Inga krigslekar i mitt hus!!

nicklas kom hit tidigt imorse, han glömde ge tillbaka mina nycklar igår, så han kom några timmar tidigare, vilket var snällt.

Charlie lekte med Flisans gamla dockvagn på balkongen & jag sa att jag ska kolla efter en liten vagn åt honom, en sån som Flisan hade från 1-3 års ålder. Pratade lite om det, att pojkar & flickor ska få leka lika, inte bara könsbestämda lekar osv.

Kom in på att jag aldrig köpte någon form av krigsleksaker eller vapen till min yngsta bror, hur mkt han än tjatade eller till Flisan. Vattenpistol är okej, de sprutar vatten & de ska enbart användas för att spruta vatten. Då menade Nicklas att han skulle köpa massa leksaksvapen bla bla, vilket jag blev förbannad för.

Talade om att JAG bestämmer, det är JAG som uppfostrar Charlie & här kommer det inte in vapen & han ska inte leka krig, punkt slut. Han blev skitsur så jag sa som det var. Köper han sånt skit, då kastar jag det. Då skulle han ha sakerna hos sin pappa så Charlie fick leka med dom där. Talade om att det finns så mkt människor som lider av krig, så mina barn ska fan inte leka sånna lekar. Han upprepade att Charlie skulle få leka med sånt hos sin farfar, men han missar poängen...

Charlie ska INTE ha vapen alls, varken här eller hos någon annan.  Om han sen bygger en pistol på dagis & leker, helst inte, men det kan jag inte förhindra heller när jag inte är med. Barn blir påverkade av andra barn, men ju äldre han blir, desto mer kommer han få förklarat för sig.




Städdag

Idag har vi städat hela lägenheten. Nicklas sov över, så när jag satte igång uppe, så passade han Charlie på nedervåningen. När jag hade plockat & dammat & dammsugit, svabbade Flisan. Sen gick Nicklas ut med Charlie så jag kunde få städa i fred på nedervåningen. De var ute ca 3 timmar (tror jag) & då sov Charlie mer än hälften av tiden.

Sen hade de lekt, åkt rutschkana & lekt med en mops.  Jag har jätteont i ryggen & axlarna nu & både jag & Flisan är utsvultna. Ska lyxa med en varsin sallad från pizzerian...

Märkte att jag glömt bort att skriva om lite saker..

Charlie har lärt sig en hel del på dessa 3 veckor som Nicklas varit här. Han har dessutom fått 2 hörntänder & 3.e tanden där nere. Märkligt nog har jag inte märkt av det så mkt..

Nu dregglar han iofs mkt & får perioder när han är sur.

I fredags fick han nya sandaler & går så himla mkt bättre i dom. När han ramlar har han börjat  hoppa jämnfota automatiskt.. Ser rätt lustigt ut, men det är väl kke nån reflex?

Han klättrar upp själv i rutschkanan utanför Tim & Elenore & kan vända sig & åka ner själv. ( Älskar att åka baklänges på mage).

Han har nyligen lärt sig att klättra upp på balkongstolarna.. Där ställer han sig & leker med utebelysningen :(

Idag lärde han sig att dricka ur sin pipmugg (han har inte fattat hur man gör förut) & han drack mjölk (jippie!) som en tok.

Han envisas med att upprepa nya saker om han inte lyckas klara dom på en gång. Han försöker & försöker tills han lyckas eller jag tar bort honom.

Han säger tydligt till eller visar tydligt om det är nåt han inte vill.

Han bänkar sig framför tv.n ibland, speciellt om det är reklam (!)..

Han försöker hjälpa till att ta av sig byxorna & försöker stoppa i armarna i ärmarna på tröjor eller bodys.

Hmm.. Vet att det är mera, men jag är så trött att jag har glömt ^^

I söndags snaggade jag honom igen.. Denna gång fick han behålla en liten tunn mohikan.. Kort kommer senare  :)

Flisans kort på långhårig lillebror...  1/1-08.


Dock syns det inte så bra att han hade ca 4cm långt hår.. Man kunde göra tofsar ^^

Ha! Mamma fixade!

Gick in & kikade & upptäckte alternativet "Ändra redigerare". Den finns nere till höger under inläggets ruta (när man skriver i Nytt inlägg). Hon måste kommit åt den.. Då försvinner alternativen..

