Rätt skön

låt & video... Synd bara att engelskan är kass & att den ena nissen påminner om Tomas DiLeva ^^







glömde..

Tacka för alla fina kommentarer från er som inte verkar blogga, bla Mahlin  & Milla  :)

312710-284


                                                                 

Just nu

är Charlie piggare. Han har halvsovit i ca 2 timmar & han har druckit rätt bra hittils idag :) Han drack ca 140ml välling på morgonen & sen smakade han lite yogurt av mig, så jag är nöjd :)

Ska ner på stan & köpa Alvedon suppar snart, vill inte plåga i honom den flytande mera eller riskera att han börjar hosta så mkt att han kräks igen.

Jag är riktigt trött. Det tär mer än vad man tror på att ha en sjuk bebis :(   Annat är det ju när Flisan är sjuk, hon väcker mig ju & säger vad som är galet.

Appropå henne.. Hon hade 2 läxor i matte till idag, 2 kapitel á 2 sidor vardera. Hon gjorde bara ena sidan på den första läxan igår, sen skulle hon "bara gå upp till toan uppe & kissa" & sen komma ner & göra resten av läxorna..
Jo tjena... Hon hade gått direkt upp & lagt sig i min säng, men jag kunde inte göra så mkt åt det när jag väl kunde lämna Charlie nere & gå upp & titta till Flisan.

Imorse gjorde hon klart första läxan, vilket i sig är en stor seger för mig :D  Ringde läraren & berättade & han blev glad :) Förhoppningsvis berömmer han henne mkt & inte skäller så mkt. MEn det kommer bli hårda bud nu, hon måste göra klart de gamla läxorna & hänga med i de nya.. Om hon sen inte kan leka med kompisar på 1 vecka, det skiner jag i...  Nu får det fasiken vara nog...

Btw, jag fick tom krama & pussa på henne imorse när jag väckte henne, det är inte nåt man får göra ofta ;)

Stackars liten..

Charlie mår verkligen inte bra. imorse hade han 37, nånting, några timmar senare 38,9. Han fick alvedon & så åkte vi ner på stan för att hjälpa brorsan på banken & Charlie fick äta smarrig mjukglass i bägare.

Då piggnade han till en stund. Sen dess har febern stigit till 39,2, han har fått mera alvedon eftersom han gnällt så mkt. Han har förmodligen ledvärk som jag får vid feber..  Han har varit så trött, men inte kunnat sova...

Han har ratat i princip allt. Var & handlade yougurt, dricka, bananer, burkmat + efterrätt & päronsplitt i storpack till honom.

Han har druckit väldigt lite vatten, så jag hällde i lite vindruvsdricka, vilket funkade bättre. Han åt en halv liten banan & nästan en hel päronsplitt.

Han spydde ju i natt, sen spydde han i morse efter att han druckit lite välling & efter päronsplitten. att han spytt beror på hostan...  Han hostar som fan till & från, den stackarn :(  Träffade en bekant på bussen på väg hem. Hela hennes familj hade haft typ samma nyligen & nån av barnen hade hostat tills h*n spydde...

Ska åka ner med honom till sjukan imorgon. Vill veta vad det är & om det går att lindra..

imorgon skulle han tagit 1års sprutan, 3.e tiden vi fått för den, men innan var han ju förkyld. Han hann inte vara frisk länge, min lilla pirat :(

Nu ska jag bädda här nere i bäddsoffan, Flisan sover i min säng & jag tycker att hon ska få sova i lugn & ro inatt. Dessutom har jag ju närmare till allt här nere, om det är nåt han behöver mitt i natten. Nu ska jag lägga mig med min lilla sjukling. Natti.

Hahahahaha!!!


Min humor XD


Bildrequest :)

Nicklas, Charlies pappa, skickade ett paket till oss från Thailand i samband med Charlies 1 års dag. JAg fick ett ljusgult linne & ett vitt linne, Flisan en brun jättefin topp, Charlie fick ett par tuffa jeans,en långärmad tröja & en astuff jeansjacka i mc-stuk. Charlies kläder är lite för stora, men det går ju att vika upp.

tyvärr har mitt gula linne gått sönder i maskinen när jag tvättade det. Tänkte ha den på mig i fredags, men det var hål... Får se om jag kan göra nåt åt hålen...

Nicklas frågade iaf efter bilder igår, så jag lägger upp de jag har så länge :)

image258

Öppnar första presenten på 1 års dagen
image259

1 årig snorunge  *S*
image260

Tårtätande
image261

Storasysters present
image262

image263

Vägrade sitta ordentligt i vagnen.Obs! Han har sele...
image264

första mötet med asfalt. Ingen höjdare ^^
image265

första mötet med sand
image266

Sandsetet han fick av Sofia & Jolin.Lite stora saker till bara..
image267

image268

image269

image270

I jackan från pappa :)
image271

image272

Så här blir det med en snabb unge i fokus ^^
image273

image274

*älska minen*
image275

image276

Är som morfar, gillar att mecka ^^
image277

image278

Lördags kväll
image279

image280

image281

image282

image283

Observera hur ögonfärgen skiftat på bilderna...

Kaos

Charlie vaknade strax efter 00. Gick upp & gav honom nappen & strök honom eöver huvudet & kände att han var varm, väldigt varm..

Han låg & tittade en bra stund på mig, men sa inget & låg kvar, jag kunde tom gå ner & hämta termometern utan att han sa nåt eller ställde sig upp.

Han protesterade inte när jag stoppade tempen i hans armhåla, annars brukar det bli liv i luckan. Stackarn hade 39,1, kinderna var röda & jag tyckte så synd om honom.

Han fick följa med ner & få alvedon, men han protesterade mot den & vatten, ville inte ha bebisjuice heller eller kex.
Efter ca 40 min tog han ett kex & drack bebisjuice. efter ytterligare 20 min växlade han mellan pigg & jättetrött.
Efter 40 min till hade han hunnit med att busa lite, prata, fått ny blöja & hamnat i min säng, mellan mig & Flisan.

Kl var då 01.30 ca. Han blev helt begeistrad i lampan på sängbordet, så jag var tvungen att släcka den.

Sen började han hosta rätt mkt. Det verkde som han fick upp slem eller uppstötningar & så där höll det på i ca 30 min. Jag var så trött, men vågade inte somna.

När jag till slut trodde att han snart skulle somna, då spydde han i min säng. Det var inte mkt & det var bara kexet & juicen som kommit upp, men ändå.Flisan vaknade till, hämtade en torr & en blöt handduk. Tvättade av honom, torkade i sängen & la en handduk över.  Äckligt kke några av er tycker, men nä. Om det hade luktat så hade det varit äckligt.
Efter en lång tids lyssnande på hans växlande snabba & långsamma andning, så somnade även jag.

Vet inte vad kl var när jag somnade. Jag vet bara att jag legat i samma ställning under natten, så nu har jag sträckt min vänstra höft på nåt sätt.

Jag ville inte upp när klockorna ringde...  Charlie sov, så jag bar in honom till hans säng & gjorde iordning frukost till Flisan & kaffe till mig. Förberedde en vällingflaska till Charlie, visste ju inte hur han skulle må när han vaknade.

Flisan sölade som vanligt, missade första bussen, började gapa & skrika att det var mitt fel (det var ju hon som borstade håret länge, speglade sig osv..), hon sparkade av sig skorna så de flög åt 2 olika håll & jag hette både det ena & det andra. Sen sprang hon upp & skrek & smällde igen toadörren. Då vaknade Charlie & jag började koka..

I sånna lägen önskar jag att jag kunde knöckla ihop henne till en boll & kasta in henne i en garderob eller nåt.
Att lillebror vaknat pga henne & att han var sjuk, det struntade hon i.

Sen skulle hon inte till skolan, men jag övertalade henne att ta bussen (det går 2 st med 5 min mellanrum precis innan 8 ). Hon bråkade om den oxå, jag gick ut & såg att det satt nån där, så hon skulle ut efter många om & men. Då missade hon den oxå...

Då kastade hon väskan & jackan nerför loftgången på asfalten & skrek, skorna sparkade hon av sig & jag sa åt henne att helt enkelt gå till skolan. Jag skiter i att det är 2 km, jag hade längre att gå än så till skolan.

Sen gick jag in. hon kom & bråkade lite till, jag ringde läraren & då plingade det på dörren. Det var en grannpojke som sa att Flisan fick åka med dom, så hon gav sig iväg....  *lättnad*

Jag hatar den här jävla förpuberteten!!!  Hon har fan inte varit gullig när hon fått utbrott förut , men det här är ju extremt! Det räcker med om man tittar fel på henne på tex bussen...Eller om kläderna helt plötsligt bara är såå fel...

Herrejösses..  Tur att man har Familjeliv att ta hjälp av...Det är skönt att veta att helylleSvenssons oxå får sina älskade ungar utbytta mot älskade monster...


Kaffekärringen

ska pysa iväg & handla mera kaffe, sen ska det skuras mera på balkongen så den blir klar nån gång. Just nu är det mulet här & jag känner mig rätt seg...

Tandfén

Igår lyckades Flisan vrida & slita bort en lös hörntand & jag blev stolt över henne, just för att den & en precis bredvid har vägrat lossna, tänderna under har vuxit fram & i det här fallet, tryckt undan mjölktanden, så den hamnat i gommen.

