Flisans stelkrampsspruta

Har glömt berätta hur det gick i torsdags..  Jag hade lovat att följa med på morgonen när de skulle ta sprutan, men när vi kom dit fick vi höra att det blivit ändrade tider...

De skulle ta sprutan på eftermiddagen istället... Flisan blev lessen,så vi gick till skolsyster för att få reda på när på em det skulle ske.

Hon var inte säker,men gissade på 12.45. Leveransen av vaccinet var försenat, men 2 andra skolsköterskor från andra skolor skulle hjälpa henne,så det skulle gå rätt fort.

Åkte dit så jag var där till 12.45, fljde med Flisan & hennes klasskompis in till sköterskan...  Jag hade sagt åt Flisan & hennes kompisar att andas djupt & lugnt, men Flisan började hyperventilera, fnissa, rösten gick i falsett, ögonen tårades & hon förskte backa ut från rummet samtidigt som hon började bita sig på knogarna.. Det gick inte att prata med henne, det enda hon sa var Jag vill inte. Den sköterks som skulle ge henne sprutan tog tag i henne & sa till på skarpen att hon skulle sätta sig, men det tog några min innan hon satte sig. Hennes klasskompis som varit rädd innan de gick in, var redan klar,så hon ställde sig framför Flisan medan jag bar på Charlie & höll Flisan i handen.

Hennes klasskompis är ett stort Tokio Hotel fan, flisan gillar dom oxå väldigt mkt & tjejen hade en t-shirt med TH på, så jag började prata om dom. Bla frågade jag Flsain om varför nu Bille eller Tom eller vad nu sångaren heter, sminkar sig.. Hon har berättat deras teori förut & det var pga att annars skulle ingen se skillnad på Bill & brodern Tom eller om de heter tvärtom..

Jag brukar retas & säga att sångaren ser ut som en tjej, fast jag tycker iofs det oxå ^^

Sköterskan stack in nålen & Flisan sa Ajje högt & lät lite arg.

Då hade hon lyckats slappna av lite, men sköterskan sa att eftersom hon börjat hyperventilera & varit smått hysterisk,så kunde det hända att hon kunde svimma när hon slappnade av mera, så jag bad henne vara beredd på det & bad klasskompisen hålla koll på henne.

Märkligt att min lilla kaxmaja är så himla kinkig & ynklig när det väl gäller :)

Charlies nya "grej"

Sen några dagar tillbaka viftar Charlie med armarna, han liksom höjer dom för att sen slå ner dom ut med sidorna av magen eller på magen, med eller utan leksaker.

Satt & sjöng för honom igår & då blev det Klappa händerna när du är riktigt glad, men eftersom han viftade med armarna bytte jag ut texten till Vifta händerna istället.

Så när jag sjungit Vifta händerna när du är riktigt glad så pausar jag & han viftar på armarna, glad som tusan & sen fortsätter jag med Vifta händerna när du är riktigt glad, pausar, han viftar, jag sjunger Du kan oxå glädja andra som på denna jorden vandra, Vifta händerna när du är riktigt glad  & han viftar på armarna igen ^^

Han är sååå söt :D   Idag på eftermiddagen har han verkligen flinat upp sig när han viftat & sett så förväntansfull ut, så jag började sjunga låten & ungen började skratta & tokvifta :)  Det var tydligen det han ville då :)


                                                                                 
                                                               Charlie & hans nya kärlek, plastpåsar ^^

Han har blivit helt tokig i plastpåsar & 0,5liters petflaskor...

Idag har jag lyckats städa lite på nedervåningen. Charlie har varit på ett smådåligt humör, men för att hinna röja undan & damma så fick han gapa lite, tills jag inte klarade av att höra hans ilskna vrål.

Så det slutade med att jag drog omkring honom på hans filt,så han hela tiden kunde se mig & så drack han Morotsjuice i sin braiga flaska med handtag & fick ligga & grisa. Då blev han sååå himlans nöjd :)

Ska snart upp & röja, där är det inte alls lika mkt att plocka undan, förutom i Flisans rum, men där ska hon ta mig sjutton städa själv. Målet är iaf att vara klar med upplockning & dammning ikväll, så jag bara har skurande av badrummet uppe & toan nere, dammsugning på båda våningarna & svabbning av golven imorgon.

Funderar på att ta ner skötbordet, vi använder det ju knappt. Dessutom sitter det alldeles för högt upp, morsans exman satte upp det & jag är ju lagom lång, men för att höjden ska passa,borde man nog vara över 1,85m ^^

Funderar på att ställa Charlies säng mot den väggen där skötbordet sitter nu, då kan jag flytta ut min dubbelsäng från väggen & ta upp andra sängbordet. Det blir oxå mer lättdammsuget under sängen.. Nu får jag liksom åla in under sängen för att komma åt ordentligt.

Ska oxå tvätta upp julgardinerna lite snabbt för hand, de luktar mögelkällare som bara den :(  Inte det minsta trevligt, men nu vet jag det.. Ingen idé att tvätta dom efter användning...Spruträdsla

Var tvungen att följa med Flisan till skolan idag. De skulle ta stelkrampsspruta på morgonen & hon är lite fjompig när det gäller läkare eller tandläkare eller andra som kan skapa obehag, så Jag kastade på mig & Charlie kläder.. Dock missade vi de första bussarna, de går med 5 min mellanrum, så vi stod ute i regnet & huttrade lite.

Kom till skolan, hon gick in i klassrummet medan jag skulle sitta utanför & amma Charlie & vänta på hennes tur att går till skolsyster..

Ut kommer hon rätt fort & har tårar i ögonen. De hade läxförhör på engelskan som hon bara gjort slarvigt & hon skämdes väl för att hon inte gjort den ordentligt. BRA! Skämmas ska hon om hon tramsar eller helt enkelt struntar i läxan.

Sen hade hon fått reda på att de inte skulle få sprutorna förrens på eftermiddagen, men inte varför det skjutits upp, så hon blev skraj & bad mig stanna där hela dagen, vilket jag inte skulle orkat, dessutom tog jag inte med nån mat eller så till Charlies lunch & äta i skolmatsal igen med en nyfiken liten tjockis & massa barn som glor & skriker? Näää tack :)

Vi var förbi skolsyster som berättade att leveransen var försenad, men det gjorde inget, för idag var de 3 sköterskor ^^

Lovade Flisan att försöka ta mig dit efter lunchen & så, men jag får se om hon ringer.. Annars får jag väl åka dit ändå, fast jag tycker att det är på tiden att hon klarar sånt själv...


Hon är så liten,men ändå så stor :)

image102

Men suck..

Fick just en anonym kommentar..

"Du skrive att alla ska sluta lägga sig i ändå komenterar du hela tiden och skriver ya inälgg om det, känns lte som om du är ute efter en hög besökssiffra, alltså många besökare. Rätt patetiskt."


Hmm.. Jag har inte skrivit att alla ska sluta lägga sig i, jag har skrivit att jag tycker att det är åt helvete att många kastar skit på Micke, Carro & Lollo, i en snabb sammanfattning.

Att jag reagerat på inlägg från Carro & kommentarer från många av hennes läsare är väl ändå inte så konstigt?

Att jag reagerat på fula & ibland riktigt jävla elaka kommentarer till Carro är väl inte heller så konstigt?

Att jag försvarat Micke,Carro,Leo,Lollo & även Jonis, vad fan har det med besökssiffror att göra?? Jag skiter fullkomligt i besökssiffrorna, jag har alltid försvarat de som utsätts för orättvisor & som jag bryr mig om & jag kommer alltid göra det!   Jag har tom hamnat i situationer där jag blivit osams med ena parten jag försvarat, men liksförbannat bryr jag mig & vill den människan väl, även om personen inte fattar det själv.

Så har det även varit i det här tjafset, men jag tror att Carro vet att jag bryr mig osv trots att vi har olika åsikter om vissa saker & samma åsikter om andra saker.

Jag tror att du har missat hela poängen. Carro har skrivit av sig om sin version av vad som hänt & händer & fått medstadels reaktioner till sin fördel, men Micke ska inte få berätta sin version?  Jag har försvarat honom när han inte kunnat själv, för alla elaka kommentarer om honom har skapat mer osämja mellan honom & Carro, vilket inte många förstår.

Jag har även försvarat Carro när folk skrivit elaka kommentarer till henne om henne, hur hon är som mamma eller om Leo & dom skitkommentarerna var just anledningen till att jag från början läste hennes blogg & blev inspirerad av henne att skaffade mig egen blogg.

Jag är så stolt över Carro & Micke, att de inte startade värsta bloggkriget trots massa hets i vissas kommentarer, utan att de försöker hitta den bästa lösningen för dom :)  (Jag var faktiskt rädd att det skulle urarta)

Nu tänker jag inte kommentera mer om sörjan, Jag håller med Carro, det är dags att släppa taget om skiten & gå framåt, för Leos skull.


Det här inlägget tillhör nu det förgångna & jag ser fram mot en ny dag & är förväntansfull över morgondagens möte mellan Carro & Micke :)

image101

Om Micke...

För 8½ månad sen när Leo föddes gick Micke i skolan. Han jobbade i somras tills nu för nån månad sen.

Det är många som inte fattat riktigt.. Alla människor kan inte må toppen jämt. Jag tänker inte dra upp vårt liv eller Mickes barndom, men visst.. Han kunde ha träffat Leo mer & längre stunder & det vet han själv, men han har oxå förklarat varför i sin blogg. 

Ja, jag är omogen för min ålder & jag är stolt över det. Ja, ni läste rätt, jag är stolt :)

Jag tar hand om mina barn helt själv dygnet runt & har gjort så hela min dotters liv, utom en kort period när hennes far fanns med i bilden eller de korta perioder när jag haft barnvakt. Jag har ingen annan hjälp från någon & att försvara nån som inte kan eller får försvara sig själv är knappast omoget. Nu kan Micke försvara sig i sin blogg & jag har försvarat Carro många ggr mot idioter som jävlats. är det oxå omoget?

Nää.. Jag försvarar de som utsätts för orättvisor & som jag bryr mig om. likaså hjälper jag de jag tycker om när de behöver min hjälp.

Jag förstår inte varför vissa envisas med att skriva massa skit eller ens skriva ut sina egna tolkningar om vad jag skrivit, det är ju bara fånigt.