Kan ej lägga upp bilder i inläggen.

Min dotter Flisan kan inte längre lägga upp bilder i sina inlägg. Hon har stilmall "Love". Någon mer som har problem?  Jättemärkligt, för hon har inga alternativ alls i inläggen, kan inte klippa, lägga in bilder, länka, göra fetstil eller nåt :( Har inte en aning om vad som är galet :(

*hjälp*

Charlies pappas bilder

från dopet.. Obs! De är tagna med hans kamera, men hans kompis var verkligen ingen stjärna på att fotografera...


Min kusins bonusdotter Julia (Flisans klasskompis), Flisans bakhuvud & jag




Gudfar Rogga med på bilden till höger :)


Charlie blöt i håret














Charlie lik min lillebror Micke som barn





Sjukt bra på att dansa (popping)

Blev helt till mig i byxorna när jag & Nicklas såg denna kille förra veckan... Helt galet bra!!

Bloggreklam

Tänkte göra reklam för Flisans blogg...  Här hittar du den -> Felicia's blogg

Yes!!!

Jag hittade alla mapparna :) Nån klantig hade flyttat dom & det är inte jag...  Har ju knappt haft datorn alls på flera dagar.. Men nu är de hittade & är på rätt plats igen :)

Tusan oxå :(

Flisan sa för några timmar sen att alla mobilkameramappar var spårlöst borta.. Gick upp & tittade & mkt riktigt.. De är borta.. Putts väck.. Har inte en aning om vad som hänt, men nån måste ha raderat dom.. Jag blir så jävla lessen & besviken.. Gör just nu en sökning, för säkerhets skull :(

Trött tisdag

Av någon anledning har Charlie vaknat vid 8 varje morgon i flera dagar nu. Det började nog i lördags eller nåt sånt, då nicklas tog Charlie, eftersom jag var bakis som ett djur...

Var ut med Charlies gudmor som bjöd på allt. Det var inte ens meningen att vi skulle dricka, vi ville bara komma ut en sväng, men dricka blev det... & tequila  *örrk*  Jag var rätt trött innan & eftersom jag inte har druckit mer än 2 öl & en alkoläsk på snart 2 år, så blev jag väääldigt rund om fötterna. vi gick hem & det är väl en promenad på lite mer än 2½km. Den promenaden gjorde nog gott ;)

Sååå... Det var då anledningen till att jag var bakis...  Sen hade jag legat konstigt under natten, så jag hade en fin spänningshuvudvärk som som vanligt övergick i migrän.. Inte kul att vara nere på Lådbilsracet i centrum hela dagen då, men vad gör man inte för sina barn?

Nu ringer det..

Gårdagen

Vi gick till Skotten för att handla, jag & Charlie. På hemvägen gick han själv nästan hela vägen, även i uppförsbackarna :) Han ramlade 718ggr, men hälften av gångerna skrattade han bara & var så himla glad.

Det är en sträcka på ca 250m, kanske mer, men för en liten måste det ju vara hur långt som helst ^^

Tog lite kort & filmade. Tänkte lägga in det senare. Nu ska jag äta frukost, sen tänkte jag stråla samman med Elenore & Tim
Det blir lekparken då & det känns som att det behövs. Det var flera dagar sen han fick rasa av sig i en lekpark.

Förutom promenaden igår hjälpte Charlie mig att städa på nedervåningen igår. Sen ville han att jag skulle fortsätta städa, för han drog ner saker hela tiden. När han slutat med det blev han arg för hur filtarna & kuddarna i soffan & fåtöljen låg, så han möblerade om lite...

Sen klättrade han upp i sin balkongstol & satt & babblade & skrattade för sig själv, gick in i köket, öppnade skåpet under skafferiet & försökte klättra in på hyllan därinne...  *Tokunge*


Några bilder från dopet.





























Redigerade de röda ögonen när jag la in bilderna i datorn, men av nån anledning är det borta nu... 

Nicklas har en massa jättefina bilder på sin kamera, men ingen kabel att koppla in i min dator  :(

Arg & besviken

Orkar inte berätta, men Charlies pappa är inte kvar. Jag vet inte vad som är den riktiga orsaken & jag vet inte om jag får reda på den heller. Tycker bara så synd om Charlie som tog till sig sin pappa så lätt & nu går omkring hemma & säger pappa..