Den andra tanden liskom klänger sig på den nya, så den sitter lägre än de andra, på sniskan. KAn oxå vara en del i varför hon haft så mkt huvudvärk, det behöver ju inte bara vara översyntheten som orsakat värken.

Iaf. Jag stod bredvid henne i badrummet & när hon dragit ut tanden så fick jag titta i tandköttet. hon trodde att det skulle vara värsta hålet, men det var bara ett yttepytte hål, precis bredvid de nya tänderna. Däremot hade hon tandkött som nästan påminde om en liiiiiiten snopp som stack ner från tandraden...  Lite dum benämning kke, men det var det enda jag kom på.

Ska kolla den där med jämna mellanrum för att se om den försvinner av sig själv, annars får vi vända oss till tandläkaren, så får dom skära bort den.

Förhoppningsvis lyckas hon dra ut den andra tanden ikväll.

Hon har berättat att många kompisar tycker att hon sett äcklig ut i munnen pga tänderna, men hallå, mjölktänderna har ju knappt synts!!  Det är ju inte så att tänderna suttit huller om buller......

Hon fick iaf för sig att lägga tanden i en glas, Så får vi se om Tandfén kommer då, hihihi!   Precis som för några år sen när hon tappade en tand, så har jag ingen guldtia i plånboken...
Min dåvarande pojkvän tömde myntfacket i sin plånbok & la i glaset, så hon fick en jäkla massa pengar för tanden!

Jag hade inte så mkt pengar, men 10 enkronor iaf ^^

Charlie ligger & sover, han somnade sent igår, vid 22 ca, & vi försov oss, så han får ligga & sova tills han vaknar, av sig själv eller av nån av oss...

Smoking killed my voice...

Är det inte rökningen så är det brist på sex...

I fredags när jag, Camilla, Emma & Charlie gick utanför mitt hus, så flög några fiskmåsar ovanför oss & skränade. Jag blev irriterad & skränade tillbaka, varpå Camilla brister ut i asgarv, liksom jag, för det lät väldigt likt...

Jag har sen ett tag tillbaka inte kunnat tagit vissa ljusa eller höga toner, rösten försvinner & blir väsande eller måsliknande helt enkelt..

På kvällen när jag var på krogen, berättade jag den lite roliga historien för mina vänner & lyckas få till ett jättelikt måsljud... De började tokskratta & jag började undra vart fan min röst tagit vägen seriöst.

Jag försökte skylla på graviditetshormoner, men hallå.. Det är 1 år sen de försvann liksom..

Pratade med min mamma idag & hon sa direkt: Det är rökningen Helene! Så är det för mig oxå.

Jahapp.. Schysst..  Jag kommer alltså låta som nån nedra whiskeytant snart då? Kul för Charlie när vi är på öppna förskolan & sjunger...   Jag kommer få göra alkotester så fort jag öppnar munnen :(

Barnledig för första gången

Igår sov brorsans ex & deras dotter här. Flisan var på pyjamasparty & kom hem strax efter att jag åkt iväg.

Charlie låg & sov & jag mötte upp syrrans ex på bussen. Var rätt nervös & så, men det släppte efter några klunkar öl ^^

Hade trevligt, men kvartershaket vi var på hade alldeles för hög volym på kareokemicen, så det var svårt att prata först.

Tog ca 1½ timme att suga i sig första ölen, men jag var ju inte ute för att supa eller bli full överhuvudtaget heller. Drack iaf 2 öl & en Smirnoff ice. Kom dit vid 21.45 & gick 01.15, så jag var ute lite längre än tänkt, men vi hade kul :)

Jag & syrrans ex följde min kompis hem till hennes mamma, jag ville inte att hon skulle gå själv, hon var oxå ute första gången. Hennes 6åring & snart 3månaders tog hennes mamma hand om, men hon blev nog lite rund om fötterna ^^

Jag & syrrans ex tänkte ta taxi hem, men det skulle ta ca 40 min, så vi gick.. & gick.. & gick..   Jag blev tröttare & tröttare på vägen & jag somnade ögonblickligen när jag kommit hem & lagt mig i sängen.

06.30 väcktes jag av en vaken & hungrig Charlie. Brorsans ex & deras dotter vaknade oxå, men de stte på barnkanalen & låg & mös. Jag somnade om med mina barn för att väckas 08.30, då Camilla & Emma skulle hem en sväng.

Ska ev vara barnvakt till Emma ikväll, men vi får se hur jag mår, han huvudvärk, som INTE orsakats av alkoholen, utan det är den förbenade spänningshuvudvärken som vanligt... Om en stund ska vi ner & kolla efter ett par sommarskor till oss... Det behövs kan jag säga...


I vilket fall som helst, jag njöt av de få timmarna utan barn igår, när nästa gång blir, det vet jag inte. Det kan ta lång tid...



Utedag

Idag har vi varit ute sen ett tag innan 12 till 15.30. Vi lekte med Tim & Elenore ett tag, sen ringde en kompis & hade saker till Charlie, så vi var tvungna att gå hem & möta upp honom. Charlie fick ett lok i tyg man kan sitta på, en bobcar, en trehjuling & en liten cykel med stödhjul  :)

I samband med att han & hans föräldrar kom, så kom Flisan & hennes kompis. De förbjöd mig att komma hem, de hade en överraskning på G.

Jag & Charlie gick till lilla lekparken nära oss & där fick jag vara i lite mer än 1½ timme...  Efter ca 40 min kom Flisan med kaffe till mig :D

15.30 fick jag nog. Charlie sov & det började bli kallt just där jag var & jag var kissnödig som tusan. Mötte tjejerna i trappen, sen stack dom iväg.

Överraskningen var att de hade städat på nedervåningen, de små sötisarna :)  De hade plockat undan, torkat borden, dammsugit & svabbat :)

Stackars rörpulare!

De var just här för att fixat stoppet i duschbrunnen...  Det tog typ 2 min, sen var de klara...  De ropade på mig & visade vad stoppet berodde på...  Det visade sig att det visst gick att lyfta upp en del av brunnen.. Jag som försökt, men inte fick upp den :(  De skrattade iaf gott åt mig ^^

Det var en jävla massa hår som låg där...  Det betyder alltså, att jag tappar mer hår än vad jag trodde.. Skönt att jag inte ammar längre då...  För fy fan vad jag har fått rensa gallret efter varje dusch... Helt sjukt :(

Stackars rörpulare, som såg fram mot att få jobba hårt & länge i stinkande miljö.. Nu fick de tid att åka & sola & äta mjukglass istället ^^

33 år & 1 dag gammal..

Eller ung, smaken är som baken.  Idag skulle min farmor fyllt år om hon levt.. E vän till pappa & min bonusmamma fyller idag, så grattis till dom :)

Jag ränner i tvättstugan, men jag skulle vilja strunta i det. Jag har skitont i nacken & axlarna, men huvudvärken är iaf borta (än så länge).  Vaknade svettig inatt efter obehagliga & stressiga drömmar vid 02.45 & huvudet höll på att sprängas i bitar, ögat dunkade som tusan.. Mådde smått illa & att då ta värktabletter är en ren chansning, men jag tog 2 Ipren & höll tummarna att jag skulle slippa att spy upp dom på en gång..

Det ser ut som själva fan här idag, orkade varken diska eller städa igårkväll. Fastighetsskötaren kommer hit vid 11 & ska fixa avloppet i badrummet,det är nästan stopp där & att ha 4cm högt vatten i det lilla badrummet när man duschar, det är ingen hit...

Igår var ingen rolig födelsedag.. Inte kul att släkten inte kommer ihåg när man fyller år...  Jag känner mig verkligen inte älskad eller omtyckt just nu, när jag uppenbarligen inte finns med i deras almenackor eller kalendrar i mobilerna...

Ja ja. Jag är van. Men ändå... Eftersom ingen kommer & firar mig sen många år, så kan man väl iaf få ett grattis-sms? :(

Eller kan det vara så att min teori om vårsolen som gör folk helt mosiga stämma?

Grattis till mig

Idag fyller jag 25 öhh.. okej då.. 33...  ska nog inte ha nån tårta.. eller jo... Men vi har ju liksom gjort 3 st under helgen...

Önskar det kunde sätta sig på rumpan, så jag får nåt att hänga upp byxorna på..

Hahahaha


Trött mamma...

Jag är så grusig i ögonen.. Ska tvinga imig kaffe medan jag lagar mat, annars kommer jag bara somna...

Hade en trevlig stund med Elenore & Tim i sandlådan, men sen somnade Charlie i gungan & Tim blev hungrig ^^

Ja ja, så kan det gå :) Nästa gång kke man kan ta med sig nåt ätbart ut & sitta i gräset & mumsa :)

Det var iaf jätteskönt väder & varmt där, så dit ska vi flera ggr :)

Gårdagen

Köpte med oss en ost & skinksallad & en margarita, men pizzan sparade vi tills vi kom hem...  Jag har ju fått för mig att jag inte blir mätt på sallader, men nu har jag överbevisat mig själv ^^

Vi åt vid lekparken, Charlie smakade på allt i salladen, men majsen åkte ut fortare än kvikt med ett fräsande spottljud ^^  Kokt majs är mumma, men inte konserverade tydligen *S*  Vi fick ett jättestort bröd med lite ost på till salladen, jättegott var det & när Charlie fick en bit sånt, så ratade han allt annat.. Han mumsade bröd som en tok ^^

Rutschkanan är tyvärr lite hög, det är ett rejält avstånd ner till marken där kanan tar slut, Charlie älskar kanor, men det var inte så roligt när han plötsligt "föll" & hamnade på marken.  Jag höll naturligtvis i honom, håller alltid i byxan eller jackans midja där bak, men även om jag kan bromsa honom, så blir ju det en läskig känsla iaf.