Jag tror inte Carro mått så jävla tiptop varje gång hon skrivit i bloggen & därav kan man läsa resultatet, men hur hon än skrivit så har hon sett till att Micke fått träffa Leo & det är beundransvärt & det vet hon.

Det blev ett himla hallå när Micke skaffade sig en blogg för att försvara sig, men jag tror att både han & Carro fått sig en tankeställare.

Istället för att kasta skit på nån av dom, håll tyst eller stötta dom :)

Nu ska jag torka bort resterna av majskrokarna som Charlie mofflat i sig & smetat ner på skrivbordsunderlägget ^^

det är ett tips jag har till bebisföräldrar, Majskrokar :)  inget salt, lite fett, stora,greppvänliga & jättegoda :)  Fast de är dyra :(

En sista sak om dravlet, jag har aldrig hört talas om att en kille kan bli nåns låtsaspappa utan att vara ihop med barnets mamma & tvärtom... 

Till Jenny & Gretchen

Jenny : De var tillsammmans tills Leo var 1 eller 2 månader, så även om han inte skrivit på papprena (soc kallar till sånt om du inte visste det & det kan ta tid) så borde han fått ta hand om Leo mer än vad han fick. & nej, han är inte skyldig Carro nåt, hon har fått underhåll från försäkringskassan & det är dom micke ska betala tillbaka till när han sen har arbete.


Gretchen: Jag har inte skrivit om Carro i varje inlägg nej & nåt du uppenbarligen missat, så är vi inte osams eller så & jag har ofta skrivit kommentarer i hennes blogg.. Finns bara en Helle som skriver där ^^

Men, det är fult att hänga ut en person som inte får chansen att försvara sig, för de är trots allt två olika personer med olika uppfattningar om det här. Ingen av oss vill att det ska vara tjafs men för den skull måste Micke få försvara sig eller Lollo,som fått mkt skit bara för hon är Mickes tjej. Sånt gillar jag inte & då säger jag ifrån.

Däremot är det ,många av Carros läsare, framförallt, som hetsar & gläfser om Micke det gynnar ingen.

Men jag är glad att det verkar lösa sig & att Carro & Micke är så jävla mogna för att vara så unga! Det är många föräldrar som inte skulle klara av att släppa taget om tjafset & se till barnets bästa, så de är värda en stor eloge :)

Stressmage & dyngtrött

Har sovit dåligt i natt. Har legat & tänkt på allt här i bloggvärlden mellan Carro & micke. Det är så trist att det ska behövas tjafsas, men jag förstår hur de både känner & tänker.  Jag håller iaf tummarna & stortårna för att de reder ut det här snart & att Carro slutar kasta skit på Micke i bloggen,så hennes fans lägger ner fjantandet. Det hjälper ju knappast Leo att ha en bra relation med båda sina föräldrar när fansen ska gläfsa massa elakheter..

Fan om det ska bloggkrigas :(

tycker det är skitbra att min lillebror Micke äntligen skaffat blogg, där han kan få berätta sin version osv när det gäller Carro & Leo. Det är aldrig en persons fel när två träter...

Jag tycker bra om Carro även om jag blivit lessen & ibland förbannad över vad hon eller hennes läsare skriver om Micke, hon skriver väldigt bra & förståndiga saker ibland, men det händer att hon kastar lite väl mkt skit på Micke & "mörkar" saker & ting, vilket är trist. Att hänga ut honom i bloggen, men att själv inte berätta vad hon kke gjort för att han ska göra som han gjort osv, det är fel.

Jag tycker att det är jättebra att hon & Jonis har blivit sånna grymt bra kompisar & att han vill & kan hjälpa henne med Leo & att hon kunde flytta hem igen & även få hjälp därifrån.

Att vara ensamstående är verkligen ingen dans på rosor, det är jävligt tufft emellanåt, det ska gudarna veta!  Både jag & Carro har ju sluppit kolikbarn, stackars de ensamstående som har kolikbarn säger jag bara... & lycko oss :)

Jag förstår hur Carro har tänkt & kännt, av det jag läst i hennes blogg & jag förstår hur min bror känner & har tänkt.

Jag tycker han har gjort rätt som krävt faderskapstest, alla män som någonsin känner ett gnutta tvivel om blodsband till barn,ska kunna göra faderskapstest, utan massa skit!

I min brors fall kan jag förstår gnuttan med tvivel, även om varken han eller jag tror att det är så, men tvivlet finns där & då är det bästa att få det svart på vitt, så tvivlet försvinner för gott.

Min sons pappa resonerade precis som Micke. Han visste att Charlie är hans barn, MEN, det kunde lika gärna ha varit som så att tvivlet var en gnutta sant. iofs så fanns det ingen möjlighet att någon annan var Charlies pappa, men han hade absolut rätten att få det svart på vitt.

Det är så lätt för folk att säga "Gör si & så bla bla" Men det många inte förstår är att om man inte mår riktigt jävla bra, då tar vissa saker emot. Micke & Carro fick en fnurra på tråden som säkert sitter lite i vägen nu oxå, men de kommer säkerligen lösa det, det tror jag :)

Jag vet att Micke känner sig osäker som pappa, han blev ju undanknuffad i deras föhållande som pappa, Carro tyckte att det var bättre han gjorde som hon gjorde, han ville göra på sitt sätt eller försöka själv bara.

Jag klandrar inte Carro för det, jag har själv gjort så många ggr & kan göra det fortfarande, men jag har lärt mig att man måste låta folk försöka på sitt sätt först. Märker man att resultatet inte blir bra eller att det av nån annan anledning inte funkar, då kan man tipsa om hur det underlättar, men man måste låta folk försöka själva oxå.

Ex: När min mamma var här & var så söt & diskade efter maten kunde jag reta mig på hur hon diskade & hur hon ställde besticken i besticklådan i diskstället, MEN, jag var tacksam för att hon diskade & att det blev rent, så jag lät henne diska & dona på sitt sätt...

tyvärr låter det ibland som om Micke bara var avelstjuren, även om det inte var så. Men Micke fick knappt ta i Leo när de var tillsammmans, ändå kände han Leo då, men nu skyller hon på andra saker & det är lite trist. Men där kommer nog oxå egomamman in,som jag förklarat om i nåt tidigare inlägg.

Jag förstår dom båda, båda vill ha "sin" rätt till Leo & vill hans bästa, men Leo's rätt måste komma i första hand & jag tror att de kan lösa det om alla kan sluta skriva så jävla elaka kommentarer om de båda & de jobbar på det.

Jag kan förstå om Carro är lite bitter, det var väl ingen & knappast hon, som trodde att micke skulle hitta en ny kärlek så fort, men nu blev det ju så. Jag skulle själv blivit bitter om jag befann mig i samma situation, ärligt.

Jag vet att Jonis gör både Leo & Carro mkt gott & jag är glad att de har varandra. Han är en klippa för henne på alla möjliga vis. Men Jonis är inte Leo's pappa eller låtsaspappa, han är mammas bästa vän.

Jag är oxå glad att Micke har Lollo, hon är verkligen en klippa i all sörja & hon har fått så mkt skit av Carros läsare, bara för att hon är Mickes tjej...  Hon har aldrig krävt nåt av Carro eller klampat in & försökt ta över mammarollen osv. Hon är hans tjej punkt slut, inte ens Leo's låstasmamma & hon vill bara att allt ska sluta väl i den här soppan.

Hon har sparkat Micke i rumpan många ggr när det tagit emot för honom.

Jag hoppas bara att det inte blir nåt bloggkrig av detta nu, för det är det sista Micke & Carro behöver egentligen.
Tyvärr kan jag inte skriva några kommentarer till henne, eftersom hon inte godkänner dom längre, hon blev nog stött när jag skrev en sak av välmening & det var inte det som var meningen.

Btw, Charlie kan sitta upp själv kortare stunder nu & han försöker sätta sig upp själv ^^& till de från Nynäs, som Carro nämt i sin blogg, hon är inte dum i huvudet.  Ingen människa är perfekt, alla har vi fel & brister, varav en del vi inte är medvetna om, medans det finns det vi är medvetna om..

& man är inte samma människa idag som man var för några år sen...

hemlagat & barnmat

Har letat efter bra barnmatsrecept som en tok de senaste dagarna & har hittat en del bra, så idag gjorde jag middag som även Charlie kunde äta.

Dock var jag så trött & glömde skriva inköpslista,så jag improviserade, men det blev gott, torts att min mat var så kall att det dansade isbjörnar på den... Matade ju Charlie,så då fick min mat snällt vänta..

Det bidde iaf kokta laxkotletter (köp inte det om du ska göra lax till bebisar,mkt ben), kall sås & kokt potatis.
Kokade Charlies lax i osaltat vatten,liksom potatisen & hans grönsaker,ärtor/majs& paprika.
Sen fick jag smula sönder laxen i jakten efter ben & ta bort skinnet.
Hans sås bestod av lite cremé fraiche, en klick majonäs, dill, nån droppe citron, några svartpepparkorn & några torkade basilikaflagor som jag smulade sönder. Mosade potatisen, mixade grönsakerna & blandade ihop.

Sen gjorde jag vår sås gjord på Cremé fraiche,majonäs, röd lök, röd stenbitsrom,lite citron,dill & svartpeppar. *Mumma*

Fick "snilleblixten" att pressa lite röd lök till Charlie i vitlökspressen, men det skulle jag inte gjort.. De få dropparna blev lite för genomträngande i smaken tror jag & sen fick han för lite sås överhuvudtaget, så det blev lite torrt.. Spädde med lite margarin & mjölk & det uppskattades mkt, men det var fortfarande lite för klibbigt, så jag skippade den rätten & värmde burkmat..

Sparade resten av laxen som blev över av hans bit, den lär räcka till 2 portioner, så imorgon ska han få igen, men med lösare konsistens & utan lök ^^

Han är fortfarande lite gnällig & hostig, men i övrigt verkar han må bra. Han har inte spytt lika mkt idag heller vilket är skönt.

