådär, vi skulle använda stora plattan & flytta micron. Vid det nya uttaget funkade micron, så maten kunde micras. Dock blev den fisljummen, men Charlie var så hungrig & jag orkade inte stå en stund till för att värma. Micron värmde dåligt..

Rogga upptäckte att varmvattenberedaren var avslagen, så han satte på den. Efter 5 -10 min slogs strömmen av igen.. Nånting var allvarligt fel med strömmen.. Antingen pallade inte porppskåpet av nån anledning eller så var det felkopplat eller nåt. Det kan knappast ha varit en nyhet för dom iaf..

Vi satte oss i soffan & jag matade Charlie i svagt ljus. Enda lampan inne som vi vågade ha tänd var vägglampan. Rogga hade utelampan tänd så han skulle se vad han gjorde där ute.Testade att sätta på tv.n, men det fanns varken fjärrkontroll till den eller till digitalmottagaren & tv.n blixtrade dessutom till för att sen bli svart.. Stängde av den rätt fort.

När Charlie ätit halva portionen skriker Flisan att det är ett stort kryp på golvet. Ser var den är & springer fram för att mosa den med skon, men den var supersnabb. Samtidigt skriker hon igen att det är en KACKERLACKA, så jag sliter åt mig burkmatslocket & ska försöka fånga den för att kolla närmare, men jag missar en stund. Till slut fångar jag den, mitt på golvet & jag ropar på Rogga att det är kackerlackor i stugan.

Han ringer ägaren igen, men jag förmodar att det var frun som svarade, det var tydligen en kvinna iaf, som lovade pengarna tillbaka, men vi erbjöds inget annat boende utan de tyckte att vi skulle sova kvar där eller så trodde de inte på att det var kackerlackor...

Sari blev så äcklad så hon ville inte gå in igen & de bar ut sina väskor, medan jag hängde upp matkassar & våra väskor på klädkrokarna i hallen. Jävligt nice att ha haft våra saker plus matvaror på golvet, mitt bland kackerlackorna...

Vi tog ut Charlie & satte honom i bilbarnsstolen & där fick han sitta på verandan & hålla de andra sällskap medan jag diskade klart det vi skulle använda. Jag la ut hushållspapper på bänken att lägga besticken på, för jag vågade inte ställa dom i bestickhållaren. precis när jag är klar & ska börja torka dom med annat papper ramlar det ner en kackerlacka & hamnar på rygg i det blöta pappret.. Den nuddade inga bestick som tur var..

Jag övergick till att skölja grönsakerna, men jag skar dom ute. jag ville inte vistas inne mer än nödvändigt...

Charlie somnade fort i stolen & vi åt, en väldigt sen middag, med obehagskänslor i hela kroppen & vi frös.. Det var knappast varmt ute & vi hade ju tänkt sitta inne..Mn vi var på rätt bra humör ändå & skämtade en hel del.  Eftersom vi inte kunde sova där så åkte vi hem till oss. Vi struntade i att plocka bort ur slasken eller att diska, vi ställde bara in det som det var, lånade med en tallrik att ha det överblivna köttet & salladen på & stoppade in i en kasse & tog med till mig.

Vi kom hem till mig strax efter 01 på natten. Vi var så äcklade & övertrötta, så vi satt & larvade oss med bla egenpåhittade kackerlacksskämt...

Tänk om jag inte bott här.. Då hade vi tvingats sova i stugan, vilket jag tycker är dålig service.. Väldigt dåligt..  Vi hade accepterat tält om det vart så, men nu har jag ju en varm lägenhet rätt nära ^^

Vi stupade i säng, men Rogga & Sari hade svårt att varva ner..  *hrmmm*  Vaknade till av att flisan kom in & skällde på mig & dumpade Charlie i min säng. Hon sa nåt om att han hade skrikit en stund, men jag hade inte hört nåt alls. Vi somnade om båda 2 till 9.

Sen gick vi upp & väckte de andra :)  Rogga skrev upp alla fel mm i stugan, ifall det skulle tjafsas om att få pengarna tillbaka. Kom dit strax efter 12 & pratade med ägaren, som kommit dit för att ta emot vårt klagomål osv, på sin lediga dag. Det var faktiskt väldigt snällt. Jag passade på att tipsa honom om att lägga en nyskuren lökhalva eller en skål med ättika i kylen för att få bort dålig lukt, samt att tipsa honom om att använda ättika i en skål över natten i ett rökluktande rum, tvätta bort kattpiss med, ta bort kalkavlagringar med eller använda i vatten med en droppe diskmedel & skura förnster med. (blir inte flammiga då)

Berättade att jag fångat en av de 3 stora kackerlackorna under locket (den 3.e såg vi bara hastigt) & att det vimlade av små kackerlackor & så räckte Rogga över listan.