Han smarrade några sandkorn oxå & bet mig rejält i fingret 2 ggr, varje gång jag stoppade in lillfingret & skulle rensa bort sandkornen *S*  Så hårt har han aldrig bitit förut, så antingen trodde han väl att han tuggade på sand eller så gjorde han det för att hindra mig *S*

Han gungade på motorcykeln oxå, men den var lite svår, så vi gick till vad jag kallar "4gunga", det är ju som en 4sitsig gunghäst, fast ser ut som en fyrklöver mest.

Han grävde lite i sanden med nya sakerna, men spaden & krattan är nog lite för stora...  Ska titta om jag kan hitta lite mindre.

Igår somnade han i egen säng, jag hatar verkligen skrikmetoder & jag har alldeles för mkt hjärta för att kunna göra så mot barn, så jag körde en blandning av Anna Wahlgrens Buffa rumpan & att lägga ner honom varje gång han kravlade sig upp, stryka honom över huvudet & massera ryggen lite. Han var sååå trött, men knappt ett knyst kom från hans läppar.. Han bökade länge bara, jag la säkert ner honom närmare 100 ggr, men han somnade utan gråt & skrik & det kändes tryggt :)

HAn sover märkligt nog fortfarande.. Eller märkligt, han somnade ju sent igår, det tog ca 50min att natta honom, så 21.50 ca, då kunde jag gå ner & vara säker på att han verkligen sov.

Nu ska jag diska & dona lite en stund :)

Solsken :D

Jag bestämde just att jag & lilla piraten ska gå & handla lite & passa på att svänga in på pizzerian för att köpa en sallad till oss.. Ska ta med lite frukt & fika & naturligtvis sandleksakerna han fick igår. Går nog bara till lilla lekparken bakom vårat berg, men är det massa fimpar där som vanligt, så går vi kke upp en liten bit vid vändplanen & kollar in lekparken där.

Det är lika bra att passa på att mysa i det underbara vädret  :) 

Tänkte ta några bilder med kameran & mobilen. Bilderna från mobilen tänkte jag skicka till mormor & farmor sen, men måste nog fråga pappan om nr först  *S*  Men.. Jag får nog skicka till Momma & Morfar oxå, annars blir det ju orättvist ;)

Vandrande lik i designkläder

Såg dessa bilder & höll på att kräkas ärligt talat...  Helt sjukt att någon ens anlitar dom...

http://norpan86.blogg.se/1203509265_tycker_du_fett_r_fult.html?707278BD-CC13-241B-966F3ECD0FD8F4DA

Trött mamma

Jag är verkligen slut efter kalasen & allt i helgen.. Har diskat lite då & då nu under kvällen, sov en sen men välbehövd middag, lagat mat, diskat mera, plockat undan, suttit framför datorn & bara latat mig.. Glömde ta kort på de fina leksakerna han fick idag, så jag gör det imorgon.

Av Julia & kusin viktor fick han en gullig dragbuss med söta formklossar man sak stoppa i, en mjuk aktivitetsbok, Godnatt eller nåt hette den & en liten bebisTv. Han blev superglad över tv.n, men nu under kvällen har han mest bara lekt med bussen & försökt köra den på glasdörren till vitrinskåpet & blivit arg när det inte gick *S*

Av Sofia & barnen fick han sandleksaker med tillhörande boll. Lite stor spade & kratta bara, men det det gör inget :)

Tredje kalaset

Det blev lite stressigt eftersom jag just kommit hem innan kalaset började, men gästerna var tålmodiga :)

Charlie fick jättefina presenter från kusin Viktor,morbror & Julia samt från Sofia & hennes barn :)

Lägger in bilder sen, just nu har jag matkoma, Charlie slumrade till under middagen, men åt upp allt, sen vaknade han till när jag bar upp honom & la honom i sängen, han vände sig direkt & försökte ställa sig upp, men jag la ner honom & buffade honom i rumpan i 1 min, sen sov han. Lagade mat till mig, Flisan är i Ösmo, åt & nu skriver jag detta med grusiga ögon.

Det blev ett trevligt kalas, trots osämja & illatyckande & det tackar jag de vuxna för :)

Tror Charlie blev lite förälskad i Julia, han var mkt med henne, hon bar på honom & så medans jag diskade & gjorde tårta ^^

Bilder från idag

Lägger inte in några bilder på Charlies farmor & "faffa" som vi får kalla honom, (för att Charlie ska kunna skilja på honom & farfar) men bilderna blev jättefina :)

Det var så sött när han satt & mös med farmor & sen med faffa för att till slut somna där ^^


Trött mamma, trött son
image243

image244

gunghästen han fick av sin storasyster. Den ska hon måla senare :)
image245

Kläderna han fick i present av mig & mormor.Har dock köpt lite i förväg oxå som inte är med på bild ^^
Glöm att du ser mina tår, det är bara en illusion  *S*
image246

image247

image248

image249

image250

image251

Den tårtbiten trycktes ner rätt fort ^^. Charlie höll på att somna strax efter..
image252

Äter jordgubbe som uppenbarligen var sur, men han åt lik förbaskat  *S*
image253

Tårtan Flisan gjorde alldeles själv :)
image254

Dragankan han fick av farmor & faffa :)
image255

Charlie i snickisarna :)
image256

Charlie leker med dörren.. Strax efter gick han genom att hålla i dörrarna & väggarna...
image257

Lägger in en film imorgon där man ser att han håller i sig & går  plus håller på att toka sig mot mamma :)

Flisan var på disco på ungdomsgården ca 1,5km härifrån. Klädde på Charlie & mötte henne på vägen utmed Nicksta.. Det är väldigt mörkt & obehagligt där & hon får absolut inte gå själv där på kvällen...

Vattnet medför ljud på sommaren & många ggr när jag gått där på natten, så har det låtit som lekande & skrattande barn...

hon hade iaf roligt & ligger nu däckad i soffan ^^

Hon berättade om en kille som är förtjust i henne, han kråmade upp sig & smög omkring & kollade på henne.. De har haft uppträdanden & den kille hade dansat & slitit av sig tröjan för att slutligen dra ner byxorna & visa kallingarna, varpå alla ungar jublade  *S*  Jag frågade om de hade en massa snusk för sig nu för tiden på fritidsgårdarna & låtsades låta chockerad, men hon skrattade bara & sa att det inte var nåt sånt  *S*

killen hade sen gått med bar överkropp & kikat på henne  *S*  BAra hon inte berättar det för sin kille, han kke blir svartis  *S*

nu ska jag ta & göda min nästintill obefintliga rumpa med lite tårta.. Hörde att rumpor gillar tårta...  Vore bra att ha en rumpa så jag har nåt att hänga upp byxorna på...

Andra kalaset :)

Nu har Charlies farmor & låtsasfarfar varit här :)

Försökte söva Charlie innan så han skulle vara pigg, men han slumrade bara för att 10 min senare vägra sova.. Det verkade som han märkte att nåt speciellt skulle hända  *S*

De var, som jag trodde, jättetrevliga :) Nicklas var lite lik sin mamma måste jag säga *S*

De kom med en fin bukett röda rosor, en jättesöt draganka med massa melodier & läten, en fin kortärmad skjorta, jeanshängselbyxor & en jättesöt jeansjacka med luva. Jackan upptäckte jag egentligen var en tjejjacka, men det struntar jag blankt i. Den är så himla söt :D Dessutom måste pojkar oxå kunna ha blommönster på kläderna, dessa är röda & jättefina & vuxna,tuffa & starka karlar tatuerar ju nuför tiden in blommor på sina kroppar, så varför inte? :)

Flisan gjorde tårtan helt själv & den blev supergod & fin, men jag glömde ta kort på den.. kom på det när hon påminde mig när vi redan tagit av den :/

Kom på att jag glömt ge Charlie en present, den hade ramlat ner därifrån där jag lagt den, så den missade jag igår  *S*  Det var Charlies sommarset, med piraten på ^^

Charlie höll på att somna mitt i tårtätandet, sen välte han ut sockret & smakade på sina nersockrtade fingrar & plötsligt var han jättepigg... Undrar vad det berodde på  *S*

I början var han lite blyg, efter tårtätande kom han igång & de fick bära & leka & slutligen mysa & pussa :D

Flisan fick en stor låda med godismix & blev jätteglad :)

Nu rycker Charlie mig i håret & vill att mamma ska leka ^^




Årets sötaste 1 åring ;)

Nyss hemkomna från öppna Förskolan & shopping. bodyn är en av presenterna.
 image229

Snor musen..
image230

image231

Camilla & Charlie
image232

Kusin Emma leker med presenten från dom
image233


image234

Charlie klättrar på Emma
image235

Emma bredde ut sylten, jag marsankrämen & grädden, Flisan dekorerade utom med hallonen, dom la jag dit..
image236

Supersmarrig blev den :) (Den gjorde vi bra tjejer)
image237

Snabb bebis, sölig kamera  *S*
image238

Piratservisen han fick av mig :)
image239

image240

image241

image242

Lägger in en eller två filmer senare..  Är helt slut nu... Så är Charlie oxå^^

besviken :(

Fick just veta att av de 3 familjer jag bjudit på kalaset idag, så kommer bara 1. Den andra hade bytt dag i samband med att en del av dem familjen ska komma på söndag, vilket jag just fick veta... Ingen har frågat om det går bra.. Den tredje familjen kommer tydligen inte alls, antagligen pga att den andra familjen inte kommer idag & det fick jag just oxå veta..