Köpte en flaska för några dagar sen, en liten en med handtag. Den älskar han, han kan ju hålla själv :)

Var ner på stan idag för att köpa nya byxor, hans 62or är ju alldeles för små, så det bidde några 68.or. Skulle få kläder av Leos mamma efter leo, men hon har inte sagt nåt mer om dom,så hon kanske ångrade sig :(

Var tvungen att ta med ett par av hans försmå byxor, Lindex har ju så konstiga storlekar :( Vissa bodys i 68 är för små, andra lagom medan andra är för stora. Jag trodde att han redan börjat få stl 74 pga detta, så förra månaden köpte jag glatt tröjor & bodys i stl 74 från HM, men dom är ju för stora :(

Ett annat ex... Charlies randiga Lindex mössa med älgen på, den är i stl 46/48 & en aning för stor. Modellen är tokig,så när han vrider på huvudet,vrids mössan & till sluta har han öronlappen rakt över ansiktet 6 då ser han ingenting alls... Han ser ofta ut som en pirat pga detta.. Köpte därför en annan mössa från Lindex idag, en mörkblå, grå & vitrandig toppig sak med knyt under hakan, oxå den i stl 46/48. den sitter tajt... Var tvungen att töja den lite, men måste nog fukta den & sen töja mera... Märkligt att de inte har samma mått i Lindex fabriker...

Jag kommer iaf fortsätta ta med kläder & ta upp i affärerna så jag kan mäta direkt med de plagg jag funderar på att köpa. Vill inte köpa för litet..

Nu ska jag fortsätta zappa mellan kanalerna eller så kikar jag på nån av mina missade Heroesavsnitt.. Vet inte vad jag orkar.. Jag vill iaf äta lite godis.. Ligga i soffan kan jag inte, där ligger mina barn & sover. Charlie ska bäras upp, men flisan får gå upp själv.. Mamman är klen & orkar inte bära 40kg ^^

Charlie sötnos


Charlie dricker själv


Orkar inte bry mig att bilderna är kassa, de är tagna med mobilen.. & den duger...

Vilka snälla kommentarer :)

Tack till Lena & Viola för de snälla & uppmuntrande kommentarerna :) 

Jag tycker det bara osar gnäll ibland när jag skriver, men jag gnäller nog av mig mer till vänner i tele än i bloggen. Vissa saker vill jag ju faktiskt hålla för mig själv ^^

Det är klart att det är tufft många gånger att vara ensamstående, jag har ju ändå valt att behålla mina barn när jag blev gravid, jag valde att gå ifrån min dotters pappa när han fick en allvarlig psykos som höll i sig väldigt länge (hade säkert försvunnit snabbare om han inte börjat punda när jag gjorde slut) & jag valde att behålla min son trots att pappan krävde att jag skulle göra abort (uppmuntrade honom att ta jobbet i Thailand & vi var aldrig tillsammans, bara lekte lite...).

Jag har haft hjälp ofta en period när min mamma bodde några mil från mig för många år sen & av min pappa & hans familj, men sen syrran fick sin son,blev det mer sällan från pappas sida & jag vill inte tränga mig på mer än vad jag gör.

Hade stödfamilj ett tag, men det funkade inte. Familjen gjorde inte vad de var anställda för & vägrade ändra sina regler ens en gnutta när Flisan var där,så hon började få magvärk & extrem hemlängtan,så då avslutade vi det.

Har haft en pojkvän som hjälpte mig lite med Flisan, han kunde typ läsa godnattsaga för henne ibland, men mycket mer än så har det inte varit egentligen.

Mina barn är ju mitt ansvar, men visst skulle det vara skönt att få lite avlastning ibland.

Men när det verkligen behövts hjälp, tex när jag varit på sjukhus pga operation, sjukdom eller förlossning, då har jag fått bra hjälp,speciellt av pappa & min låtsasmamma. Då har de inte tvekat & det känns ju bra :)

Tänk att ha ett badkar, ha barnledigt några timmar, storstäda,lyssna på hög musik, tappa upp skumbad & glida ner,känna hur de spända musklerna börjar slappna av, känna doften av skumbadet, koppla bort alla ljud utom musiken & bara njuta :)

Undrar om jag ska fråga nån kompis nån dag om jag får låna deras badkar nån dag...

Seg deg

JAg är så himla trött.. Nattsömnen har ju inte varit den bästa på några dagar, med Flisans klåda & CHarlies smågnäll, men den kunde varit mkt värre, så jag ska inte klaga.

Medicinen som Flisan fick verkar hjälpa, den stillar inte klådan helt, men inatt vaknade jag inte av att hon gnällde & kliade iaf.

Ska åka iväg & handla lite mat sen tänkte jag, nu har jag varit så lat & slösaktig att jag inte lagat mat på flera dagar...
Vet inte vad jag ska hitta på för mat, men jag har funderat på kyckling eller lax.

Lillprutten ligger framför tv.n på filten & babblar & är sååå söt, han ligger med tår mot tår :)

Ska ta & amma honom, vänta tills han spytt klart & sen handla. Har ju tid på mig under amningen att komma på mat att laga...

Skulle åkt på öppna förskolan idag, men vi skippar det... Känns bättre att han får ta det lugnt, även om det bara är tänder på G.

Liten är nog sjuk :(

Han började hosta lite lätt igår eftermiddag, sen på kvällen lät han raspig i halsen. Inatt när Charlie ville ha sn tidiga morgontutte & skrek väckte han Flisan,som yrvaken undrade vad det var för fel på honom & varför han lät som han gjorde :/

Han åt senare frukost,sen har han mest sovit medan jag varit på stan, sen höll han sig i flera tmmar till kl 13, då han fick fruktdricka i nya nappflaskan med handtag. Ca 1 timme senare fick han mat på ett fik,där jag mumsade i mig kaffe & prinsesstårtebit  *älska*

Sen sov han... Han hann bara sova 15 min max, innan han vaknade på golvet i hallen medan jag klädde av mig ytterkläderna, sen var han vaken en stund. Jag var helt färdig,så vi gick upp & la oss, för att jag skulle få vila & för att han skulle få vila klart. Då ville han ha tutte,så jag dvalade med honom vid bröstet, tills han väckte mig efter 30 min.

Låg & mös en kort stund, sen verkade han pigg & ville leka,så jag satte mig upp & ställde honom upp.. Då spydde
han..

tur att jag alltid har en handduk i sängen...  Han nöjde sig inte med den spyan utan delade med sig flera gånger i sängen & på nedervåningen resten av kvällen..

Han har varit lite gnällig till & från & vill gnaga på nåt, så jag börjar fundera starkt på om det är tänderna.. Men det förklarar inte hostan, raspet & rosslandet från andningsvägarna..

Jag som aldrig betraktat mig som en hönsmamma.. Nu känner jag mig som en... 

Han har iaf ingen feber, men händerna är tokvarma på honom, varmare än vanligt..  Han fick iaf alvedon *tortyr* & nu sover han lugnt.

HAtar den jävla medicinsprutan! Varje gång jag skulle spruta in i munnen på honom blev det ju med knyck, trots att jag gjorde försiktigt :(  Han blev sååå arg & försökte spotta ut :/

Ska i säng snart, måste upp i tid så jag kan tvätta imorgonbitti.


Utslag

Flisan har nu haft en massa utslag i 1½ dygn.. Natten till igår vaknade jag flera gånger av att hon kliade sig, samt att hon väckte mig flera ggr & mitt i natten vaknade jag av ett bekant ljud, men inget man brukar höra på natten.. Hon duschade svalt för att stilla klådan.. 

Stackarn :( Hon har bröstet, ryggen, armarna & nu benen fulla.. Vete katten vad det är. Hon har aldrig haft utslag förut vad jag kan komma ihåg...

Vi har inte bytt tvättmedel,sköljmedel,tvål eller schampoo...  Märkligt.. Men men. inatt var det samma visa, förutom att hon inte duschade. Försvo oss till tvättstugan,så den var det nån som just tagit när jag kom ner..

Nu ska vi ner till läkare & kolla upp utslagen,sen ska hon till skolan..

Är för lat

Är alldeles för lat för att orka skriva nåt egentligen.Ska upp & tvätta 7 imorgon, innan dess ska Flisan iväg till skolan..

Så jävla trist att vi inte har egen tvättmaskin eller hiss... det är jävligt tufft ibland att vara ensamstående mamma..

kke ska göra som många andra föräldrar, flytta hem till morsan eller farsan ^^  Eller inte :)

Ser inte fram mot att bära tung tvätt & Charlie i babysittern samtidigt imorgon i trapporna.. Men men.. Det går ju :)  Får väl vara glad att jag har nåt att tvätta,en söt son,en babysitter, egen bostad,trappor & klena muskler :D
Kunde ju varit utan allt det där & det hade nog inte varit nån höjdare :/

Bör jag säga nåt till mamman?

Kom just hem med bussen. Var ner på stan & handlade lite.
På bussen var återigen den utländska mamman med bebisen, som kläs alldeles för kallt.

första gången åkte samma buss,då hade barnet bara den kortärmad body & låg i en fleeceåkpåse, som var uppvikt.
Den dagen var det svinkallt ute & det blåste som tusan. Tänkte säga nåt, men tänkte att Ähh, hon kanske bara blev överraskad av vädret, fast hon borde ju fattat att det är kallt på hösten..

Bebisen var likadant klädd & låg i samma åkpåse,som återigen var uppvikt. Ingen långärmad tröja, jacka,overall eller ens mössa..  Hallå, det är kallt, vi har snöööö!!

Såg inte dom från början, vi åkte med den knäppa bussen, där trappsteg tar upp mycket utrymme av vagnsutrymmet,så jag fick stå med vagnen i gången,så jag hade ryggen emot. Inte förren jag släppt förbi ena vagnen & kunde ställa mig i barnvagnsutrymmet såg jag dom. Funderade om jag skulle säga nåt de 3 min innan vi skulle av, men jag vet ju inte ens om hon kan svenska..

Bebisen började gnälla när vi släppte av ena vagnen, dörren var ju öppen & många klev av, men mamman verkade inte bry sig eller fatta.. 

Bebisen är väl några månader gammal, så hon kanske tror att man inte ska klä dom varmt, eftersom man inte ska det på sommaren?

Bör jag säga nåt nästa gång? Jag menar... Det är ju synd om bebisen & det känns onödigt att den ska få öroninflammationer som kan leda till dövhet, lunginflammation osv...

