Sjukdomar mm

Barnen har varit sjuka om vartannat i några veckor nu. Charlie är fortfarande förkyld, men har inget rinnnande snor. Däremot snarkar han som en hel karl. Ska lägga in ett videoklipp när jag hinner.

Det började med att Flisan smittades med svinkoppor precis innan jul. Hon hade ramlat & skrapat upp ett litet sår på knät, ungefär som en lillingernagel & ett större på handflatan. En kompis till henne som ofta sov här, tog hand om hennes sår. Den kompisen upptäckte ungefär samtidigt att hon hade löss. Hon kollade Flisans kliande huvud & sa att det inte var löss eller lusägg, så vi antog att det var mjälleksem hon hade. Köpte Fungural till henne.

Efter 1 ½ vecka hade såret i handflatan läkt & nästan försvunnit, men det på knät blev bara större & varigare. Gick till en läkare på nyårsafton, då jag råkade se en broshyr på apoteket om Svinkoppor & såg att det stämde in på henne.

Hon fick blåsor som kliade & sen sprack & blev till variga sår som blev större. Läkaren kollade bara såret på knät, skrev ut penecillin & beordrade att hon skulle tvätta varje dag (som hon redan gjort) & täcka med mjukt plastförband så att hon skulle kunna duscha utan att det skulle luckras upp. Vi fick med oss lite grejer hem.



penecillinet var i tablettform & flisan har väldigt svårt att svälja tabletter, så vi gick tillbaka 2 dagar senare för att be om flytande & kolla upp hennes svinkoppor som nu blivit flera & satt sig på armen & i huvudet.

Den nya läkaren blev skitarg när vi berättade om förra besöket & varför vi hade plastförbandet...  HAn blev inte arg på oss utan på läkaren, för "han vet inte vad han snackar om".

Fick ny medicin, flytande denna gång.

Kuren tog slut, Flisan var fri i en vecka. Sen kom de tillbaka...   Gick tillbaka till läkaren & den nya skällde ut Flisan för att vi bad om flytande. " Du är snart 12 år, då ska man kunna svälja tabletter. Den flytande är till för småbarnen"

Fick iaf flytande när vi berättade att hon även hade ont i halsen & Charlie just hade haft halsfluss.

2 dagar senare satt vi på tåget med Julia, min brorsas ex, på väg in till Farsta för att kika lite i affärerna.

Julia satt & gosade med Charlie i knät & helt plötsligt säger hon, "Helene, Charlie har löss"

Nä svarar jag.  "kolla här då" säger hon, tar undan lite hår & där klättrar en insekt. Tar den mellan fingrarna & sprätter iväg den. Så där stora är dom inte svarar jag (som aldrig sett en lus)

Hon kollar igenom hans hå & hittar 2 till som hon visar mig...  Helvete...

Innan vi åkte hem från Farsta går vi in på apoteket & köper Nix lusmedel & en luskam till Charlie. Damen i kassan säger inte att vi oxå borde ha lusmedel, ger ingen info alls.

Kommer hem & ska sätta igång med avlusningen. Börjar med att luskamma honom & sen luskammar vi oss, allt enligt luskammens instruktioner. Flisan dröp av läss & lusägg. Stackars unge! Fatta att gå 1 månad med både löss & svinkoppor i huvudet :(



Var tvungen att ta upp Charlie ur badbaljan & sen gick vi ner. Berättar mer om det senare.

Dagen efter vi upptäckt Charlies löss köpte jag iaf lusmedel till oss. Flisan fick ett schampoo som skulle vara milt med tanke på svinkopporna. Hade pratat med en läkare på telefon om just detta & han hade aldrig hört talas om den "kombinationen" men tyckte vi skulle köra på med lusmedel. På apoteket rådde dom mig till det schampoot, Prioderm. Jag köpte likadant som Charlies.

Åkte hem & ställde iordning allt i badrummet & öppnade min förpackning & upptäckte att lusmedlet inte fanns i förpackningen. Försökte ringa, men de hade naturligtvis stängt... Fick panik, men kom sen på att det stod i Flisans bruksanvisning att schampoot skulle räcka till 4-6 behandlingar, så vi delade på hennes förpackning. Bara att avlusa & kamma henne tog över 1½ timme...