Bilder från förra veckan

Leker med Flisan vid hamburgerhaket i hamnen




Flisan har fixat fjortisfrilla...


I torsdags på hamburgerhaket i hamnen, första timmen med pappas besök :)








Tim var inte lika förtjust i bollhavet, så han slapp vara med på bild. Han nöjde sig med att kasta ut några bollar, tryggt ståendes på lilla trappan in till bollhavet :)


Sötnos!

Svar på kommentarer :

Nicklas bor i Thailand sen snart 22 månader tillbaka. Han flyttade ner pga mitt övertalande ang jobberbjudandet han hade fått. (hur många får den chansen liksom?)1 vecka senare fick jag veta att jag var gravid... Han skulle jobba där i 8 månader & komma hem lagom till förlossningen, men vi blev riktigt osams & ville inte ha mer kontakt med varandra. Det ändrades dock i höstas då han kontaktade mig när faderskapsutredningen satt igång & vi blev vänner igen & tidigigt i våras bestämde han att han skulle komma & träffa Charlie på sommaren.

Vi har bestämt att han ska komma om en gång om året, oftare har han nog inte råd med än så länge. Nicklas har undrat hur det ska bli sen, om jag skaffar en ny karl, men den karln får helt enkelt finna sig i besök från Thailand som sover över hos mig & umgås med sin son :)

Kikar in senare idag eller imorgon & lägger in lite bilder :)
*kramar*

(skrev detta väldigt mkt tidigare & det hörde ihop med inlägget Hej alla gobitar, men det gick ju inte att publicera förrens nu..)

Hej alla gobitar! (3.e försöket)

Dopet gick jättebra, inget blev glömt egentligen, men några dök inte upp, vissa hade tackat ja, men kom iaf inte.
Alla hade anledningar till varför de inte kom, sen om det är sant eller inte, det får stå för dom.

En hade iaf en väldigt förståelig anledning & den personen var helt knäckt över att inte kunna komma, men jag låtsades att den personen med familj var närvarande iaf :)

Jag bar Charlie, Flisan hällde vattnet i dopfunten medan prästen välsignade det & genom nästan hela dopet lät Charlie, typ tröttknorr men högt.. Han var i princip bara tyst när dopet var över *S*

Efter, när man tydligen fick ta bilder, då var jag helt slut i ryggen & armarna, Charlie väger ju över 12 kg nu...

Vi var sist till fikat i lokalen här vid oss & till mitt stora förtret hade inte Nicklas laddat kaffebryggaren (dubbel) innan & ingen där tänkte på det, så jag vimsade runt i öket & letade efter ett kaffemått, som inte existerade ^^

Fick dosera med matsked men det funkade det oxå :)

Tjejerna hade gjort jättegoda & fina tårtor, men natruligtvis tog inte jag några foton som bevis :/

Nicklas retar mig för att jag är så vimsig, men DÅ var det lite mer än vanligt. Inte så konstigt heller iom att jag fick tänka på allt & göra en massa själv hela tiden.

Vi har tex ätit pizza 3 dagar i rad *skäms* Vi har antingen inte hunnit handlat, eller så har vi blivit tokhungriga eller så har vi varit alldeles slut...

Min kusins bonusdotter Julia var med, hon känns ju som släkt, iom hennes mormor var inne boende hos mina farföräldrar när min pappa & hans bröder var små, så de har väl alltid haft mer eller mindre kontakt vad jag förstått & nu är alltså Julia min kusins bonusdotter sen några år tillbaka. Sen bjöds hon oxå pga att hon är bra kompis & klasskompis med Flisan, men oxå för att vi kunde göra henne lycklig...... Hon har nyligen upptäckt Charlies farbrors band, A Vain Attempt, som jag skrivit om tidigare här i bloggen.. Dessutom tycker hon att Rikki är såååååå snygg ^^

Tjejerna hyperventilerade när Nicklas föräldrar med sina respektive & hans bröder (Joakim, Rikard & Viktor) kom in i kyrkan & Julia fick tårar i ögonen när hon fick syn på Rikki :)