Hej mitt vinterland...

Åkte ner på stan & mötte min bror Micke. Fick bla låna pengar av honom så jag kunde köpa vinterskor till Flisan. Pratade lite på bussen & han försökte prata med Charlie, som brast ut i gråt :( Antagligen kom Micke för nära innan han observerat klart, så det bidde lite pannkaka :(

Jag hoppade av, Micke fortsatte vidare mot Carro & Leo.

Gick in på ena skoaffären för att kika in utbudet, de har ofta rea. Hittade ett par fuskskinnstövlar i svart, med långt skaft & "päls" upptill. Jättefina, men minsta stl var 37. Flisan påstår att hon vid 10 års ålder har 38 (fast då med lite växa-marginal). Hade mätt hennes mockastövlar stl 38 från skopunkten hemma. De var 24cm inuti. Dessa stövlar var 25, så jag hoppas de passar. Hoon borde få plats med raggisar utan problem..

tyvärr har hon ärvt sin mors fötter med höga fotvalv.... Därför kan det vara så att stövlarna är för tajta över fotvalvet om vi har otur. Gick in på Lindex & köpte en mössa hon visat mig, men jag kommer inte ihåg om hon gillade den eller inte ...

Skulle ta mig hem efter att jag messat henne om skorna, men hon hörde inte av sig på min lur.

Träffade lite bekanta & pratade innan jag handlade med mig fryst pizza. Kom på när jag just betalat att jag hade en gåvobox från Libero att hämta ut på Lindex, så jag skyndade dit innan jag gick till bussen.

Träffade en unga mamma där,som brukar kliva på bussen på samma hållplats som mig. Hon brukar vara på öppna förskolan med sin lilla son oxå. Bytte några menningar innan bussen kom.

På bussen fanns redan Emelie & Wilma, samt en gammal bvcsköterska ( om jag inte missminner mig) i barnvagns utrymmet. Det var mkt folk som stod upp, vilket gjorde det rätt trångt.

JAg & Jakobs mamma (tjejen jag nyss nämde) fick plats, fast hon fick stå i gången med sin vagn & busschauffören körde rätt häftigt.. Tanten med rullatorn klagade på att han körde som en dåre & jag kan hålla med om att han fick inte mig att känna mig trygg..

Spände upp suffletten & lutade ner Charlie,så han skulle vara ganska skyddad inne i vagnen Ifall vi åkte av vägen...

När vi var framme vid vår busshållsplats, var det fortfarande oplogat på den sidan av vägen... Varför kan inte plogbilarna ploga vid alla busshållsplatser??

Skit samma om de inte plogar på båda trottoarerna, men vid bussarna för tusan!! JAkobs mamma kom ut, men fick jobba hårt för att flytta sin vagn så jag kunde komma ut, flyttade mig så tanten med rullatorn kunde komma ut, som tur var hjälpte hennes dotter henne ner & ut på trottoaren med rullatorn, annars hade hon nog ramlat...

Det är ju så himla mkt värre för de äldre nu, men tänk de stackare som inte klarar att slita rullatorn genom snön??

vi kunde inte göra så mkt nån av oss mer än att vänta på att bussen med den hetsiga cahuffören skulle åka iväg, så vi kunde skynda oss rakt över vägen. Dumt att kämpa mer än nödvändigt....

Sjukaste är, att under min tidigare promenad såg jag ju plogbilen, den var kke 30m norr om busshålsplatsen. Tänkte gå & säga till om busshållsplatserna, men tänkte, ähh, de fixar det nog snart.. MEn icke då.. De kke bara har en hjärhalva att tänka med & därför glömmer bort att ploga på andra sidan?

Så här såg det ut i morse, där gångvägarna möts på väg mot affären... Jag trodde nån samlat ihop nedfallna grenar i en hög eller kapat, men icke.. De hade fallit rakt ner från en stor tall, precis där folk går & där vägarna möts...
Syns inte så bra, men vissa grenar var tjocka, en var som mitt lår....

Kul att få en sån i huvudet.. Det där hade hänt nu på förmiddagen. En karl som var inne i affären sa att det inte var så i morse när han var ute med hunden.

Men men.. Jag tycker att det är så vackert nu, så jag ska inte klaga. Dessutom är jag tacksam att jag inte var en av dom som satt fast i bilköerna på 73.an i ca 10 timmar igår, säkert var det några som kom hem från köerna för att upptäcka att de hade strömavbrott....

Hörde att folk suttit fast hela natten på 225.an, vår andra väg.. Kuuuul!

Stackars alla som hade småbarn osv...

CHarlie sover.. Ska nog väcka honom snart, vi var så trötta så vi somnade efter lekar i sängen, men det är inte bra att sova så här sent..

Åhhh :(

jag som glatt mig åt snön nu.. Sen kommer dotra hem, hon hade ju fastnat 1 mil härifrån i trafikkaoset som orsakats av snön, genomblöt & iskall.. 

I morse vägrade hon gå med blöta gympaskor,som dessutom är trasiga nu & det förstår jag...  Hade ju tänkt köpa vinterskor nästa vecka & nu har jag inga pengar till det.. Gör vad jag kan för att få tag i pengar till skor & mössa åt henne,men det verkar inte funka :(

Hon kan ju liksom inte vara hemma flera dagar tills snön smält..  *morr*

Jag får använda mina vinterskor, de funkar, trots att de spruckit upptill :)  tänkte gå på en promenad, måste gå ut & kämpa i snön & beundra de vackra snötyngda träden :)

Stoooora snöflingor :)

Herrgud vad vacker min annars så fula & tråkiga utsikt är nu! Jättestora flingor faller överallt...  Nu är jag så himla pulkaåkasugen så jag vet inte vad :)

Barnsligt? Jajamen, men så förbenat roligt :D   Här är 32 åriga morsan som INTE skäms för att åka själv i backen skrattandes ;)  Vid dom tillfällena är jag inte 32.. Snarare 12 ^^

Äntligen snöar det här :)

Stora vackra flingor faller i mängder ^^  Otroligt vackert :)
Sitter & klurar på resan över jul till mamma i Umeå. Det är snart 1 år sen vi var där, senast var förra julen, då hade jag bara en liten mage med bebis på jäsning :) 

upptäckte till min fasa att jeansen jag packat ner hade blivit för trånga på bara 2 veckor hahahha!

Nu är det mkt som ska packas & tas med.. *puh*
Vagn, babysitter,ev gåstolen, ev bilbarnsstol, blir ju mera kläder att ta med nu oxå, julklappar (fast funderar på att köpa dom i sista stund i Umeå)mm... bökigt värre :(

Skridsko-söndag

Sitter & dricker kaffe framför datorn med Charlie i knät. Ska snart förflytta mig till soffan så han kan få tutte.

Flisan skulle sova borta igår, men hon ringde vid 23.30 & hade ont i magen ,som vanligt. Hon & kompisen ville att kompisen skulle sova här & det fick hon. De somnade vid 01.

Nu äter de frukost. Snart ska de iväg till en 3.e tjej för att fråga om Flisan får följa med dom & åka skridskor.

Morr för trång lya & pissig planlösning!

Vill möblera om här, men det går ju inte.. Vill ställa vitrinskåpen mot tv-möbeln,så sladdarna döljs, snart kommer ju Charlie åla omkring här & jag kan inte hålla ögonen på honom varje sekund..

Måste leta efter en bokhylla/tvmöbel/vitrinskåp så fort som möjligt..  När det är klart måste jag fundera på vart jag kan ha databordet.. Det är liksom lite stort...

Den är så himla dumt planerad den här lyan... & eluttagen...  De är få... Blir mkt skarvsladdar i den här familjen :(

provade att möblera om, men det blev inte bättre.. Såg nästan värre ut :(  *gråter stilla*

FAn att jag inte har nån som kan köra åt mig. Annars hade jag kunnat leta efter möbler på blocket.. Kan ju inte ta dom på barnvagnen direkt..

Jag har ju inte turen att ha föräldrar eller andra som kan ställa upp med sånt, vissa jobbar mkt, andra kan inte ta släp på bilen osv..  Får klara mig själv, men det blir rätt jobbigt när man behöver hjälpen :(

Får hålla tummarna att nån säljare kan köra hem mööbeln mot en liten slant ^^

jag har nog drabbats av en parasit :(

Inte vilken parasit som helst heller...   Det är den som,vad jag vet, inte kan medicineras bort..

Den kallas Latmask!!    Det är sååå mkt jag vill göra, men inte mkt jag orkar...  Det värsta är att parasiten tydligen går i arv...

Värsta blåsningen

Flisan började berätta för mig innan hon hoppade i säng, att hon inte hade nån slöjd alls. Först fick jag gissa, så jag gissade på syslöjd. det var fel. Gissade på metallslöjd, oxå fel..

Hon skulle ha träslöjd,men hon hade ingen bänk, någon hade sågat sönder den & läraren hade förklarat att de inte hade pengar till en ny, företaget som sålde dom hade nyss höjt priset.

De kunde beställa från Luleå, men med frakten skulle det kosta väldigt mkt iaf, så hon & andra elever skulle få bytas av varannan vecka.

Jag tänkte att varför berättade inte hennes lärare detta för mig på kvartsamtalet? Jag frågade henne varför just hon blev utan bänk & tänkte att det kke hade med att göra om hon var sjuk just den dagen de upptäckte att bänken var trasig,så alla andra valde en bänk...

Då flinar fisungen brett & kikar pilimariskt på mig & utbrister i världens skratt.. "Du gick på det mamma, hur dum får man bli?"  Men hallå...  Jag kan ju inte misstänka att allt hon säger är lureri eller lögn.. dessutom var den här luringen så himla bra förklarad  *S*

Jädra unge :D


Mår illa

& har huvudvärk, igen :(   Har iaf tvättat jättehögen Sune, slet av sängkläderna från sängarna & skulle tvätta alla handdukar oxå, men de sistnämda hann jag inte med. VAr på skolan & hade samtal & det var väldigt givande & positivt :)

På bussen hem mådde jag så illa,så jag orkade inte prata med Flisan.. kände mig dum, men hade känt mig dummare om jag spytt.