Åkte ner dagen efter & damen i kassan upptäckte att jag fått tag i ett skyltexemplar... Bytte till ett likadant schampoo som Flisans.

Luskammade oss allihopa på kvällen. Inte ett spår av löss hos Charlie, men hos mig & Flisan levde det fortfarande löss, både pyttesmå & större...

Avlusade mig igen, men Flisan vägrade. "De skulle dö på en gång, det sa du!!"

på onsdagen köpte jag Nix lusmedel, 3 förpackningar till mig & Flisan, sen dränkte vi in våra skallar.  Hittade en levande luspå henne några timmar efter, men det är normalt tydligen. Efter det har vi inte sett några levande löss, peppar peppar...

Charlie ska lusbehandlas imorgon igen, för att ta död på ev kläckta ägg.  På fredag ska jag & Flisan behandlas igen tänkte jag.

Flisan berättade imorse att henne kompis, som hon smittade med löss men som är behandlad sen några dagar innan oss, att hon upptäckte igår att hon har löss igen...  Hon sov hos oss i fredags... *suck*
Förmodligen har de varken luskammat eller gjort efterbehandlingen.....

Förbannat oxå :(

Flisans kur mot svinkopporna är sen igårkväll avslutad.
Hon hade sjukt svårt att sova inatt.

Jag vaknade nån gång här i natt av att Charlie hostade på ett sätt som inte är normalt. JAg verkligen tvärvaknade & tände lampan. Då spydde han i min säng....

Han har börjat skrika på ett visst sätt sen ett tag tillbaka & när han skriker så, så spyr han. Vet inte vad det är, om det är nåt med magmunnen eller om han bara råkat upptäcka att han får annan uppmärksamhet än annars...

Charlie spydde iaf i min säng flera ggr under natten. Fick ha badlakan under honom, först vikt, men sen fick jag vika undan det där han hade spytt. Att byta sängkläder var ingen större idé. Hade en liten handduk till hjälp oxå.

Vaknade vid halv elva & Charlie var pigg & tjatade om välling. Gjorde iordning 300ml som han sög i sig. 3 min senare kom allt upp, i en enda stråle, i soffan! Över filtar & sofföverdrag :/

Vet inte om han smittats på dagis i fredgs när han var där, men...  Vi var på kalas hos en kompis i lördags, vars stora son varit magsjuk under förra veckan. hon hade skurat toaletter & städat på lördagen, innan hon gjorde tårtan, så hon kanske glömde tvätta händerna ordentligt...

Flisan ligger i utdragsdelen i bäddsoffan & mår inte bra alls...  Har ont i magen, feber & är yr när hon reser upp huvudet minsta lilla... Blev själv lite yr för ett tag sen, men hoppas att det bara är inbillning..

Det är fan synd om oss :(    Dessutom har Charlie fått ännu flera molusker...  De är stora dessutom & han har så många, så jag måste till läkare när han är frisk & kolla om de kan ta bort de värsta.

Så. nu ska jag ta hand om mina sjuklingar.

Kram på er :)








Kommentarer
Postat av: Julia

Jobbigt att han va så gosig då! För jag kunde inte bara lämna över honom till dig så de va tur att inte jag fick något! Gud va otur ni har haft på senaste alltså men den vänder nog snart skulle jag tro..

2009-02-02 @ 21:53:44
Postat av: Helle

Mmm, jag vet, han hade jättemysigt hos dig :)



jo, nu får det fan vara sjukdomsfritt läääänge...

2009-02-02 @ 23:02:36
URL: http://heahog.blogg.se/
Postat av: Nina

Jösses! Där är man nästan lite glad över att inte ha några barn ;) Är dessvärre magsjuk själv =( Kraam

2009-02-03 @ 08:35:01
URL: http://haekkinen.blogg.se/
Postat av: Sara

oj det var inte mkt som var bra nu :-(

2009-02-10 @ 10:29:08
URL: http://aslundkarppinen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0