På dopfikat smög de fram till Nicklas & bad honom ta kort på Rikki med Julias kamera & den bilden blev jätefin :) Efter fikat vågade tjejerna be om en autograf & en kram :D Rikki lös tydligen upp, skrev autografer & kramades. Tjejerna var helt saliga *S*

Han är en Rockstar i deras ögon, men han verkar vara väldigt ödmjuk :)

Nicklas bröder var jättetrevliga alla 3, men jag hade inte tid att prata så mkt med dom :( Skulle jättegärna vilja åka & hälsa på nån av hans föräldrar samt bröder med Charlie & Nicklas innan han åker hem om några veckor. Jag tror Charlie skulle älska att få leka med killarna i en mer naturlig miljö.

Charlie fick jättefina presenter & pengar, men han var mest intresserad av att dra omkring med en stol, så jag bad Viktor (Kusinen, inte farbrorn) hjälpa Flisan med paketöppningen. Sen fick Charlie sin lastbil av gammelfarmor & då blev han såld på den :D

Ska lägga upp bilder senare, nu skriver jag medans jag väntar på att jag ska ner & vända på kycklingen i ugnen.. Blir sen middag här, men det gör inget.

Om en stund ska jag låta Nicklas bada Charlie, han måste ju hinna göra sånt pappor vanligtvis gör med sina barn, innan han åker hem igen..

Han har redan fått trösta Charlie efter en krypolycka i min säng igår, Charlie slog i näsan i min säng & blödde lite näsblod, men den näsborren har han varit lite blodig i några dar, så det var inte så farligt, men pappan blev lite skärrad ändå. Charlie tröstades av sin pappa & var jätteglad som vanligt sen :)

Nästa grej är att byta kissblöja ;)


Märkligt.

Verkar inte att lägga in inlägget. Jag kan se det i bloggen om jag klickar på Till bloggens startsida, men klickar jag på kommentarer så står det 404 error bla bla...

Konstigt, inlägget borta??

Skrev ett långt inlägg om Charlies dop, men det verkar vara borta??? Testar att lägga in igen..

Svar till Anonym

Du undrar vart jag köpt blåa fiskarna i inlägget Blåa fiskar!!.. På Skotten Livs i Nynäshamn.. Där tar de in dom då & då :)

Inför Dopdagen

Har massor att göra. Jag & Nicklas har handlat dopfikat samt tårtingredienserna mm. Flisan vill göra tårtorna & det får hon så gärna! hon är ju jätteduktig på sånt, sen blir det ju en sak mindre för mig att göra.

Jag har just dammsugit, klätt soffan & fåtöljen med nytvättade överdragen, plockat undan, skurat badrummet uppe & latat mig lite då & då. Nu ska jag fixa skurvatten, Flisan ska skura golven uppe & nere har hon sagt, jag ska skura toan nere & fortsätta plocka undan småsaker, bädda sängen (N var upp sist men glömde bädda, han har ju tjejer som gör sånt åt honom hemma i Thailand hehe ) , diska, torka bordet, ringa efter nyckeln till lokalen & springa iväg & handla middag. Sen ska jag försöka hinna brodera klart Charlies dopvepa...

Jag har nallen upptill att brodera, all text & datum, efterstygnen,kantstygnen, ska fålla & fransa upp nederdelen, tvinna snöret, stryka & paketera in i paket...

*Puh*   Har ont i hela kroppen...    I torsdags hade jag migrän & spänningshuvudvärk som vanligt som höll i sig till igår eftermiddag, så det har inte blivit mkt gjort under det dygnet...

Nicklas åkte iväg strax efter 14 för att ta ersättningsbussen till Sthlm & möta upp en kompis från jönköping som ska vara med på dopet. de skulle hoppa av i Haninge & skynda sig in på en elektronikbutik ör att köpa eladapter. Hans mobilladdare är ju Thailändsk, så den passar ju inte våra elkontakter...  Flisan får hit min kusins bonusdotter (Flisans klasskompis)som ska sova över & vara med på dopet.