La mig & ammade Charlie i sängen, idag har han endast fått tutte, sen somnade vi båda två. Vaknade med värre huvudvärk & illamående.

gjorde iordning nyponsoppa & ostsmörgåsar & när jag ätit mådde jag bättre. Väntade en stund till innan jag tog 2 alvedon, så nu håller värken på att mildras.

Sitter & sippar på lite kaffe, har inte druckit sen i morse & behöver piggas upp så jag kan diska & städa undan lite. Måste bädda rent i sängarna & plocka in tvätten oxå.

har funderat på att flytta upp databordet & datorn till rummet som Charlie ska ha sen & flytta lite på mina vitrinskåp. De är låga, men breda & tunga som tusan & tar upp rätt mkt plats här nere. Funderar på att vända dom rygg mot rygg,så de formar en lite ö typ.
Det ger Charlie lite mer plats att röra sig på oxå plus att de kapade sladdarna bakom göms.

Igår vände sig Charlie som bara den i babygymmet. Många ggr fastnade han med armen på kortsidan , några ggr vände han sig tillbaka med kraft & såg sååå förvånad ut hahaha!

Dan innan vände han sig från rygg till mage & sen från mage till rygg i köket & slog huvudet i en skåps kant, men han gjorde inte illa sig som tur var.

Äntligen verkar det lossna :)

Idag har han hittat tummen, den åker in & ut lite då & då. Han suger inte på den, men tuggar.

Flisan har fått så himla mkt beröm av läraren idag, mamma är stolt som en tupp & killarna i klassen har lugnat ner sig. Kuratorn & rektorn vill att hon går direkt till läraren då nåt har hänt eller nån har retat henne, så de tar det iaf på allvar.

Haha, nyss fejkskrattade Charlie flera ggr, så jag hakade på ^^  Han är ju för söt :)
Ska be min stora sötis massera min nacke & smörja in med tigerbalsam, det är tungt som attans att bära tvättberget Sune samtidigt som man bär Charlie i babysittern upp & ner för trapporna & genom källaren...

Jag måste komma ihåg att ringa fastighetsbolaget om min lägenhet & min önskan om badkar...

Mailade tillbaka till Charlies pappa, men skrev inget annat än att han inte är född de dagarna han trodde. Skickade inga bilder eller nämnde dom. Skyllde på att jag har fullt upp här & bara svarade snabbt...

Mailade tanten på familjerätten, känns bättre att maila, för då har jag hennes svar skriftligt sen, ifall det är nåt. Hon har dock inte svarat..

Mailade Libero igår ang gåvopaketet som vi ännu inte fått, men de har inte heller svarat.. Tycker det är skumt om man ska få paketet långt senare än vad som står på sidan :(  Fast iofs, vi har en brevbärare som inte har lämnat posten rätt eller inte alls alldeles för ofta,så man vet ju aldrig...

nu ska jag skicka Flisan i säng & sen bara sitta... Nej just det, be om massage var det först ;)

Försovna..

Har lyckats försova oss igen...

HAr snoozat som vanligt, men denna gång hade jag handen runt telen & under kudden.. HAde antagligen tryckt av larmet oxå.. *Smartooooo*

Vill krypa ner i sängen igen, men har tvättstugan kl 10,så det går inte.. Ska tvätta till kl 14, sen har vi kvartsamtal i skolan kl 14.30. Rektorn & Kuratorn ska vara med. Förra kvartsamtalet handlade bara om hur Flisan mår dåligt i plugget & vissa lärares nedvärderande sätt mot henne & klasskompisarnas slag.. Hon får ofta en snyting i magen av nån av de 3 killarna som är på henne.

De har nekat, men det är samma visa varje vecka. Ibland vill hon inte ens gå för att hon har så ont i magen.

Uschanimej, nu har pappan mailat..

Charlies pappa har mailat mig,precis som jag förstod att han skulle. Inte tog det lång tid från det att familjerätten mailat honom & bekräftat faderskapet heller.

Blev alldeles kall när jag läste. Han undrade om det var den 15 eller 14 april Charlie är född, natten däremellan blev han nämligen påkörd av en taxi & svävade mellan liv & död ,så nu tror väl han att det har nått sammanträffande, att han höll på att dö & min son föddes. Men Charlie föddes några dagar senare...

nu vill han ha bilder, kallar mig Mammi & avslutade med kramar.. vet inte vad jag ska svara eller om jag ska skicka en bild, jag vill ju inte ha honom i vårat liv innan jag vet vad det är för fel på honom & innan jag kan lita på att han är "normal" & inte tvärvänder i humöret eller tolkar saker som han vill, inte som det skrivs eller sägs...
Jag har ju varit inställd hela tiden på att fortsätta vara ensamstående mamma, har ju varit det i 9 år, så jag är ju van.. Jag tänker ju inte ens på att Charlie faktiskt har en fader oxå. Det är ju liksom vi 3, bara...

Nu vet jag ju knappt ut eller in :(

Så himla jävla trist

med alla förbannade skitkommentarer om min bror.  Jag blir så arg så jag håller på koka över, så nu ska jag försöka hålla mig från att kommentera skiten mera.

Fattar inte att vissa inte verkar tänka längre än näsan räcker, men men...  Ingen gör ju saken bättre med deras skitkommentarer om min bror, snarare tvärtom. Han har det tufft som det är & jag vet att han mår dåligt över att han missar mkt med Leo, men jag vet att han skulle mått sämre om han inte skulle vara pappan till Leo & trott att han var det & tagit till sig Leo som sin son. Har man bara en uns gnutta tvekan i sig så har man & man brukar inte ha det utan orsak. Nog om det.

Nu tänker inte jag skriva mer om detta, det är så trist att det blir så negativa inlägg :(

Ang mitt inlägg om soppan mellan bror, Carro & Leo

Jag tänker inte berätta nåt om vad jag vet om det där, det är inte meningen att det ska bli nån pajkastning på Carro eller på min bror. Jag hoppas bara att allt löser sig & att Leos bästa är det som prioriteras först av allt, annars får väl faster komma & vrida om öronen ;) 

Däremot har Micke inte bara varit barnvakt med vår andra bror, Micke & Carro har varit det tillsammans , vad jag vet & Micke har själv varit barnvakt till vår brorson, själv.

Tillåts man inte att tex byta blöjor osv från början,så är det klart att det blir lite klurigare, men det där kommer gå bra. Carro kommer säkerligen se till att de umgås mer med henne i början, så Micke & leo lär känna varandra bättre & så Micke lär sig hur hon gör. HAn måste naturligtvs få göra saker på sitt sätt oxå, allt som mamma gör funkar inte alltid när hon inte är med. Det gäller allt.

Nog sagt om det nu, nu ska jag ringa hem en pizza. Är alldeles för lat idag för att laga mat, känner mig dessutom låg för att Flisan varit lite för mkt & för att jag inte kan pussa på mina barn med jätteblåsan Sune på läppen :(  *gråter*

Faderskapet är nu bekräftat.

Vår kontakt på familjerätten ringde mig för ca 30 minuter sen & bekräftade att det är N som är Charlies pappa, precis som jag sagt hela tiden. Lite svårt att ha en annan pappa,när det bara var honom jag hade sex med då ^^

Nu ska den kvinnan maila N & bekräfta för honom oxå. sen kommer han bokföras som fader hos Skattemyndigheten & familjerätten kommer skicka över faderskapet till Svenska ambassaden i Thailand,där han ska få skriva på. Sen kommer jag bli kallad & får skriva på jag med...

Känner mig olustig & orolig, för jag vet inte vad som väntar, men jag befarar att det kommer bli en massa tjafs från Ns sida, även om han inte ville ha något med oss att göra,så kan han mkt väl tycka att bara för att han är fadern,så är Charlie hans ägodel... Jag hoppas att han bara lämnar oss i fred & låter oss ha vår trygghet & vårt liv för oss själva.

 För mig är han iaf inte lämplig att ha hand om barn, men men. Vi får se.

Dumt kanske att ta ut oron i förväg...
Det jag skrivit tidigare om egoistiska mammor stämmer bra på mig nu... Han ville inte ha nåt med varken mig eller Charlie att göra när det sjunkit in att jag var gravid & efter vad som nu hänt där borta, han hörde inte av sig på mer än 8 månader eller frågat nåt alls om Charlie när han mailade mig igen. Jag har gått igenom allt med Charlie själv, jag har kämpat som ett djur & offrat så mkt & min son var så älskad & välkommen av mig från det att graviditeten sjunkit in, det är jag som lidit alla helvetes kval några månader, dagarna då vattnet gick första gången & jag blev inlagd, förlossningen & tiden efter, speciellt på Neo.

Jag känner att han inte har nån rätt till Charlie eftersom han inte brytt sig & faktiskt avsade sig faderskapet...
När & om jag märker att han int är nån bråkmakare längre eller helt enkelt är en människa som ska få finnas i våra liv, då ska jag fundera på att ha som vi har det med flisans pappa, Charlie ska då få veta att N är hans pappa, men han kommer bara vara som en god vän till familjen, inte ta nåt ansvar eller så.

Vi får se hur det blir. Skönt iaf att den här biten är över :)

gud vilken skillnad... Charlie 6 månader
image53

Charlie 10 dagar
image44

Morrn :)

Kom i säng sent igen.. Klockan var nog lite över 12.. Måste verkligen skärpa mig, men kvällen är den enda tiden som jag hinner sitta framför datorn, diska eller plocka undan i fred, fast nu blev det sent innan båda ungarna sov. Flisan låg i sängen vid 21, Charlie sov vid 22.30 ca...

Snoozade mkt i morse, men det var skönt. Flisan ville inte alls upp, hon började bråka direkt & jag var inte bättre jag...  Jag vet ju hur hon blir om hon är sen, hon vägrar hellre än skyndar.

Idag gnällde hon om läxan, men det var hennes eget fel att hon inte gjorde den, men hon ville få det till att jag dampat loss. Så jag sa lite fint att det faktiskt var hon som kom hem,uppkäftig & försenad & dampade loss, bevis finns i boken efter hennes 15cm långa siffror i ett svar, så hon får ta konsekvenserna.

Hon har nog ont i magen nu, men hon är på väg iaf.