Ägaren sa att det bott utländska killar i 2-3veckor i stugan & att de fiskat, lämnat stugan i ett bedrövligt skick, så ägarens fru hade fått städa i 2 dagar. Det lät som en hemskt dålig ursäkt...  De stora kackerlackorna har bott där längre & de små var säkerligen äldre än 2-3 veckor med tanke på hur stor de var. Det tar 3-6 månader innan de är vuxna & de blir ca 14mm som störst om det var hona eller hane (minns ej)

Vi kom sist på den stugsidan, så trots att vi bokat 12.an fick vi alltså 14. Då hade alltså vår stuga gått till nån annan, trots bokningen.. Låter konstigt, när ändå 14 var ledig oxå...    Rogga sa ju ändå att vi var 3 vuxna, 1 barn & 1 spädbarn.....  känns inte roligt att de måste vetat om alla felen & ändå riskerade vår hälsa & vårt liv på det sättet... 

HAn visade oss den vi skulle haft, nr 12. Den var jättefin & han var jättetrevlig, men jag tror han skämdes rätt mkt..

Rogga fick inte bara tillbaka pengarna, han fick även hyra stugan i 2 nätter till priset av en, så de bokade midsommarhelgen. Då ska vi göra ett nytt försök ^^

Det sjukaste är att Flisan känt på sig att det inte skulle bli bra. hon sa det flera ggr, men visste inte själv varför det inte skulle bli bra :/

Ägaren skulle stänga stugan & ta dit Anticimex & slussa de bokade gästerna till den andra villavagnen han just köpt, trots att den ännu inte var öppen för bokningar.  Varför kom de inte & gav oss den, det undrar jag...

Jag förklarade att han måste stänga ALLA stugor i den längan, dvs 3 st...  Men han pratade bara om den vi haft.. Ja ja.. Anticimex lär väl säga åt honom.

Rogga ville ringa hälsovårdsnämnden så att det blev en ordentlig utredning om kackerlackorna, brännässlorna & elen, men så tyckte vi att ägaren varit så snäll.

när jag sen läste igen om Kackerlackorna, när Rogga & Sari åkt hem, då kände jag att man borde ringa iaf...


Från Anticimex

Hem / Problemlösaren / Lär dig om de olika skadedjuren / Kackerlackor

Angriper mat & textil

Kackerlackor

Många olika arter finns, men vanligast är den tyska kackerlackan.
Kackerlackor är allätare. De är ljusskygga och gömmer sig dagtid.
 
Kackerlackor i kök får tillgång till ett dukat bord och kan massförökas här.
Kackerlackor förorenar och kan sprida smitta. Därför är de en sanitär risk där de förekommer.

En fullbildad tysk kackerlacka blir 10-15 mm.

Läs mer i vårt faktablad Kackerlackan (pdf)

Angriper mat & textil:

  • Bröd- och tobaksbaggar
  • Damm- och boklöss
  • Fläskängrar
  • Hus och mjölor
  • Kackerlackor
  • Malfjärilar
  • Mjölbaggar
  • Mottfjärilar
  • Möss
  • Plattbaggar
  • Pälsängrar
  • Råttor
  • Silverfisk
  • Svartmyror
  • Tjuv- och mässingsbaggar

Från Nomor

Tysk kackerlacka  

Blatella germanica

Den tyska kackerlackan kan angripa livsmedel inte bara genom att smutsa ner och avge e Tysk kackerlackan otäck lukt, utan också genom att äta av det. Andra angreppsområden är textilier, papper och läder. Eftersom kackerlackan   
förorena och sprider smitta, kan den anses vara en sanitär olägenhet.
 
Kackerlackan blir 12-16 mm lång. Speciellt utsatta områden är restauranger, bagerier, livsmedelslager och sjukhus. Kackerlackan trivs bäst vid ugnar, värmerör, kylskåpsmotorer och vid andra ställen där det är mellan 25-33C. De är mycket ljusskygga och gömmer sig därför i mörka och trånga sprickor när de utsätts för stark ljus, t ex på dagarna och i lampors sken.