Kul att man kan höra av sig alls. Börjar ju undra om det är en hämnd för att vi kom lite sent till senaste kalaset.. (ursäkta att mina barn var hungriga)

12åriga jaget har lust att gapa & skrika av besvikelse...  Men men. Den här dagen & helgen handlar inte om mig, den handlar om Charlie... Ibland vill jag inte vara vuxen..

Jag får säkert reda på skälet senare, men just nu är jag besviken..

God morgon :)

Vaknade innan tuppen idag.. 05.35 med andra ord.
Charlie har sovit gott i sitt rum & sover än. Däremot hostade han rätt mkt ett tag inatt när jag hade lagt mig & då var jag tvungen att springa in & kolla & vända lite på honom.. 

Det känns vemodigt, att han nu har eget rum, att han fyller 1 år & att ens tänka på hur jag hade det för 1 år sen...

Jag orkar inte skriva så mkt om det nu, men jag kände mig rätt utelämnad på sjukhuset. Jag fick väldigt få besök, men de som värmde mkt var inte från mina vänner IRL, utan från de killar jag lärt känna på DC++.

Peter bor i Orminge & han kom glatt över med en påse bullar, som vi mumsade i oss i matsalen/tvrummet :) Han hade dessutom gjort dom själv, det ni ^^

Rogga bor i Köping. Han kom efter att jag varit inlagd 1 vecka & körde hem mig så jag kunde hämta kläder & annat jag behövde, som inte brorsan fick eller orkade åka till mig med. Vi hämtade upp Flisan hos min pappa & min låtsasmamma, så vi fick träffas & mysa en stund :)  När jag kom innanför dörren höll jag på att börja gråta..
Jag visste att Momma (låtsasmamma) & syrran hade varit där & städat lite medan de ändå tog hand om posten & djuren (hade kanin & katt), men jag var inte beredd på vad jag såg...

De hade gjort så sjukt fint, tagit dit blommor, bordslampor, dukar, möblerat om osv!!
blir tom tårögd nu när jag tänker på det :)

Grejen är den att vi flyttade in i lägenheten 2 mars, dagen efter Carro flyttade & 2 dagar innan Leo föddes,men..  Flyttgubbarna tog hela dagen på sig, dvs 9 timmar att fixa 4 vändor, som skulle tagit hälften av tiden egentligen. De hade dessutom ställt precis ALLT på nedervåningen, i vardagsrumsdelen... 

Soffan stod mitt i på högkant, kartonger & säckar längst in & möblerna runt..

Jag höll ju på att flyttstäda det sista & ta hand om djuren, så jag hade ju inte en aning...  Det blev en chock...

Jag fick knappt någon hjälp att fixa till lägenheten, det tog lång tid att ens få det någorlunda beboligt.
Just då hatade jag att jag inte kunde bära...

HAde alltså fortfarande kaos här,mer eller mindre, så min tacksamhet för vad Momma & syrran gjorde, den är fortfarande stor :)

Dessvärre såg det inte ut så när jag äntligen fick komma hem med Charlie, men att berätta om varför, det måste jag tänka igenom om jag verkligen ska berätta... Det blir att utelämna en person & dennes problem & det är inte alltid folk förstår... Alla har inte empati..

Strunt samma...  Jag vet iaf att vid den här tiden på morgonen, så var jag redan vaken, som så många andra dar av min långa vistelse på Huddinge sjukhus.

Frukosten brukade inte serveras förrens vid 06.30 eller om det var 07.00.  JAg hade beställt tv på rummet, så jag låg ofta & väntade på frukosten & tittade på tv under tiden, efter min morgonkaffe & cigg. (ja, jag rökte under graviditeten, men hade iaf dragt ner kraftigt. Kan inte påstå att mina försöka att sluta kan räknas som att sluta, mer som uppehåll)

Jag besökte ofta Pressbyrån, men ännu mer efter Charlie fötts & jag hamnade på smavården.. Där betalade man maten själv & jag hade inte så mkt val.. Undrar hur mkt pengar jag betalade på Pressbyrån  :( Säkert 2000kr :(

För exakt 1 år sedan hade jag inga stabiliserade värkar, jag hade värkar till & från nästan varje dag.

Charlie är född på en onsdag & dagen innan, sa en läkare till mig att de skulle sätta igång mig på lördagen då jag kommit in i v 34+0, OM han inte kom av sig själv innan. Det är alltid standard vid tidig vattenavgång, att sätta igång v 34+0 tydligen. Minns att jag "pratade" med Charlie & sa att "du får komma ut nu, mamma vill inte sättas igång & ha onödiga smärtor, när du kan komma av dig själv" osv...

Tji fick ju jag.. De värkstimulerande åkte jag ju på iaf... Fi fan vad ont det gjorde!! Lustgas är bara skit! MAn blir bara seg i skallen, men framförallt i huvudet. Smärtan är ju kvar  :(

Min älskade son fyller 1 år idag..  Helt sjukt... Första månaderna var tuffa, med allt runt om & de bara sniglade sig fram.. De senaste har gått i raketfart...

Båda barnen sover. Ska ta disken från igår kväll & städa badrummet uppe & duscha. Får se om vi hinner ner till öppna & sjunga idag.. Ska ändå ner på stan & handla presenter & sen iväg & handla till kalaset & göra tårta. Flisan har sovmorgon, hon ska till tandläkaren kl 9 & det var ingen idé att hon gick på första lektionen..

Snart 1 år gammal..

imorgon fyller Charlie 1 år...kl  19.19 den 18.e april 2007 föddes världens goaste pojke, 7 veckor för tidigt på Huddinge..

Den sötnosen ligger & sover i sin säng, i sitt rum, för första gången över en natt... Flisan har stökat lite i sitt rum & vill därför inte sova där, så hon ska sova med mig inatt & städa upp imorgon innan kalaset som börjar kl 15.

Har städat hela dagen & sprungit i tvättstugan. Har sjukt ont i ryggen nu. Flisan försökte massera mig med fötterna nyss, men orkade inte så länge, men det var guld värt :)

Ska skutta i säng tidigare för att orka & hinna med allt imorgon. Får se om Nicklas paket från Thailand hinner komma till Charlie imorgon eller om han får det nästa vecka. Men det är ingen katastrof om det kommer några dagar försent, huvudsaken är att han får nåt av sin pappa :)

Natti :)

Charlies rum

Har slitit som ett djur, men jag orkade inte städa färdigt där uppe.. Dammsugaren börjar bli gammal & lägger av.. Den verkar bli överhettad eller nåt :(  Inte kul med tanke på att jag har halva lägenheten kvar + mattor att dammsuga :(

Så här såg iaf Charlies rum ut när jag var färdig tidigare idag.

image224
Grejerna vid fönstret är inte kvar.. De är nere i förrådet nu  *puh*


Sängen åker in i mitt rum ikväll igen. Den stod där inne idag bara för att jag skulle ha honom ur vägen. Dvs säga att han var i den ^^
image225

Verkar som han gillar garderoben :)
image226

OBS! Jag bryr mig inte ett skvatt om att bilderna blir gryniga med mobilen. Har inga batterier till digitalkameran..

image227

Detta är bara en tillfällig lösning med Charlies rum. Så fort bostadsföretaget får tummen ur rumpan så ska han få nya tapeter & golv...

Bombnedslag..

Hela övervåningen är i kaos just nu..      Möblerar om där uppe, men det värsta är sakerna som ska kastas eller bäras ner i förrådet...Ska släpa ut allt sånt från Charlies rum, så jag kan göra fint & städa därinne.

han har haft kul åt mig när jag släpat möbler & stånkat   *s*

Just nu sitter han i mitt knä & mumsar på en banan som Johnny gav honom igår.

Hehe, nu fick han tag på pappret jag just torkade hans mun med, så nu torkar han mammas mun ^^

Vi ska strax upp igen & röja där uppe. *puh*

Gud så länge sen ...

här var han 14 dagar gammal i overallen jag skrev om igår, fast man ser inte så mkt av den.... Lilla skrutten..
image223

Vem är han lik?

Charlie är verkligen en mix av båda sidor..  HAn har miner där ha är lik sin far & så har han sin fars öra, det står ut mer än det andra.

Han är lik Flisan, mkt liknande miner, men hon är brunett.

Han är lik min äldsta lillebror enligt många.

Min mamma tycker han påminner mkt om min yngsta bror Micke (Leo's pappa) & av en slump så drog Charlie fram ett gammalt fotoalbum här igår. kom att tänka på Micke, så jag kollade gamla bilder på honom & jo, de är oxå lite lika  *S*

JAg önskar verkligen att Charlie kan få en bild på sin pappa som liten skit :)

Onsdag morgon

Skulle vilja gå på Öppna förskolan idag med Charlie, men det känns som att stanna hemma & städa & möblera om på övervåningen borde prioriteras...