Ska amma Charlie & sen skynda mig upp till duschen,så får vi se om det blir nåt öppna förskolan. Inte för att jag tror det. Inte kul att gå själv, Sofia lär inte komma iväg idag :(

image93

Jag blir så lessen

när jag läser om min bror Micke,Carro & Leo i Carros blogg. Carro skriver ofta om honom & Leo & ibland om hur dålig han är,vilket får hennes läsare att kasta skit på Micke & det gör riktigt ont i mitt storasyster hjärta. Inte kan han försvara sig där heller & jag tycker det är så himla trist alltihopa.

Jag är säker på att Leo är Mickes son, men jag kan förstå varför han känner tvivel, av både det han & Carro berättat för mig. Känner man bara en gnutta tvivel så ska man göra som Micke & Charlies pappa, kräva faderskapstest & inte skriva på innan det är fastställt, för möjligheten finns att det inte är deras barn & varför ska då killen stå som fader & betala underhåll till ett barn som inte har nåt blodsband till killen?

Det är synd att Carro inte berättar varför Micke känner som han gör & vad som hände i våras när Leo fötts, men å andra sidan så upplevde hon det antagligen inte som honom & hon skriver ju som hon upplever...

Sen är det så att många mammor, inklusive jag, blir egoistiska när det gäller ens barn. (Det bor nog en lejoninna i oss alla :)  )  I mitt fall är jag egoistisk när det gäller min son pga att hans far inte vill ha med honom att göra eller ens är lämplig att ha honom, vilket jag upptäckte precis innan jag fick veta att jag var gravid & efter. Jag kommer därför att kämpa med näbbar & klor för att Charlie ska slippa träffa sin pappa, innan pappan verkligen mår bra, allt för att få slippa massa bråk & därav otrygga barn.

Jag vet att Micke hälsar på Leo eftersom möjligheten att Leo är hans son är väääldigt stor & att han därför vill ha kontakt & att det varit lite struligt mellan honom & Carro , tog studenten,fick jobb & sen att han träffade Louise, allt inom kort tid.

Jag tycker det är fult att folk skriver riktigt elaka kommentarer om Micke när ingen känner honom eller vet mer om vad som hänt osv, att ingen tänker på att det enbart är Carros upplevelser som skrivs.

Jag tycker dock att Carro sköter det rätt bra ändå i bloggen, men att bara sitta & klaga på Micke hela tiden,men inte berätta vad hon själv gjort, det är dumt. Jag tycker om Carro, hon är en skön tjej, men jag tror att vetskapen om att hon bloggar illa om Micke,gör att han drar sig undan mer. Klart han mår dåligt av allt & att då läsa massa nedvärderande om honom & hans familj, det gör ju knappast saken bättre.

Att skylla på att det just nu är problem hemma hos honom, det förklarar inte varför han inte fått ha Leo innan. leos mormor fick ju ha honom tidigt, så det borde inte varit några problem egentligen. fast där tror jag att det där med egoismen kom in. Både jag & Carro vet att Micke är lugn & trygg med barn, han har passat både min dotter & vår brorson, så han vet ju hur man tar hand om bebisar & barn.

Leo är en trygg & glad bebis & Carro har gjort ett jättebra jobb, så att om de får gemensam vårdnad eller att Micke får umgängestider hemma med Leo, det tror jag inte blir några problem.

Problemet hemma hos Micke har bara hänt 2 ggr på ca 10 år & det är ingenting egentligen, så att skylla på det nu, är lite dumt, trots att jag förstår oron ändå.

Jag vet att det inte skulle hända när Leo är där & jag tror att det kommer dröja länge innan dom problemen uppstår igen. Men jag tror oxå att när Micke får svart på vitt att han är Leos pappa & det löser sig med umgänge/gemensam vårdnad att han kommer skaffa egen lägenhet rätt fort.

Jag tror att om jag varit Micke,så hade nog jag oxå gjort som honom, för om jag engagerat mig mer,om jag kunnat & det visat sig att jag inte var far till barnet som jag engagerat mig i så mkt & öppnat upp hjärtat för, då skulle jag knäckas helt & hållet. Hur skulle man kunna resa sig efter en sån smäll? hur skulle förhållandet till barnet bli?

Jag kan förstå att Carro retat sig på att han varit så himla seg med att kontakta familjerätten, men bättre sent än aldrig... Jag förstår mkt väl att hon vill ha det svart på vitt hon oxå,så att de kan planera mer för Leo & Leos framtid.

Jag vet att Micke vill ha en pappa/son relation till Leo & ha hand om honom & jag vet att det kommer gå skitbra :)
Funderar på att be någon fota när han byter blöja på Leo för första gången & rama in det :D

Det här är inte menat som nått "kasta skit på Carro"inlägg, så läs det inte som att det vore det. Jag var bara tvungen att skriva av mig,om hur lessen jag blir när Micke får så mkt skit hela tiden, han har ju inte ens fått vara pappa, inte ens när de var förlovade, såvitt jag förstår. Carro är en bra mamma & jag är jätteglad att hon har så många uppmuntrande fans, för det är inte lätt att vara ensam mamma, även om man har folk som hjälper en med diverse saker. Det är mkt man får göra själv ändå.

Det är ju ett heltidsjobb, men har barnet en pappa som vill ta del av barnets liv, var glad :) Det finns så många barn som aldrig blir accepterade eller älskade av sina fäder, så jag hoppas verkligen att det här löser sig :)

Ni som läser Carros blogg & kommenterar illa om Micke, tänk efter lite. Ni läser bara hennes sida av det hela, de är två om Leo & har upplevt allt detta olika. Sluta kasta så mkt skit på honom & var istället glada åt att det går framåt & att Leo är så himla söt & glad & trygg :)  Fortsätt stötta & muntra upp henne, men tänk lite på vad ni skriver.

Jag hoppas att det går fort nu, så jag blir fastställd som faster på papper nån gång & så att strulet lägger sig.


Min söta lillebror & Charlie :)
image92
Fy tusan vad hon dummade sig

Nedra unge! Flisan kom hem 1½ timme sför sent, satte sig vid datorn (kunde passa på bara för att jag satt & ammade), var uppkäftig, dummade sig med matteläxan & slutligen kastade hon min puderspegel,så det flög spegelglas & landade på min arm, bara nån centimeter från Charlies bakhuvud. Hade han rört huvudet då så hade han skurit sig..

Det kliade rejält i fingrarna på mig när jag påpekade faran & hon svarade "och? Ser det ut som jag bryr mig?"  *mooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrr*

Jag vet att hon var rejält trött & att det antagligen hänt nåt i skolan igen, men så får man fan inte uppföra sig. Hon fick utegångsförbud,dataförbud & nu får hon inte åka hem till kompisar när hon har läxa, för nu är jag så less. Hon brukar inte vara så sen hem eller dumma sig med läxorna, men nu är det nog.

Hon åkte i säng ögona böj medan jag dammsög hela nedervåningen & blev av med ilskan. gud så jag har saknat att få dammsuga av mig ilskan!! Länge sen det hände, men skönt var det :)

Hon kommer ha grymt tråkigt imorgon, med förbuden, läxorna & att få städa sitt rum, hahaha :)  Dessutom ska ungen i säng tidigare,så får vi se om hon är trevligare...

Middag, äntligen

Bidde ingen blodpudding med bacon & lingonsylt igår, Det bidde idag istället :)

Nu ska jag passa på att njuta & amma Charlie & fortsätta sitta på min 4kantiga rumpa :)

Men suck

Är det fler än jag som är ovanligt trötta? Helt sjukt ju :( Inte har vi varit ut nåt idag heller, så jag ska snart klä på mig & gå ut med sötis på en promenad.

Bilder från Alla helgons dag

Nu så.. Här är några bilder på min söta lillasyster med bebben i magen, Charlie & min söta systerson Wille :)

Ulle & Charlie
image87

Wille, Charlie & Ulle. Wille envisades med att visa upp leksaker  *S*
image88

Mammas lille tjockis myser med moster ;)
image89

Leker i hallen
image90

image91

Jag måste verkligen köpa laddningsbara batterier...  Hatar att batterierna tar slut på en gång ^^  Fast, jag kanske borde köpa ny kamera oxå iofs. Carro har en till salu, men jag har hittat en likadan för 1800 nånting,så jag vete tusan om man ska vara med & lägga bud på hennes. Iofs vore det smidigt, när vi bor så nära, men det beror ju på vad hon ska ha för den oxå. Annars duger denna åtminstone till mellandagsrean ;)

Inget varmvatten :(

Jag & Charlie la oss på förmiddagen & somnade rätt fort. Drömde jättekonstiga drömmar & vaknade till av att jag inte andades.. Jag drömde just då att jag sjöng, vilket jag inte kan...

Kollade klockan & den var nästan 13.30 :( Halva dagen bortsoven :(

Sprang ner & fixade lunch till Charlie & skulle fixa ordning diskvatten, men till min förvåning kom det inget vatten. Charlie lät mig veta att han vaknat,så jag hämtade honom & kollade om vi fått nåt varmvatten. Då hade vi fått en ynka stråle, så jag väntade 10 min till. Sen fick vi vatten, väntade till det blev varmt & lät baljan fyllas medan jag matade Charlie med kycklingpuré. Upptäckte att vattnet var alldeles brunt :(

Visst, det är bara rost, men ändå... Kändes inte fräscht.. & det var inget man var sugen på att dricka :(

Flisan kom hem nyss, men hämtade bara några gosedjur hon & en kompis skulle leka med, sen försvann hon igen :(

Wohoo :D

Kom ut från köket där jag stått & diskat,för att kolla till Charlie & upptäcker att han just vänt sig från rygg till mage för första gången utanför min säng :D  *duktig pojke*

Tips att få bort olja från tröja sökes

Har fortfarande inte fått bort oljefläcken på Flisans tröja & kommer inte ihåg hur man gör ens.. Nån som har tips förutom Vanish?

God morgon :)

Har sovit bra i natt, men var rätt trött när klockan ringde. Snoozade ett tag för att sen somna om & inte höra klockan alls på säkert 1 timme.. Dessutom hade telefonen ramlat ner på mina kläder nedanför sängen, så det hördes inte lika bra.. Funderar på att ta bort vibrationen, det kanske blir bättre utan, men då ekar ju inte vibrationerna i sängbordet längre... Bara det ljudet är ju rätt irriterande hehehhe.