Nymfen är cirka 3 mm lång, med en mörkgrå till svart färg. Den äter samma föda som de vuxna kackerlackorna och är lika ljusskygga.


Usch & tvi... :(

Charlie, mammas egna lilla diva

Upptäckte att jag glömt lägga in filmen på Charlie när han sjunger på bussen 12/5. Då var han 12 ½ mån (11mån). LÄgg märke till divaliteterna & larvsjungandet när han lessnat på mig & filmandet hahaha :)

Sol, tådopp & grillad korv igen

Glömde skriva att vi skulle bada, jag Charlie & min brorsdotter... Brorsdottern badade, men jag & Charlie doppade bara tårna & det räckte.. Det var tokkallt! Det gjorde ont i fötterna :(

Sol, tådopp & grillad korv

Var ner på Nicksta & solade & grillade korv med brorsdottern & hennes mor & min Charlie förståss. Flisan ville inte följa med, hon stannade hemma & gjorde sig snygg till kvällens disco.

Min kompis Rogga skulle komma ner idag, sen skulle han inte det pga jobb, sen blev det inget jobb iaf & nu har han bokat en stuga här nere, så vi ska dit om ca 1½ timme & grilla. Kan bli att vi sover över, men det får jag se :)

Haha, kom att tänka på en sak, just när jag tänt grillen kom 2 utländska killar, den ena rätt söt, fram & frågar mig hur jag lyckats tända grillen. Blev lite förvirrad & tänkte, vaddå, vad menar han, med tändare liksom?? Sa att jag tänt på pappret som låg ovanpå kolen i engångsgrillen med tändare, varpå han såg fundersam ut & sen fyrade av ett leende...  Undrar om de kke suttit & pillat bort tändpappret?  *S*

5 blev 4

Jag hade tills idag 5 bröder. Nu har jag bara 4 kvar, efter att jag klippt banden med den första. Dessvärre är bandet segt, väntar på att få mina & hans ex pengar.

Tänker inte ta upp allt i bloggen, men min bror är ett hjärtlöst arsle kan jag säga & jag vill slippa honom & hans skit i mitt liv. Idag har han kallat mig & hans ex hora & fitta för sista gången.



Herregud, hur överlevde karln detta???

Satt & kikade på tv4 sport & såg detta.. Mitt hjärta höll på att hoppa ur & landa i kaffemuggen, jag blev skitskraj & trodde killen hade dött eller iaf brutit nacken...


Sol & bad

JAg & Charlie var ner till badet i närheten & tog årets första dopp :) Det var kallt, men han ville knata i längre ut, så det var bara att följa med.. Sen var vi bredvid 2 tjejer i 7 års åldern som tittade konstigt på mig medan de simmade, så jag var tvungen att säga att jag var en badkruka.. Då kollade de ännu konstigare, så jag kände mig tvingad att doppa mig  :/

Så himla kallt, men när kroppen kylts ner var det inga problem ^^

Träffade på ett ex, så vi småpratade lite. Kul att pratas vid en stund, vi tappade ju kontakten när han träffade sin nuvarande fru.
Innan umgicks vi en hel del, tom när jag träffade exet efter honom.

Nu ska vi äta pizza :)

Nationaldagen

ska firas, som vanligt, nyktert. Tycker det är löjligt att folk alltid måste supa på alla högtidsdagar...

Städade lite här igår, men det syns inte idag, så det blir städa idag oxå...

Igår em skulle jag & Charlie gå ner till stranden, mysa & bada, så jag svängde in på kvartersbutiken för att köpa cigg & fikabröd först, ska betala, så jag öppnar plånboken & ska ta fram bankkortet & blir helt kall..

Både mitt bankkort & leg var borta!! De ligger alltid ihop & senast jag använde bankkortet var i förrgår kväll i samma butik.. Frågade min dotter om hon tagit dom, men fick nej. Frågade min äldsta lillebror eftersom han var hos mig tidigare på dagen, efter att jag städat & pga att det var lite mer än 6 månader sen han stal mitt bankkort när jag vilade med Charlie. Upptäckte stölden först när jag kollade kontot, då jag skulle iväg & köpa blöjor för mina sista pengar & vi hade max 4 blöjor på 9 dagar. Hade inte så det räckte till blöjor & såg att det köpts något i kvartersbutiken för 275kr samma dag som brorsan var här & jag hade inte varit dit...