Fast å andra sidan.. Jag måste ner med en massa till förrådet & slänga en säck med gamla trasiga skor & kläder & möblera om lite innan jag kan städa, men möblera om kan jag inte göra när jag är själv med Charlie..

Antingen måste han sova & jag riskera att väcka honom eller så är han vaken & kommer vara lite i vägen & riskerar att få möbler över sig, så det blir nog öppna iaf...

Jag gillar verkligen tv.n  :) Den är snygg & ljudet är bra :)  (inbyggt surround)


Tisdagens bravader.. Nästan

Charlie slapp sprutan, men vi ska tillbaka på måndag.. Han åkte rutschkana som en galning på BVC, jag fick ont i ryggen & blev svettig *S*

Han åkte sittandes & baklänges i krypställning & asgarvade hela tiden :)

Flisan fick sina assnygga glasögon för sin översynthet idag.

Medan jag var på bvc så kom retrokillarna hit med tv.n & möblerna. (köpte ju Barngarderob till Charlie & spegel + byrå till Flisan i lördags när jag var upp & skulle kolla vad det var för tv jag reserverat ) Likabra att få allt hemkört & det var snällt att de kunde vänta så jag fick alltihop på en gång, istället för på olika dagar, bara för att tv.n skulle faktureras & möblerna var betalda kontant)

tyvärr hade en av killarna ner ett skolfoto på flisan,så ramen & glaset gick sönder... Ja ja, så kan det gå...

märkligt nog fick jag inte med nån fjärrkontroll till tv.n, så jag ska ringa dit imorgon & fråga om den inte skulle ingå...

Jag & brorsan släpade ut den ena trasiga tv.n, trasiga vagnen som stått på balkongen hur länge som helst & en överdel till en ful bokhylla jag har i Charlies rum. Fick gå en bra bit för att komma till grovsoprummet, men det gick, trots att det var tungt...

Spegel Spegel på väggen där

Spegel, spegel på väggen där,
säg mig du vad skönhet är.
Ska man se ut som en pinne
och känna sig inne?
Ska man tro att man é cool
bara för att man köpt ny kjol?
Läppstift, mascara och kajal
vi har för stora skönhetsideal.
Varför få skuldkänslor stora,
och bli kallad hora.
För att man ser ut så man gör
och beter sig som man bör?
Tjejer sminkar sig i hopp
för att en snygg kille skall dyka opp.
Killar borde titta vad som finns inuti
och få reda på allt det sköna där inne i.
Nej, skönhet är vad som finns inuti.
Resten kan man skita i.
Spegel, spegel på väggen där,
jag vet nog vad skönhet är



Kopierad från någons sida på kamrat.com...

Förkyld herre

Charlie har hostat till 1& från i några dagar.. Nu är han tokförkyld..  typiskt.. vi ska ju till Bvc idag, där han bla skulle få en spruta idag...  Ja ja.. Vi går dit iaf, men nån spruta blir det ju inte...,

Senare idag ska vi börja städa & så. tv.n ska ju komma, liksom Flisans spegel & byrå. Ska ringa retro & kolla vilken tid, så de inte plingar på här & vi är på bvc...

Några flera bilder..


Jag & Charlie på baksidan i fredags. Observera vantarna på fötterna.. Glömde sätta på skorna *S*
image218

Charlie undersöker ett grässtrå
image219

Smakar på en barkbit
image220

på åktur i Roggas bil, lördag em
image221

image222

image223

Nu är ungen överallt & håller i sig.. Idag när jag lagade korvstroganoff var han & höll i sig i träskärbrädan, så Flisan fick komma & ta bort honom, stod ju & höll på att skära korv & lök, men han gav sig inte..

Sen var han på spisen när jag hade maten i grytan, tur att man har spisskydd iaf...

Han gnager på vardagsrumsbordet & databordet, försöker sno musen & musmattan, sträcker så så längt han kan & knappar på tgb  *S*

Imorse lekte han tittut med nån osynlig med duschdraperiet & satt & kvittrade & hade sig... Måste försöka spela in hans läten ^^

Dotter var inte ute på vift

Flisan hörde av sig efter att jag skickat ett oroligt sms.. Det var bara jag som glömt att hon skulle till en kompis idag..  Ja ja, så kan det gå :)

...

Nu är det sent på eftermiddagen & Flisan har inte kommit hem ännu.. Vet inte var hon är.. Just detta pratade vi om igår, att det lika gärna kan vara hon som råkar illa ut nästa gång...  Skitonge :(

Stressad

börjar känna mig stressad.. Brorsan skulle hjälpt mig att bära ut de trasiga tv.na & bokhyllan uppe igår, men han dök inte upp.. Börjar bli stressad, imorgon kommer tnya v.n osv & allt ska vara städat mm på fredag, samt att jag då sak handla till kalaset & hans presenter, det som är kvar.. Sen ska tårtorna göras & kalaset börja...  *hjäääälp*

Hemma igen

Charlie sov igenom hela mötet. Fick uppmuntrande ord 6 en massa beröm av min terapeut, vilket värmde. Nu är vi hungriga :)

Ångest

Jag har ångest... Har ångest för att jag just har slutat amma, jag saknar det redan, fast det är en slags frihet att inte amma längre. Jag hinner ju så mkt mera nu.

Har ångest för att Charlie blir 1 år om 4 dagar, han börjar bli stor :(

Har ångest för att mina barn ska börja sova i sina egna sängar i egna rum helst innan sommaren.. Nu har vi ju snarkat ikapp i nästan 1 år :/

Nyduschade

Nu är vi nyduschade & fina, liksom badrummet...  Charlie har haft skoj med duschslangen...

Nu ska jag klä på honom & utfodra honom innan vi sticker till psyk :)

Jihoo!

Fan vad jag är duktig med en kopp kaffe i systemet :D  Nu jäklar är allt jag skapade en backup till tillbaka :) tog några försök när jag väl fått tag i serials osv.... 

Märkligt vad jag är duktig på att lära mig saker själv ibland (till skillnad från de som alltid måste fråga & aldrig kan prova själva)  *pyser av stolthet*

Fast jag måste erkänna att jag höll på att slita av mig håret ett tag *S*

Nu ska jag pula lite med datorn, sen ska vi in i duschen jag & Charlie :) 

Jag ringde ju min psyktant  & beställde en tid, så vi ska vara där kl 11 idag. Det ska bli skönt att börja med min kognitiva beteende terapi igen, hann ju bara gå 4 ggr innan Charlie ville ut, sen har jag ju haft fullt upp.

Hon är så gullig den tanten :)

*morr*

Nero vill fortfarande inte göra en återställning :(

Jävla Nero.. Skitprogram

Gjorde ju en backup innan formateringen för ett tag sen.. nu kan jag inte komma åt dom pga dumma NEro... Finns ingen återställning i min version.. VA faaaan!! Håller på att tanka en massa skit, har googlat som en tok osv.. Helvete, mitt liv finns på den skivan.. Iaf nästan.. Mitt andra hem gör det :(  *gråter*

Charlie, trappklättraren..

För en stund sen hittade jag Charlie i trappen igen.. Återigen första trappsteget.. Flisan hade inte stängt grinden, men det är lätt att glömma bort då det inte är en vanlig grind..'

En stund senare var han där igen & stod upp & sen klättrade han upp på trappsteg nr 2. Då hämtade Flisan ett skärp som vi låste grinden med, varpå Charlie blev arg som ett bi...

Jag har fortfarande inte gjort så mkt, jag är alldeles för frusterad. Jag vill möblera om i Charlies rum, så han kan få "flytta" in där & möblera om här nere, men det är svårt när man inte har nån hjälp. Kan liksom inte bära tunga möbler upp & ner för trappan eller bära ut den trasiga tv.n...

Min bror skulle hjälpa mig, men som vanligt så snackade han bara skit... 

tänkte ta upp datorn & databordet & ställa det i Charlies rum & lite av hans leksaker (samt senare flytta in hans säng dit), så kan jag sitta där lite då & då med honom medan han vänjer sig vid rummet. Tanken är ju att han ska sova där snart.

Kom just på..

för 1 år sen låg jag på Specialistmödravården på Huddinge sjukhus & hade skittråkigt...   För exakt 1 år sen + några timmar sen, så gjorde jag ett sista ul för att kolla hur mkt fostervatten Charlie hade kvar & fick det bekräftat av läkaren att det var en kille :)  Han trodde jag såg det, men jag kollade ju efter hans rörelser osv, inte tänkte jag på snoppen *S*

Latmask

borde sätta fart & städa undan, men jag orkar inte just nu...  Ska ta & slappa i 5 min till,ta en cigg & sen plocka in tvätten.. Sen ska jag sätta fart på allvar. Tänkte be flisan passa Charlie så jag kan springa ner med grejer till förrådet. Funderar på om jag ska testa att möblera om oxå..

Världens sötaste minifjortis ;)

Har tjatat på dotra om att få lägga upp en bild på bloggen, men fått nej..  Fast det har gått bra att lägga upp samma bild på ställen där hon är medlem.. tokiga unge!
Nu fick jag iaf ja, så den anonyma, som undrade varför jag inte la upp bilder på min dotter: Håll till godo...

image217

Japp. Där är hon.. Min vackra, men ack så bestämda & kaxiga 10 åriga minifjortis:)

Chokladtjuvande bebis...