Här har det öst ner under natten & det märks knappt att jag har tak & höga sidor på balkongen...  Balkongen är ditsatt långt efter huset är byggt, innan var det franska balkonger, så det är väl därför inte taket sluter tätt. Det rinner ner mellan taket & väggen, så när det öser ner kan man inte stå därute eller ens i dörröppningen & rutorna är ofta randiga efteråt :(

Ska amma färdigt Charlie, han ska strax få andra bröstet. Ingen idé att ge honom båda nu på morgonen tätt, för då åker allt upp igen bara. Brösten har ju mer mjölk på morgnarna & då går det oxå undan...  Passar på att skriva här & diska, fast inte samtidigt då  *S* 

Ska försöka hinna med att plocka undan här & damma & dammsuga, men det beror ju på lille herrn, om han klarar sig utan att klänga på mamma så pass länge att jag hinner :) Iofs så brukar jag få ta det i omgångar, så har jag otur måste jag vänta med dammsugningen till efter lunchen när han sover.

image86

Flisn tappade en tand

kl 22.30...  Hon vaknade & pep att hon blödde i munnen,så jag gick upp & tittade på den jättelösa tanden, sen drog hon den själv :) Hon har flera andra som borde dras ut, de dummingarna har varit lösa länge & de puttar undan de nya tänderna,så dom växer snett :(

Funderade på att ta tången & dra dom när hon sover, men det är lite väl elakt... Får väl muta henne annars imorgon..

Världens sötaste

Charlie  sitter just nu & busar i babysittern med jätteröda kinder :) Han pratar, bubblar, spottar,fräser,skrattar & gungar & gör lite blåsljud emellanåt :)

Känns för jävligt att jag inte kan pussa på varken honom eller Flisan just nu :(

Charlie matvrak

Han åt potatis & oxköttspuré, jag fick skyffla in i munnen & han njöt så det lät :) Till efterrätt fick han banan.

Flisans pappa kom förbi en sväng, hans cdspelare har pajjat, så jag påminde honom att jag har aft hans gamla i över 9år. Han blev jätteglad & kom för att hämta den, så vi 2 fick gå ner i källarförrådet & rota reda på den.
Sen åkte han hem. Får se om han fick igång den hehehe.

Charlie ligger i min säng & sover. Han slocknade på min arm för typ 1½ timme sen. Gick upp & la mig jag oxå,men kunde inte riktigt sova, slumrade mest.

Sen kom Flisan för att berätta att hon börjat blöda ordentligt från tandköttet där hon har en lös tand & så fick jag en puss på kinden :) Hon är så himla go' ibland :)

Ska skynda iväg till affären så fort Charlie vaknat. Måste handla lite, tänkte äta blodpudding idag,men vill gärna ha bacon till. Skulle velat ha vitkålssallad med lingon oxå, men tror vitkålen är dyr på vår lilla affär, så vi skippar det :)

Huvudvärk & herpesblåsa :(

Fy fanken.. Vaknade inatt igen av huvudvärk,men lyckades slumra om.
Charlie vaknade 2 ggr, men fick nappen & nöjde sig.

Gick upp när klockan ringde, tog 2 alvedon & mådde så illa & huvudet dunkade så jag hade lust att be nån kapa det åt mig. La mig igen & Flisan fick fixa frukost & jaga iväg sig själv till skolan.

Sov medan jag ammade Charlie i sängen, sen plingade det på dörren. Fick besök, så det var bara att gå upp.

Sen dess har både jag & Charlie varit vakna. Skurade fönstrena i mitt rum, vilket var snuskigt. De kan inte varit skurade på år :( Nu ska herrn ha mat igen :)

Uscha

Fy farao för godis :( Jag åt inte mkt,men nu är jag så godismätt att jag mår illa vid synen på godisskålen. Strax börjar Cold Case, det ska jag se inn

Blåa fiskar!!

Äntligen har jag hittat Blåa fiskar!! Har längtat efter sånna i över 1 år , men inte hittat dom nånstans,förrens nu ikväl :) Köpte många... Sen har vi kvar godis från igår oxå.. Mums :)

Charlie äter majskrok.. Dock syns den inte ^^
image83

Mammas gott gott... Eller hrmm.. Vårat gott gott ^^
image84

Söta syskon <3
image85

Alla helgons dag

var vi hos min pappa. Lillasyster var där med sin son hon just hämtat,så vi åkte dit för att ta en fika.
Först skulle vi träffas på stan,men när jag står & väntar på bussen i kylan & blåsten & undrar var i allsin dar den tagit vägen, messar hon & säger att vädret jagar hem dom till pappa igen,så vi kan åka dit istället, sen talar hon om för mig att det är röd dag... Ursäkta mig, har ni möjligen en hjärna till salu?

Klev på bussen & där satt en mamma, hon såg ung ut, men hon var säkert över 20. Hon hade en liten bebis, kanske 2månader gammal, utan tjocka kläder,mössa eller overall.. Ungen hade bara kortärmad body... Visserligen hade den en tunn fleecefodrad åkpåse, men hallå, det var snorkallt! Stackars unge, den kommer inte ha en rolig vinter,om inte mamman fattar bättre... Hade lust att säga till henne lite snällt, men men.. Det är inte mitt problem, hur mkt hjärtat än kände för bebisen.

Vi hade jättetrevligt hos pappa & min bonusmamma, fast hon sov mer än hälften av tiden vi var där. Stackarn har jobbat slut på sig själv :(

Charlie i mosters knä. Man skymtar lilla kusinen som ska kika ut om 1 månad (magen alltså)
image77

Vill fråga syrran om det är okej att jag lägger ut bilder där hon & Wille är med, så hon inte blir sur eller tar illa upp av nån annan anledning.Tills vidare tar jag bara bilderna där man knappt ser henne :)

Charlie lånade willes gamla stol till lunchen
image78

Morfar buser med en cykelnyckel
image79

Hahaha! Undrar nog vad tusan morfar gav honom :)
image80

Pappas & "momma"s nya familjemedlem :) Han är yttepytteliten, men jisses vilket drag det är på honom :)
image81


Flisan stack ut & halloweenade med ett syskonpar hon känner. De fick ihop rätt mkt godis.


Min son är sur,så jag skriver inget mer just nu :)

Ännu en baddag :)

Flisan ville åka till Sydpoolen idag igen,så när jag ändå pratade med min brorsdotters mamma på tele så bjöd vi med dom & skyndade iväg. Idag kom jag ihåg både kameran & batterier, men glömde Charlies badbyxor,vilket jag kom på när vi väntade på bussen,så Flisan sprang upp & hämtade dom. *typiskt mig*

Kom till Sydpoolen, Camilla & flisan var riktigt frusna,de hade inte klätt på sig ordentligt. Vi hamnade i värsta kön & bara ena kassan var öppen. Kön minskade väldigt sakta & när vi kommit halvvägs fram kom en badvakt ut & sa att de stängde hela äventysrbadet pga en olycka..

Fattade direkt att nån bajsat i vattnet.. Badet skulle vara avstängt 2 timmar för rengöring & ingen släpptes in under den tiden , så vi passade på att fråga om man kunde låna eller hyra baddräkt till Emma, för hon hade ingen. Det kunde man inte, däremot kunde man köpa en för 199kr... Det tyckte vi var jättedyrt,så vi gick till Södertälje centrum & kikade efter en baddräkt där. Varken H&M eller Lindex säljer såna nu för "det är inte badsäsong" som en snorkig expedit på H&M sa... (Pucko,det är säsong för inomhusbad nu! Inte tusan får man bada nakna heller :(  )

Drog med alla till Kappahl & där hittade jag en glittrande sak till Emma för 119 kr. Emma blev överförtjust i baddräkten, men Camilla såg måttligt road ut hahaha!

Skulle ta en fika så jag kunde amma Charlie, men det var fullt överallt, så jag köpte med en kaffe & ammade ute på en bänk. I centrum var det inte så blåsigt, det var värre utanför. Men kallt var det iofs, fast jag var påbylsad som vanligt.

Gick tillbaka till Sydpoolen,bytte om, duschade & skyndade oss till simskolebassängen,där vi plaskade en bra stund. Charlie fick ha Flisans gamla simring & den gillade han. Tyvärr glömde vi bort att vi hade med oss kameran,så det bidde inga bilder från den bassängen.

Vi gick över till äventyrsbadet, där jag satte mig & fikade & ammade medan de andra badade. De andra kom oxå & fikade,sen fick Flisan & Emma sitta kvar vid bordet, Emma behövde värma sig & vila & Flisan passade Charlie,så jag & Camilla kunde få leka av oss i vattnet en stund. JAg struntade totalt i att jag är 32 år, jag blev 12 igen eller nåt & lekte som sjutton.

Camilla skrattade så jag trodde hon skulle kallsupa i sig hela Sydpoolens vatten, hon tyckte jag var helt knäpp & att jag gjorde så fula miner & grejer :) Jag hade iaf jättekul, fast det var jobbigt med alla konster & sjödjur osv som jag höll på med :)

Skulle bubbla lite i bubbelpoolen, men den var full hela tiden av samma gäng som la beslag på den & struntade fullkomligt i att andra oxå ville använda den. Vi lessnade & bestämde att vi bara skulle låta Charlie få plaska lite & Flisan ville ta kort, innan vi skulle gå till den stora bubbelpoolen ute vid stora bassängen med hopptornet.

Detta är resultatet, men tänk på att hon bara är 10 år & var rätt irriterad, annars hade nog bilderna blivit bättre ;)

Obs.. JAg böjer mig framåt, så det är inte tuttar som ramlat ner eller fet mage , bara lite skinn *S*
image67

image68

Äventyrsbadet under pågående vågor
image69

Småbarnsavdelningen i äventyrsbadet. Flisan gillade tydligen golvet ^^
image70

Orkar inte redigera ^^
image71

Tror hon har fingret eller hår i vägen ^^
image72

Här glömde hon tydligen bort vilka som skulle fotas *S*
image73

Bilderna jag hann ta.. Flisan i strömmen
image74

Camilla & Emma. Det är mode med röda ögon, jag lovar :)
image75

Charlie torkar i vagnen.Man får ha med den in :) Han älskar att lipa helt plötsligt...
image76

Ingen bild på sötisen med badbrallorna, så vi får väl ta nåt hemma sen,så ni får se hur söt han är i dom *S*

Hann med att bubbla lite i stora bubbelpoolen i ca 5 min, sen var Emma kissnödig & Flisan ville inte passa Charlie,så hon fick skutta i & jag läste busstabellen & upptäckte att vi hade 45 min på oss...