Ringde dit & de hittade underskriftskvittot & sa att det stod mitt namn, vilket absolut bevisade att det inte var jag. Man kan inte tyda min underskrift... Stack dit & kollade & såg att det var hans handstil.. Fick kopia & tog itu med brosan. Först nekade han & hoppades att jag skulle tro att jag bara varit glömsk eftersom han lagt tillbaka kortet, men sen kunde han inte neka när jag berättade om kopian & tiden då köpets gjort.

Han berättade att hans ex behövde mat mm & han hade frågat mig om pengar men jag sa ju att jag hade pisslite pengar. Han trodde mig tydligen inte eftersom folk han umgås med ljuger så mkt tydligen, så han antog att jag oxå gör det...

Han hade dessutom fått låna pengar av mig några veckor innan, så nu är han skyldig över 700 & dessa har jag ännu inte fått.

Därför kan jag inte göra annat än att misstänka honom starkt. Har inte spärrat kortet, jag skapade ett esparkonto istället & flyttade över mina pengar, så tji fick han.

Har kollat under möbler, i soporna mm, så här finns det inte alls. Jävla arsle han är!!!!!!!

kommer iaf polisanmäla honom, för detta är nu 2.a gången & han måste jävlar lära sig!! HAn sätter mig på pottan för att han är helt jävla hjärndöd... Han kan glömma mer hjälp från mig, jag sak ha mina 700 så fort han får sin jävla lön, sen åker hans saker han förvarar här ut & sen kan han hoppa åt fanders. Är så jävla less....

Hade iaf tur, en kompis, "pappa" Anna, har samma bank som mig, så jag överförde pengar till hennes konto, som vi sen hämtade ut på stan. Annars hade vi varit utan mat osv hela helgen & den är lång...

Min solstråle

torkade bort mammas uppgivenhet & sorgsna tårar med sitt leende & porlande skratt :)

Plockar lite slött här & där & han är efter & stökar ner där han kan ^^

Just nu

mår jag inte bra. Har just pratat med min handläggare på soc & tack vare hennes nedsättande sätt mot mig & total brist på empati, så är jag riktigt deppad. Att Flisan dessutom har uppfört sig så fruktansvärt illa ett tag nu & dessutom mot en klasskompis, det tär hårt på mig.

Jag borde städa här, det ser förjävligt ut, men jag har ingen riktig ork. Det är så mkt som hopar sig just nu & att behöva hålla masken så mkt som möjligt för att inte skrämma slag på Charlie, det är tufft. Råkade väcka honom under samtalet när jag grät & jag är ingen som gråter stilla..  Jag har så mkt sorg inom mig, så det är väl en hel del gammalt som kommer ut när jag väl får utlopp för det tyvärr. Att då prata när jag gråter, det är inte roligt. Halsen tjocknar, rösten stockar sig, jag blir högljudd, tårarna sprutar & näsan rinner... 

Just nu är det för mkt för mig. Att hon dessutom måste vara så nedlåtande & verkligen mena på att jag är en så mkt sämre människa än henne osv, det gör det bara värre.

Ska försöka städa undan lite, men det lär inte bli många saker..

Dagen som gått

Jag är inte på så himla bra humör. Orkar inte gå in så mkt på det just nu, men det handlar om vad min dotter gjort & sagt, mot mig & mot en klasskompis, samt nåt hon mår väldigt dåligt över. Det hon mår så dåligt över är inget jag kan hjälpa henne med. Hon känner sig inte älskad eller betydelsefull alls längre & min kärlek spelar inte så stor roll, när det är flera som hon tycker, har lämnat henne. Jag vet inte vad jag ska säga eller göra åt det..

Jag ska gå upp & säga god natt till henne nu & kolla på tv, jag orkar inte tänka så mkt eftersom det gör så ont att hon känner så.
Den här gången kan jag inte ljuga för henne & säga att hon bara inbillar sig, för jag tycker att motsatsen har bevisats mer än en gång nu. När det här kommer upp till ytan, får jag sån jävla lust att ta ungarna & våra grejer, sticka långt åt fanders & inte höra av mig mera alls.
Jag vill inte ens höra av mig till vissa eftersom det känns som om jag tvingar oss på dom. Det är säkert inte så alls, men det är så det känns & därför blir jag mer tillbakadragen.

Flisans rum

Så här ser det ut för tillfället med nya sängen.