Flisan vaknade för ett tag sen, tog fram godispåsen, kollade på tv 6 ringde en kompis.. Så gick hon upp till övervåningen för att prata ostört...

Jag satt framför datorn & plötsligt upptäcker jag att det är tyst.. VÄLDIGT TYST...

Vänder mig om & ser Charlie på golvet vid soffan, med Flisans godispåse & med ett skägg av chokladdreggel på hakan...  Allt godis låg på mattan & ungen mumsade glatt...  Faaan!!

Plockade upp allt & la undan påsen & ropade på Flisan.. Bad henne ta upp Charlie så jag fick ta några bilder på herrn...

image214

image215

image216

Nu blev det väldigt gryninga bilder, men det är inte lätt för en storasyster att hålla upp sin tjocka lillebror utan att röra sig  *S*

Nu kanske hon kommer ihåg att plocka undan sånt han kan stoppa i munnen.... Undrar hur mkt choklad han proppade i sig...

Tårttips till 1 åring sökes!

Vi har idétorka, jag & Felicia.. Hon  vill göra en tårta till lillebror, men den gör hon på lördagen..  Vi vet ännu inte alls vad vi ska göra för tårtor.. Har funderat på tågtårta eller biltårta, dvs med små bilar på...   Jag har dock varken tid eller erfarenhet av att göra avancerade tårtor, men jag svänger snabbt ihop en smarrig prinsesstårta...

Fick tips om en namntårta, men han har ju lite många bokstäver för det.. Den ska ju gärna få plats i kylen sen oxå ^^

Tänkte nog ha en tårta med marsipan & en med grädde & frukt eller så... 

bilder på amatörtårtor uppskattas :)

Godmorgon :)

Min kompis Rogga sov här igår natt. Vi gjorde inte så mkt, men det var kul att ha honom på besök igen, det var ett tag sen :)

Bortskämda blev vi oxå...  igår till lunch fick vi smörgåstårta från Kvantum, med skaldjur.. Den är ju så sjukt god!!  Han köpte en stor.. Till middag blev det tjocka revbensspjäll & potatisgratäng & en massa coca cola...

Var till Retro & hittade en sjukt fin furuspegel med tillhörande byrå till Felicia...  I varje hörn på spegeln satt det som "hårdrockskors" i metall. Samma kors satt i beslagen till byrålådorna.. Lite matt svart färg & lite slipning för att ge en lite sliten look skulle bli skitsnyggt. 300 skulle de ha för dom, så den reserverade jag på direkten :) De ska hon få i födelsedagspresent i maj :)

Såg min skitfina tv som de ska köra hem på tisdag oxå. Dyr var den, men ack så fin :)

Nu har jag & Charlie ätit frukost. Han fick välling & jag kaffe & smörgåstårta. Jag har dock dåligt samvete för att Rogga lyxade så mkt här... Hoppas verkligen att han har så mkt pengar kvar som han sa, så han inte lagt ut en massa pengar han egentligen behövt själv...

Snäll granne :)

Alldeles nyss var en av mina grannar & fd arbetskompis här & lämnade ett bilgarage med 3 bilar till Charlie, lämpat för just små barn :) Han blev helt kär :D  Hon är så himla rar :)  Tack så mkt Biggan ;)

Får man äta upp sitt barn?

Bara liiite?   :)

image210

image211

image212

image213

Pussgurkan :D

image207

Stolt i ny jacka & vägrar ha mössan på.. Det var ju varmt  *S*

image208

image209

Förbannade unge att vara så himla söt :D

image205

image206

Den här grodan hoppar inte... Ännu :/

image203

image204

Blå mustasch...

på första bilden i förra inlägget ser man Charlies "blåa mustasch".. Det är alltså 2 blodådror som syns tydligt & som är formade ungefär som en tunn snirklig mustasch :D

Sötaste bebben :)

image199

image200

image201

image202

fredag..

Om en stund ska vi åka ner på öppna förskolan hade jag tänkt. Messade Carro & Leo för ett tag sen, men de har väl inte vaknat än eller så har hon inte sett messet ^^

Efter Öppna ska vi hem & städa upp lite, i eftermiddag eller kväll kommer en kompis från Köping hit. Det var ett bra tag sen han var här sist, så det är dags nu igen :)

nu vet Charlies farfar & gammelfarmor om hans existens oxå. Ska bli kul att få höra av farfarn sen ^^  (Om han nu vågar ;) )

A Vain Attempt

Har skrivit om dom för inte så länge sen, men tänkte göra lite mera reklam om dom, så här kommer några videos :)
För er som inte vet så är de ett EMO band...
Inte riktigt min smak, men jag tycker att dom är bra, helt ärligt.. Flisan gillar dom oxå & tycker att det är tufft med ett riktigt EMO i "familjen" *S*
Charlies farbror Rikki, sångaren i bandet.. Låten heter I can't escape


I saw her face


She was a princess


you broke my heart



glömde ju skriva..

Ang mitt inlägg. 2 chockerande samtal, glömde ju skriva att Charlies farmor tycker att han är jättelik sin pappa :)

Övergrepp på bebisar.. fy faaan!!

läste aftonbladet på nätet & såg detta...  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2223250.ab

Förbannade jävla äckliga sjuka pedofiljävlar!!!

Jag är stolt över att kalla mig pedofiljägare & att ha anmält en massa jävlar! hur kan jag göra det? Jo.. Jag sitter som OP i hubbar på DC & där ingår det i "jobbet", vilket jag oxå gjorde, varje dag , flera ggr om dagen...

Satt i ett nätverk som var svenskt & gapade om att de andra borde hjälpa till, vi hade vissa stora hubbar & ni kan ju bara tänka er hur jävla mkt skit som delades.. Men ut åkte dom & bannades...

Visserligen är jag aldrig inne längre, men jag kan lova tt jag många ggr känt mig frustrerad över andra OP som inte orkat göra nåt...  Fy fan om jag fick tag på en pedofil.....

Hur fan kan man utsätta bebisar eller ens större barn för sånt här??  Fan vad trasiga de måste bli, inte bara psykiskt, men fyskiskt...

Var hungrig nyss & gjorde frukost, men nu är min matlust borta.... 

OM jag någonsin skulle upptäcka en sexuell lust för barn, då skulle jag fan i mig söka hjälp, fick jag ingen, så skulle jag fan skjuta mig...

2 chockande samtal på en kväll

Charlies pappa ringde från Thailand igår igen. Han berättade att han berättat för sin mamma om Charlie. ( Bravo Papi) Han har filat på ett mail i snart 2 månader, men igår ringde han henne & sa det mer eller mindre rakt ut. Hon blev naturligtvis chockad!

hon fick de ynka bilder på Charlie som jag mailat honom, 4 st bara (fy på mig).

Så ringde han mig.. Då hade det gått drygt 2 timmar... Vi pratade ett tag & jag sa att jag tycker det var väldigt modigt av honom :)

Sen, ca 2 timmar senare så ringde hans mor, Charlies farmor. Hon var jättetrevlig & det hördes att hon inte riktigt hunnit smälta nyheten & så.

Vi pratade en stund & så bestämde vi att hon & hennes man ska komma dagen efter Charlies 1 års dag :)

Jag är sååå glad att Nicklas äntligen klarade att berätta & att Charlie äntligen kommer ha en farmor :) Inte för att han var farmorlös direkt utan, men hon visste ju inte ens om honom, nu känns det ju att han verkligen HAR en farmor & dessutom en egen :) Nu måste han inte dela med storasyster längre :)

Jag & nicklas pratade senare igen, om allt & ingenting. Nu tycker jag att det är lite pirrigt att få träffa Charlies farmor & hennes man, men jag har ju oxå sett fram mot det :) Får se om det förljer med nån farbror oxå, han har ju ändå 3st :)

Flisan frågade mig om Emo't skulle med.. Emo't är alltså näst yngsta farbrodern, Sångaren i A Vain Attempt, Rikki. (smeknamn)  Nicklas tyckte det lät som hon var lite kär i honom, men så är det ju inte, men hon skulle nog tycka det var lite tufft  *S*

Några filmer på Charlie ;)

Charlie lipar när han får nåt gott ^^


Charlie lyssnar på A Vain Attempt (farbror sjunger)


Charlie äter pannkaka med gaffel


Charlie äter gurka, busar & pratar. Obs! Lyssna på hans "gurka" ;)


Charlie svårflörtad ute


Mamma har målat Charlies händer & fötter.. Dålig bild

Svar på löjligt dum kommentar

"Anonym om Världens finaste Charlie...

Hur kan man snagga sin bebis? :S bebishår är det mjukaste och sötaste som finns! Det om vagnen varför köper du typ inte en carena vagn eller något där finns bra för typ 1 000 spänn bara, är du inte rädd att charlie ska skada sig eller? Det verkar lite oansvarigt att sätta honom i en sådan vagn!

IP: 78.156.195.123"


För det första, att klippa en bebis med sax är inte det lättaste & kräver en snabb frisör. Jag hade inte råd att gå till en just nu. Han BEHÖVDE bli av med en massa hår eftersom han började se ut som en tjej i skallen & han svettas väldigt mkt, bla genom huvudet vilket resulterar i rufs, dvs gubbfrilla.