Det var bara att skynda sig in i duschen & sen skynda sig iväg. Exakt kl 19.30 gick vi från Sydpoolen, bussen gick 45. Gick rätt fort & skulle ta vägen över kanalen, det är närmast.. Fast det var broöppning... Tur att det gick rätt fort, vi hann fram till bussen på 13 min,så det var på håret :)

Kom hem rätt sent, satte oss i soffan & skulle kolla på tv, men Flisan däckade efter kanske 10 min, Charlie däckade efter ca 40 min, han hade ju sovit på bussen hem ^^

Ska hänga upp badkläderna, sen ska jag sova jag med... Känner mig rätt mör efter mina vattenlekar, har jag otur så har jag träningsvärk imorgon...

Slödag

Har egentligen bara slöat.
Var i väg till affären & köpte lite fika & en glass till Flisan. När jag kom hem hörde jag vattnet skvala ifrån köket. Flisan stod & diskade,den lilla sötisen :)  hon orkade inte diska allt, med hon hade tagit mer än hälften av disken & alla bestick, så jag blev glad. Inte så stor disk, men hon förtjänade verkligen glassen :)

Känner mig lite ur gängorna. Jag som annars brukar sitta framför datorn då & då sitter knappt framför den alls längre. Skulle hellre vilja fixa klädkammarna & skrubbarna, men Flisans klädkammare rör jag inte om hon inte är med. Lika bra att sortera ut det som är för smått & som hon aldrig använder,så man kan få ordning på röran.

tyckte det var rätt bra ordning när vi just flyttat in,tills morsan dåvarande gubbe rörde om bland verktyg mm när jag låg på sjukhuset :(


Sindys nya ägare ringde idag. Hon & den nästan jämnåriga katten har börjat leka i samma rum,så när som helst kommer de leka med varandra :)
Medan vi pratade la sig hennes katt Molly i handfatet i det andra badrummet som hon brukar. Helt plötsligt gick Sindy in där, så vi satt & lyssnade (jag genom mobilen) ifall det skulle bli bråk. Det slutade med att Sindy låg på toalocket mot Molly & båda somnade eller så.. rätt kul faktiskt :) De kommer nog ligga & mysa ihop snart oxå :)

Charlie har börjat låta jätterolig när han är lite missnöjd & han gör nåt tokigt med tungan inne i munnen. Måste ta kort på honom när han gör så nån dag :)

För några veckor sen hittade jag panelen till Charlies gåstol på samma ställe där jag köpt gåstolen. Då fanns den inte eller ens med, men nu har han den :) Har nu betalat 185 kr för den, lite väl dyrt med tanke på att panelen egentligen tillhör stolen & att stolen var rätt smutsig & hjulen fulla med hår (tog ca 2 timmar att rensa bort), men gud så skoj ungen har :)

image65

Nu når han ner ordentlig med fötterna på golvet & har lärt sig att gå sidleds,så nu backar han inte bara   *S*  Snart lär han sig nog att ta sig framåt oxå, men vi har det lite trångt,så har jag tur ,så dröjer det iaf nån vecka :)

I babysittern gungar han för fullt & ger ifrån sig små glädjetjut,vilket brukar förvåna honom, men det så kul att se :)
image66

Badpremiär & tefatsstora ögon

Hade planerat att åka in till Södertälje & bada, men inte kommit längre än så i planeringen. Vi ska ju åka till Lekslottet i Tullinge oxå, men vi satt & klurade på när vi skulle åka & vilken kompis Flisan skulle ta med.

Hon ringde en kompis igår som kunde följa med till Sydpoolen med kort varsel, fast då fick jag bjuda henne.
Charlie hade bara fått sina "mitt i natten"mål, så vi fick skynda oss att packa badkläder & klä på oss & iväg till bussen för att sen byta buss till Södertälje.
Charlie var uppenbarligen inte så hungrirg igår, han tog båda brösten på bussen mot Södertälje, sen dröjde det ca 3-4 timmar innan han åt igen, vilket är mkt längre än vanligt.

Kom in i Södertälje & upptäckte att bussen inte kör in i centrum samma väg som den brukat. Nu hamnar man på gatan ovanför. Tur att man varit där mkt förr,så att man kände igen sig.

Kliver av bussen, Flisan börjar huttra & jag upptäcker att hon inte har nån jacka på sig....  Hade inte märkt det innan, jag var så upptagen med att få med oss allt  :(

Fick springa in på H&M & köpa en jättefin beige kort jacka på rea. Först gillade hon den inte, så jag sa att vi kunde lämna in den på försäljning senare.

Skyndade oss till Sydpoolen & fick stå i kö en kort stund. Köpte ett par söta badbyxor till Charlie som ska hålla tätt, ifall han råkar bajsa, fast de var dyra :( 75 kr för ett par marinblå små sötisar med dragsko i midjan & runt låren. Trist att de inte var mönstrade,men det gick bra ändå..

Frågade om man fick ta med vagnen in & då menade jag bara i omklädningsrummet, så vi fick blåa skyddsplastisar till skor, för killen i kassan trodde att jag menade in på badområdet. Satte på plastisarna på hjulen & rullade in den & ser att det knappt finns skåp... HIttade iaf ett, så vi skulle tränga in oss där, med eller utan vissa svårigheter tyckte jag.

Dock satt det 2 äldre damer där, varav den ena tyckte att vi kunde ta hennes skåp, så det gick rätt smidigt med avklädningen :)

Charlie fick på sig badbyxorna & lös upp som en sol, inte för att han hajjade så mkt, men det verkade som han kände sig snygg i dom  *S*

Efter den sedvanliga tvagningen gick vi ut till äventyrsbadet. De har en liten avdelning bredvid vågbassängen,med små rutschkanor så där skulle vi hålla till tänkte jag. Satte oss i den lilla "poolen", men upptäckte snabbt att vattnet var kallt. Dessutom landade de rutschande barnen precis framför oss & de flockades som fiskmåsar runt ett korvbröd på marken, fast runt mig & Charlie ^^  Till slut tyckte Charlie att det blev för många barn, så vi gick till "simskole"bassängen. På Sydpoolen har det ingen bebisbassäng, vilket är synd...

Där fick han ögon stora som tefat & han tyckte att det vasr jätteskoj att bada i det 34gradiga vattnet, tills han fick syn på fläktarna i taket...   De såg ut som flygplanspropellrar från förr....

Han tittade ofta & länge på dom & mungiporna åkte ner & han såg helt förstörd ut, stackarn :(

Vi plaskade omkring där i ca 30 min, sen gick vi upp för att kolla efter Flisan & hennes kompis. mötte dom på vägen & de ville bada med oss, så vi hoppade ner i Simskolebassängen igen.

Några pojkar i flickornas ålder hoppade i & började leka just vid oss & de plaskade & skvätte vatten, så Flisan sa åt dom flera ggr eftersom Charlie fick mkt vatten på sig. Pojkarna lyssande inte, så till slut fick jag säga till vänligt men bestämt att det här är en bebis & ni kan plaska på andra sidan bassängen. De gick upp ur bassängen kort efter det.. Sen slog det mig att de antagligen bara försökt närma sig Flisan & Yamina....  De hade nog tänkt att flickorna skulle plaska tillbaka,så de kunde leka & sen prata ^^

Ja ja, så kan det gå :)

Vi gick iaf upp efter 10 min. Flickorna var hungriga,så vi ställde oss i kön till kiosken. Det fanns inga lediga bord eller stolar, men det gick bra ändå att äta lite mellis. Charlie somnade under tiden & sov ett tag,trots ljudnivån därinne.

När vi var klara fick jag syn på klockan. Vi var tvungna att gå & duscha, Yamina skulle på Halloweenfest,så hon måste hem tidigare & göra sig iordning. Flickorna bad om att få bubbla lite i bubbelpoolen,så jag & Charlie hoppade in i duschen.

Tog ett duschbås, för där kan man reglera vattentemperaturen själv. De andra duscharna är så hemskt varma, så det var inte bra för Charlie.
tvättade honom & han var så duktig :)  Sen var det mamman som skulle tvättas, så jag la ner hans handduk (han hade handduk + badcape) ihopvikt på golvet, precis utanför båset & därpå fick han ligga medan jag duschade.  Han låg & skrattade,babblade & kikade på tjejer i olika åldrar & storlekar  :)
När vi var klara åkte han ner i vagnen med capen på, vilket gick jättebra. Torkade mig & började klä på mig. Flisan & Yamina kom från bubbelpoolen & skulle hämta duschgrejerna. Upptäckte senare att det fanns en stol med sele på ena väggen i duschrummet, vilket Flisan oxå nämde när vi väl var hemma. Men vad jag hann se,så gick det inte att reglera temperaturen i den duschen, så det var strunt samma.

Charlie fick bröstet igen, men var nog inte så sugen. Dessutom fanns det så mkt intressant att titta på, så han kunde inte bestämma sig för att kolla eller äta *S*

Skyndade oss iväg till McDonalds & tog med mat i påse & skyndade till bussen nere på Stationen. Hann äta burgarna & det mesta av pommes friten innan bussen kom. Charlie hade somnat igen & till slut slumrade jag oxå. Vaknade i Vårsta av att han skrek till, så jag tog upp honom & tuttade. Sen somnade han igen.

Flisan & Yamina hoppade av bussen & gick hem till Yamina för att fixa sig inför festen & jag åkte ner på stan för att handla & byta buss.

Träffade min yngsta söta lillebror, Leos pappa Micke. Pratade lite med honom, men tillräckligt mkt & länge för att jag skulle missa bussen hem :(  Pratade lite till med honom & hans kompis innan deras buss kom.

Åkte hem & förbannade att jag gått med på att Flisan skulle få gå på fest.. Det var rätt tungt med alla väskor & blöta badkläder,matkasse + bebis..  Men det gick :)

Dessvärre glömde vi kameran hemma igår :(    det är så himla typiskt :(
RSS 2.0