Fina dekorationerna på spegelramen :)




Än är det inte klart. Hon måste ha skrivbord, spegeln & byrån ska betsas svart, mattor ska på golvet osv...

Mysig förmiddag

Var ut till lekparken med Tim & Elenore , dit även Elenore's svägerska Annelie & senare vän Sandra med bebis Gustav kom.

Ungarna somnade efter en stund & vi vuxna pratade om förlossningar, kastreringar & annat smått & gott ^^

Imorse tog Charlie fjärrkontrollen till örat & babblade.. Senare tog han min mobil & upprepade proceduren, fast den hamnade lite mer mot nacken till. När Annelie gått hem & Sandra åkt hem med bebisen vaknade barnen & Charlie tog sin döskallesandal till örat ^^

Försökte få honom att gå på gräset med & utan sandlaer, senare på asfalten med & utan, men han ville icke. Han ville hellre krypa, så Tim den godingen, gjorde honom sällskap på backen då & då :)

kom in för en stund sen, har just ätit lunch & känner hur gruset hopar sig i mina ögon..  Tror det blir en powernap innan jag ska möta min yngsta brors fd flickvän Louise . Flisan ska ju få 6 kassar med kläder, så jag kommer med all säkerhet ha en överlycklig tös här ikväll när hon kommit hem :)  Lollo har ju liksom väldigt snygga kläder, så Flisan vet att Lollo har en grym smak, inte som jag med andra ord  *S*

Fick just tag på en kvinna i den lokala hyresgästföreningen här & pratade om hyra lokalen ca 80m bort när Charlie döps.
hon ställde frågor som "är det ett litet barn som ska döpas", "Är det på dagtid då" osv. Sen kom förklaringen.

Den 1 maj hade det varit dop i lokalen. 15års dop...  Välkommen in i vuxenvärlden typ, utan vuxnas tillsyn, men en jävla fylla på de ca 20-25 ungdomarna som var där samt en hemsk vandalisering...

Kul för hyresgästföreningen.. Det måste ha blivit kostsamt...  Jävla fittungar!!!! Men ännu mer, jävla pissföräldrar som inte bryr sig & som skiter fullständigt i vad ungarna har för sig!!! Hoppas att föräldrarna får betala...

Återfunnen gammal vän i Thailand

Slog upp världsbladet, Nynäshamns Posten med andra ord, & fick se på framsidan en notis med hänvisning till sidan 12, att den artikeln handlade om en gammal vän, Jörgen & hans kompis & tillika affärskompanjon Jens, båda Nynäshamnare. Hade inte sett Jörgen på flera år, men jag & hans nu bortgångnga mamma brukade prata om honom , när hon & jag sågs.

De driver tydligen ett väldigt framgångsrikt företag, webbyrån Yenit. De har bla gjort "den mest besökta webbplatsen om Koh Samui (citat ur Nynäshamns Posten).

Har tänkt på Jörgen ibland & undrat hur han har det där borta, men det verkar som om han mår fina fisken :) 

"Den som vill ha mer information om resa, arbeta och bo i Thailand kan kolla in www.thai.nu (en sajt konstruerad av Yenit)"
(ur Nynäshamns Posten)

Filmbevis

:D

Flisans nya frilla

Fick tillstånd att lägga in bilder på nya frillan, men hon tar ju typ bara fjortisbilder på sig själv  *fniss*




Charlie körde just en repris..

Denna gång blev det 5 steg, sen lekte vi lite & han tog 1-2 åt gången ^^  Snart så, då önskar man att han inte kunde springa & klättra *S*

nu var ju jag smart..

inte!  kom just på mig själv med att sitta & doppa tungan i Flisans hockeypulver...  Inte bara en gång... Tror jag fått i mig halva dosan....  *ångest*

Inte smart med tanke på min mage...  Jag kommer nog få jätteont :(


Dagens roligaste händelse

Charlie GICK 3 steg idag när vi hade möte här hemma :)

Söndag

Mådde inte bra i magen igår kväll. Fick ont till & från, som lite lindriga magknip, men blev jättedålig i magen. Förra veckan köpte jag fel toapapper, så det blev Serlas ekonomitoa, den där hårda typen.. Inte skönt att vara dålig i magen & använda sandpapperspapper..  *ledsen*

Har haft magvärk & varit dålig i magen idag oxå, men idag är det mkt lindrigare. Har bara tagit det lugnt, plockat undan lite försiktigt, för att inte uppröra magen eftersom den kniper lätt.

RSS 2.0