Hans hår var knappast bebisfjun. Det håret tappade han för ett bra tag sen...  & VAD exakt är det för fel med att snagga sin bebis? Jag använde trimmer, men han skulle säkerligen sett likadan ut i håret om han gått till en frisör eftersom jag ville att han skulle ha kort hår... Han är inte rakad, han har 9mm....

Jag vet inte om du menar att jag återigen ska klöpa en begagnad vagn, men det tänker jag inte göra. Jag vägrar köpa ännu en begagnad vagn som pajjar eller brakar ihop.

Oansvarigt? Jag kan inte bära ungen överallt & har inga pengar till att köpa en ny vagn för punkt slut. Jag ska dock fråga hans far om han kan betala vagnen, annars får han åka i den han har TILLS jag har råd.

Det är uppenbarligen lätt att öppna käften & gaffla om nåt man inte vet så mkt om...

 


Mamman önskar sig en ny vagn till Charlie

Önskar mig en sån här fin Emmaljunga Scooter
image197

Eller en sån här fin Crescent
image198

Bra morgon

Charlie väckte mig vid 4 nångång.. Han fick komma över i min säng & tutta lite..  Jag gickick upp 7.10, vägrade vakna innan...  Skulle väcka Flisan, men hon fick ligga kvar.. Hon hade feber & mådde illa. Nu på dagen har det varit bättre, men hon har varit rätt lam ändå.

Medan Charlie & Flisan låg & sov i min säng, så fick jag sån lust att städa, så det gjorde jag här nere...  Plockade iordning, torkade lite här & där där det behövdes, diskade & dammsög. fuskade lite, men ska städa ordentligare på torsdag, så jag behöver inte gråta blod. Tänkte ta en snabb omgång på övervåningen oxå, men just nu lagar jag en enkel köttfärssås. Får se om Flisan vill eller kan äta.

Skruvade upp grinden idag oxå.

Jag & Charlie tog oss en tupplur för ett tag sen.. Vi sov i nästan 2 timmar...  Flisan var upp & väckte mig en gång för att fråga vart Filipstad ligger...  Sofija ska tydligen uppträda där den 25.e april...  För er som inte vet vem det är, sök på youtube ^^

Måste bara gnälla lite

Jag är så less på Charlies vagnar så jag håller på att spy...  Nu håller Brion på att säcka ihop... Bara en tidsfråga.. Knäna verkar helt slut...  Vete katten hur jag ska ha råd att köpa ny eller fixa till den..  Dessutom har jag ju sån tur med begagnade vagnar...  *ironi*

Hittade Charlie på översta trappsteget idag förrsten.. Där satt han 6 glodde uppåt.. ville upp till storasyster som fixade sig i badrummet  *S*

Så nu måste jag skruva upp grinden som inte är en grind egentligen.. Får se hur länge den håller...

Världens finaste Charlie...

Charlie med massa hår...



Charlie med mohikan




Charlie snaggad






Nyfriserad bebis

Nu är Charlie nyklippt :)  Det tog tid att ladda abtteriet till brorsans trimmer & Charlie lessnade,så vi fick ta en paus, men annars gick det bra & han är sååå stilig :)

Tog med mig håret, ska göra en tofs att klistra in i hans bok & en att skicka hans pappa. Orkar inte lägga in bilder idag, gör det imorgon :)

Nu du ;)

Tack för Krya på dig hälsningarna, Milla & Louise :)  Jag blev mkt bättre under dagen, på kvällen hade jag bara feber kvar, men den var nog max 38 grader. Dock kände jag av ledvärken i knäna & höfterna, som jag alltid får vid feber. Ju mer feber, desto värre ledvärk, men igår var febern inte så hög tack & lov :)

Började chatta med min låtsasmamma igår kväll. Min pappa hade varit in på hennes msn & han skriver aldrig nåt vettigt, han sitter bara & tokar sig, typ skriver bara Va eller Öhh osv  *S*  Hon började berätta en sak, jag ställde en fråga men hann aldrig få ett svar, för då kom Flisan & skulle ha datorn...   *morr*

Jag ringde upp min låtsasmamma i reklampausen på körslaget... Sen slutade vi prata vid 01 inatt  *S*

Snacka om att ha mundiarré båda två :) Vi pratade om allt möjligt, vilket vi inte gjort på bra länge, så det var riktigt roligt :)  Till slut sa hon att hon måste lägga sig & då först såg jag vad klockan var  *S*

Charlie sitter här & är småsur, tror han behöver lägga sig & sova sin förmiddagslur.

Förhoppningsvis kommer min bror förbi med sin trimmer sen så jag kan klippa Charlie. Han börjar se ut som en tjej i håret...  Han ska inte rakas, bara klippas ner ordentligt. Max 1cm i bakhuvudet & på sidorna, sen räcker nog 2cm på huvudet.. Han har liksom 5-6cm lång år nu, förutom i nacken där det är 2cm...

Ska lägga in några bilder & filmer senare idag :)


Magsjuk..

Igår åt vi thaimat från vår lillathaitakeaway i närheten & jag testade sushi för första gången.. Det hade säkert varit godare om det inte vore för den äckliga vitkålssalladen indränkt med nån marinad som kladdade av sig på sushin...

Annars var det lika smarrigt som vanligt. Pratade lite med ägaren om thaiölen de säljer, Chang & en till som börjar på S. Jag & Micklas (Charlies pappa,boende i Thailand) pratade om thaiölen för kke 2 veckor sen & han trodde inte att en av ölsorterna såldes i thaitakeawayen eller i Sverige, för den är på 6,4 i Thailand. Men jo då, de säljs i Sverige, fast som 5,0 ^^

Han tyckte det var jättekul att Nicklas är mer förkyld än vad jag är, fast han bor i ett så varmt land *S*  Fast det beror tydligen på AC:n på kontoret eller nåt ^^ (Skruva ner eller jobba i badet)

Charlie var iaf helt faschinerad av thaitjorren som den oxå kallas..  De har en sjukt vacker tygtavla i olika mjuka bruna toner, guld & lite paljetter.. föreställer en otroligt vacker elefant i mitten.. Den började Charlie flina upp sig mot ^^

De har typ som trädgrenar med blad i taket & på dom har de gröna & blå små lampor, ser nästan ut som körsbär, fast i fel färg då  *S*

JAg satt & åt i säkert 2 timmar igår & bara njöt av maten, matade Charlie med nudlar & mumsade i mig maten med ätpinnarna. Charlie tyckte dom var så intressanta så han fick ett eget par att leka med bredvid mig i soffan.

Riset var slut, så det bidde som sagt nudlar till. Jättegoda när man blandade dom med köttgrytan, annars smakade de lika lite som spagetti. Det var det som gjorde att jag lät Charlie smaka & han blev helt tokig  *S*

I morse mådde jag inte lika bra... Gick upp & kände mig konstig. Hade planerat att städa idag,så jag tänkte att det vore typiskt om jag började få huvudvärk... La mig igen,men då ville inte Charlie sova längre.. kollade klockan & den var 8.30. tyckte det var konstigt att jag mådde som jag gjorde, men gick upp & satte på kaffe. Drack det medans jag satt i soffan & kollade på tv..

Sen började magknipen......  Dessa skarpa hugg överallt i magen & ut i ryggen....  Fy fan...  Räcker att jag fött 2 barn tänkte jag..  sen blev det värre...  Började känna igen smärtan.. Hade så för några år sen, när Flisan var ca 2½-3 år.. Fast då var det flera ggr värre.. Dessutom kom jag inte upp ur sängen utan att gråta & hade ingen att ringa till då pengarna var slut på luren.. Var nära att ringa ambulans men avstod då jag kände mig dum.. Flisan passade på att leka sjuksköterska, vilket passade mig perfekt..

Idag har hon hjälpt till med Charlie, gjort välling & matat, klätt på honom & gått ut en sväng, så jag fick vila..  JAg har sprungit skytteltrafik till toa, men nu har magkramperna lugnat sig liksom rsten av magen. Febern däremot har stigit, vilket jag känner i knäna & höfterna...  Får alltid ledvärk när jag har feber..

Flisan är med sin kille, så nu får jag klara mig själv ett par timmar.

Lyckades dricka avslagen cola för ett tag sen, men drack försiktigt,så inte smärtorna skulle bli värre. Var iväg till lilla affären här för att köpa burkmat till Charlie, jag orkar inte laga nåt idag. Fick gå sakta, men dit var det nerförsbackar, hem värsta uppförsbackarna..

Åt lite yogurt när vi kom hem, Charlie fick smaka lite. Visserligen inte bra med sockret för hans tänder, men idag är ett undantag.

Nu ska jag byta bajsblöja & se om han vill äta nåt..


Fredag morgon

Satt & planerade att åka ner på Öppna förskolan idag, men det verkr inte vara nåt idag :(  Står ingenting på hemsidan.. Typiskt!! Det var så länge sen vi var där nu.. Kanske åker till Sofia & Jolin istället då, om de vaknar snart.. De är ena riktiga sjusovare ^^

Charlie har på mindre än 1 vecka lärt sig...