Min ena bror ska sova här oxå, så vi blir 3 personer mer än tidigare. Hoppas bara min bror kan sova ordentligt inatt, han har råkat ut för en allergisk chock & svullnat upp i ansiktet & under ögonen :(  Näsan har varit tok-täppt för att sedan rinna som en trasig kran, så han har gått med papperstussar i näsborrarna :(

Nicklas skulle, om han nu kommer ihåg, köpa trimmer till Charlie oxå, ungens hår är ju långt & tjockt nu igen.. Han är verkligen rödhårig & blond min son  *S*

På sidorna är han blond, mitt på & bak är han rödhårig, men inte så kraftig att man ser det direkt, men alla kameror fångar upp det röda... 

Tanken är att han ska ha tuppkam, men vi får se.. Hade tänkt spejsa till det med blå spräyfärg på tuppkammen som matchar hans kostym, men så kom vi på att prästen Ulla ska ju hälla vatten på huvudet.. Ingen hit om färgen börjar rinna...

Nu ska jag fortsätta slava lite ;)





Sliten mamma



Några bilder på far & son

Torsdags, några fjuttiga timmar efter Nicklas "hemkomst" till oss






Idag på bussen.. Trött pojke..

Besök från andra sidan jordklotet

Nicklas kom i torsdags & allt har gått jättebra, bättre än förväntat. Dock har jag jättemkt att göra, så jag har inte hunnit skriva nåt. Har inte tid att skriva detta ens :(  Skuttar in & berättar så fort jag kan :)

Kram på er allihopa :D

Trött mamma

Igår "rymde" ju Flisan hemifrån, men det var lika bra, så hon hann lugna ner sig & kunde tänka igenom det hon gjort. HOn kom hem tidigare än väntat & var väldigt trött. Hon sov några timmar på kvällen & vaknade sen upp & kunde inte somna förren halv 4 imorse.

Nu är hon med en klasskompis & hennes familj på Allsång på Skansen. Tidigare var vi ner & jag hade stressigt som tusan, Flisan skulle laga en tand & jag till soc.  Innan soc var jag på Bibblan för att skriva ut mina inbetalningar förra månaden, men bibblan var stängd. Skyndade till banken, fick ut papper, skyndade till soc, upptäckte att hyran inte stod med på bankpapprena, så soc kunde inte ta in min ansökan. Kom på att jag haft ett ekonto, då när mitt leg & bankkort försvunnit (har kommit tillbaka, FÖRLÅT LILLEBROR!) Jag förde ju över mina pengar till ekontot & därifrån var hyran betald..

Stressa tillbaka till banken, stå i kö, be om ny utskrift på ekontot, skynda tillbaka till soc , stå där & dividera...

Sen mötte vi upp syrran & min låtsasmamma. De skulle grilla lite senare & hade bjudit över oss, men vi tog en fika nere på stan, jag & Flisan hade inte hunnit äta nåt eller ens varit hungriga. Flisan stack hem, bytte kläder & skyndade hem till kompisen & mötte upp dennes mamma & lillasyster, sen åkte de till Skansen, medan vi andra gick hem till pappa, som är i Norrland, lekte, grillade & fikade. Kom hem för ca 20min sen.

Charlie somnade på bussen men vaknade för 5min sen. Han klarar inte att sova i sin säng längre. Vet inte vad det är, men han vaknar & skriker  :(

Vi har iaf haft jättetrevligt & Charlie busade & flörtade med moster som en tok, medans hennes yngsta son flörtade med mig ^^ (snart 7 mån) Satt på bussen & gick igenom sms, fick syn på Elenores sms hon skickade för ett tag sen. Hon hade ringt på luren en gång & hem 2ggr, varav en gång då ingen hann svara, men jag fattade inte att det var hennes nr, trodde det var nån kompis till Flisan, så vi ringde inte upp. Glömde ringa Elenore iom att jag var så stressad.

(Glömde tom min hundralapp jag skulle ta ut kvar i bankomaten, tack snälla man som lämnade in den på banken)

I smset av henne stod att hon åkt akut in med ambulans & försökt få barnvakt.. Fy bubblan vilken ångest jag har nu, att jag inte kom ihåg att hon ringt :(   Jag är glad att hon hittade en barnvakt & att det inte var jätteallvarligt. Hoppas bara att det är snabbt övergående.  Nu ska jag ge Charlie välling & lägga mig i soffan med honom, så han kan somna om.

RSS 2.0