...att stå upp mot möbler
...kasta sig/böja sig bakåt när han blir sur
...ställa sig upp mot trappan
...stoppa sin gaffel i munnen med eller utan mat
...stoppa sin sked i munnen med eller utan mat, med olika resultat
...hålla vällingflaskan själv när han halvligger
...att busa så mamma håller på att börja gråta genom att rulla undan när mamma ska byta bajsblöja & tvätta rent bajsrumpan
...att rulla undan & krypa iväg när mamma ska sätta på ny blöja
...öppna balkongdörren
...säga titta & tutte
...säga gurka
...säga kaka
...göra en grimas, "rynkfeja"
...stå själv i någon sekund
...dricka med stort sugrör

18.e april

Om 15 dagar kl 19.19 fyller Charlie 1 år.  Tiden har gått så fort...

Jag har svårt att ta till mig att han fyller 1, men framförallt att se honom som en 1åring. För mig blir han inte en 1åring förrens 1 juni, då han egentligen skulle födas enligt bf.

Han är ju & det kan han inte komma ifrån, 10 mån inuti, fysiskt & psykiskt. Jag vet att vissa anser att han inte är en prematura längre, men är man prematura, så är man det livet ut. Att det sen inte märks i utvecklingen osv ju äldre de blir, det är en annan sak.

Jag är glad att han har Jolin att utvecklas med. Många verkar tro att han är efterbliven eller nåt bara för att han inte kan det andra 1åringar kan.. SO? Bara för att barn föds för tidigt så innebär inte de att de utvecklas snabbare.

Han hade fortfarande 7 veckor kvar i magen, men vissa tror uppenbarligen att bebisar på nåt magiskt sätt växer ikapp det utanför livmodern bara så där..  :(

Just nu ligger sötis & sover i soffan. Flisan är krasslig & ligger i sängen & sover.
Ska alldeles strax diska. Ska försöka hinna plocka lite här nere innan han vaknar oxå. Sen blir det städning uppe. Förhoppningsvis hinner jag med nedervåningen oxå, men vi får se.


        ♥Lilla skrutt... Så liten..Otroligt att han mer än 5dubblat sin vikt på mindre än 1 år! ♥
image1

Alldeles nyss

ställde sig Charlie upp mot hallbyrån :)  Synd bara att storasyster har massa saker där som jag var tvungen att gömma :)

Huvudvärk..

Har haft & har fortfarande huvud,nack & ögonvärk. Flisan har typ likadant, så det har inte gjorts mkt idag. Ikväll blir det ännu tidigare sänggående.. Natti..

Natti :)

Ska lägga mig tidigare ikväll. är jättetrött & så har jag ju min nya pocket att läsa...  Det är del 2 i en serie om Odd thomas som Dean Koontz skrivit. Köpte första delen på bokrean, så jag kan naturligtvis inte hoppa över de andra delarna :)  http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9170021767  Fast jag betalade bara 49 på Konsum ^^

Att Dean Koontz & Stephen King är mina favvoförfattare, det syns i min bokhylla...  Har knappast alla böcker, men de jag inte har, dom har jag lånat av vänner eller på biblioteket :)

Ikväll tog jag & Charlie fram vattenfärgerna & gjorde hand & fotavtryck.  Han typ vägrar öppna handen,så handavtrycken blev så där, liksom fotavtrycken... på vissa fotavtryck ser det ut som om han har klor  *S*

Blev iaf ett papper med rätt bra hand & fotavtryck. Golvet i köket, Charlie, jag & golvet i badrummet var sen rätt färgglada. Han fick ta ett bad & fick sig en ordentlig skrubbning med tvättlappen, fast det kittlade uppenbarligen rätt bra under fötterna & mellan tårna hehehe :)

Försökte filma & fota honom med mobilen, men han är så himla snabb. Tror han fastnade iaf på en bild *S*

Har glömt att berätta.. För andra morgonen i rad, så har han vaknat 7.30. Hade det varit helg, så hade jag jublat, men men..  Igår började jag göra frukost & gick upp för att hämta en diskhandduk & råkade höra nåt från sovrummet.. Öppnade dörren sakta & möttes av en glad ståendes Charlie :)  Samma sak i morse, det är så kul när han kan ställa sig upp & kolla läget, om man är vaken eller ens i rummet :)

Däremot skriker han om han sover i min säng & märker att han är själv. Ska börja lägga honom i hans säng på dagarna igen, alltså från början. Det gick ju så bra förut.. Dumt att jag ens lät honom sova i min säng efter amning.. Men men.. Jag skulle ju i säng var det ^^

Charlies nya "hyss"

Under bara 2 dagar har han börjat med flera olika saker...

I vagnen försöker han lägga sig på sidan, är han arg så försöker han dessutom hänga sig över sidan, dvs vid armstödet...  (dags för sele)

Han står i krypställning men drar upp benen, putar uppåt med rumpan & har benen raka. Ser rätt roligt ut :)

Så fort han ser nåt han vet att han ska få äta, så åker tungan ut & slickar på den vänstra sidan av underläppen ^^

Han har nu lyckats resa sig mot vardagsrumsbordet flera ggr. Det är rätt högt, högre än de flesta & är tjockt. Bordsskivan är ca 4-5 cm tjckt, så det är svårt att få ordentligt grepp där.

Han öppnar balkongdörren sen ett tag tillbaka, om jag är ute & röker...  Tokiga unge :)

Otrevlig & korkad busschaufför

Äntligen funkar blogg.se igen :)  Har haft lite abstinens  *S*

I söndags var vi på min brorsdotters 5års kalas. Charlies kompis Jolin var oxå där med sin mamma.
Emma var jättesöt i en ljusblå prinsessklänning som hon hade fått av en kompis i present, ganska stor på henne, men då har hon nåt att växa i :)

När vi hade varit där en stund gick hon undan, hon hade tydligen slagit i huvudet & var lessen. Det blev rätt uppenbart att hon var väldigt trött oxå & när hennes mamma skulle trösta henne, bad hon mig känna om Emma hade feber.

Det hade den stackaren :(   Hennes mamma berättade att hon inte ätit tårta, enbart nån kaka...  Fattar inte varitfrån hon fick energin till att leka & stoja bara innan, men då när vi upptäckte att hon hade feber, då försvann hennes energi. Hon bäddades ner i mammans säng & jag & Sofia, jolins mamma, väntade på att vår buss skulle gå hem.

Båda våra barn var väldigt trötta & förkylda, så de var inte så roliga längre. Vi var 3 vagnar som klev på, den 3.e var en kvinna med en paraplysulky (utan barn) som skulle åka & handla. JAg ställde mig längst in, mot busschauffören, Sofia i mitten & kvinnan på andra sidan.

Som vanligt sänkte jag ner handtaget så mkt det gick (teleskophandtag).

Både Charlie & Jolin hade halvt ryggläge, meningen var att de skulle somna & alla som varit förkylda vet hur svårt det kan vara att andas med snorig näsa. Tänk då nappbarn som måste snutta...

När vi nästan var framme, så säger den kvinnliga busschauffören plötsligt till oss att dra in vagnarna mer, varpå jag svarar att vi inte kan dra in vagnarna mer. Sofia hade dessutom ett singelsäte vid handtaget på sin vagn, som alltså gjorde att hennes vagn stod ut ca 13 cm mer än min, men hennes var ju precis mitt emot dörrarna, min vagn var däremot mot gången.

Kvinnan fortsätter säga att vi ska dra in dom & jag säger återigen att vi inte kan dra in dom mer. Det ska vara fri passage i gången säger hon. Ja, men ser vagnarna ut så här nu för tiden ( sen mer än 20 år) säger jag & syftar på storleken på våra vagnar (båda har kombivagnar, men använder bara sittdelen) Min vagn kke stod ut lite i vid suffletten, iom att ryggläget är där.

Nä, Det VET jag att de inte gör säger hon surt.  Jo, tänk för att de gör det...  Ligg & sittvagnar med fullt ryggläge är lite större...

kommer inte ihåg så mkt mer av vad vi sa, men jag började bli förbannad. Vad fan ville hon??  Att vi skulle fälla ihop vagnarna & släppa ner våra bebisar på golvet???

Charlie må fylla 1 år den 18.e, men han är fortfarande bara 11 månader på pappret, inte till kropp & själ. till kropp & själ är han bara 10 månader & det går inte att komma ifrån. (verkar dock som om folk tror att han ska vara som en snart 1åring i utvecklingen & tror att han är efterbliven eller nåt när han fortfarande följer "sin" egentliga utvecklingskurva)

Till slut blev jag så jävla irriterad att jag sa, Men visst, Fint, & drog upp Charlie & ryggstödet i sittläge samt slet upp suffletten nerifrån & pressade den uppåt, så vagnen blev alldeles rak & platt där. Tyvärr kunde jag inte göra något åt shoppingkorgen,hjulen eller resten av underredet... SATKÄRRING!!!!!

Jag har iaf bestäm att jag ska skriva & klaga till områdeschefen. Sånt där bemötande ska man fa inte få uppleva!

Det har hänt 1 gång förut att en manlig chaufför gnällt på min vagn när den stått längst in, men vad fan ska man göra när vagnsutrymmena inte är större??  De får väl för fan skaffa bussar efter behoven då!

Innan vi klev av, så bad jag kvinnan att komma bak & kolla själv hur vagnarna stod, just eftersom hon menat på att jag ljög. Hon glodde bara surt i backspegeln & vred sen bort huvudet, så då klev jag av.

Kan lova att adrenalinet flödade sen... 

RSS 2.0