Trött torsdag..

I förrgår var vi iväg igen & badade. Den här gången följde Bella med, hon sov hos oss 2 nätter i rad.
Vi glömde dock att fota, jag & Charlie var trötta & Flisan hade varit på uselt humör till & från under dagen, så vi koncentrerade oss väl mest på att bada & ha skoj en stund.

Köpte hjulskydd så vi kunde ta med vagnen in,vilket underlättade så mkt!  Charlie somnade efter 1 timmes badande & lunch,så Flisan passade honom medan jag fick basta i 15 ljuvliga minuter!

Hade hon inte kommit & frågat om jag var klar,så hade jag nog somnat... Hon sa att jag fick basta en stund till, men risken var alldeles för stor.

Jag klädde på mig & Charlie, han sov nästan igenom hela påklädningen, sen gick vi & kollade i en alltialloaffär medan Flisan & Bella duschade. Fyndade jättetuffa kläder till Charlie, men jag tog i stl 74... Det var dumt gjort med tanke på att han kommer växa ur dom när som helst, så jag ska tillbaka & byta till 80.

köpte en popup tvättkorg till hans leksaker,så alla får plats. Det är dessutom lättare för honom att tömma ut allt då.

Skulle kolla om tjejerna var klara & såg vår buss.. Hade inte ens kollat när den skulle gå, men som genom nåt mirakel hann vi alla med den :)

Charlie pappa ringde igår igen. Han var förkyld igen, men HALLÅ!?! Förkyld i Thailand? Hahahahaha! Det låter för mig som ett skämt, fast det är nog inte lika skoj för honom :)

Charlies framtänder uppe har nu trängt igenom ordentligt & han är fortfarande på dåligt humör till & från, så jag funderar på om sidotänderna är på G...

Själv har jag försökt klippa hans naglar idag, men han blir galen..  Jobbigt för mig, för han nyps & är fruktansvärt stark för att vara 10månader( 8½) & jag är full med små blåmärken på armarna & halsen.. Han använder nämligen mig som snuttefilt... Han brukar rulla mitt skinn mellan fingrarna & nyps... inte skönt..

Oturs fredag

Åkte iväg & badade igen i fredags. Min bror skulle följt med, men han kunde inte,så då ringde vi & bjöd med hans yngsta dotter E istället.

Vi hade jätteroligt, E & Charlie tokade sig som bara den :)  Hon sa "Charlie tycker mest om mig av alla flickor"  JAsså varför tror du det sa jag & flinade.  "Varför tittar han på mig så mycket då?"  HAhaha, hon är så söt :)

Jag tog några bilder när dom badade & Flisan tog 2 på mig & Charlie, men de vart inge bra...  Filmade E & Carlie oxå, men jag lägger inte ut bilderna där hon syns eller filmen förrens hennes mamma har sett & godkänt.

På vissa bilder när Charlie äter, då vägrar han öppna ögonen  *S*  Han stannade en mamma som kom bärande på sin bebis i bärsele, genom att stirra på henne, le & sträcka ut armen & vinka.

När vi stod i duscharna hände nåt som höll på att få mig att flippa ur... JAg hade tvättat Charlie, han låg på en handduk framför mig som han brukar, jag hade schampoonerat in håret & skulle just skölja ur då jag ser att Charlie vridit sig,så han fick vatten i ansiktet, men då hade jag redan börjat duscha. JAg bad Flisan lägga honom så han hade ryggen emot mig.

Av nån anledning fick hon för sig att sätta honom upp, så hon ställde honom upp & tog en hand mellan hans ben. Tyvärr hade hon nog tvål kvar på händerna & Charlie böjde sig framåt vilket fick henne att tappa greppet, så han lyftes väl upp i luften. Av nån anledning öppnade jag ögonen bara för att se honom i luften med framsidan av kroppen neråt & sen slå i kakelgolvet så det ekade!!

Flisan skrek, CHarlie skrek, jag skyndade mig att ta upp honom, men schampoot rann i ögonen på mig,så jag såg inte ett smack. JAg var helt säker på att han blödde i hela ansiktet & hade slagit sönder hela skallen.

Flisan hämtade en handduk så jag kunde torka ur ögonen & kolla hur det var med honom. Det stod en mamma i duschen mittemot & jag förväntade mig att hon skulle hjälpa till, men icke. Hon fortsatte glo & duscha...

Charlie lugnade ner sig när flisan hade blött ner en bit av sin handduk med kallt vatten som jag la på hans panna, där var det enda märket jag såg. HAn blödde inget, tänderna var hela osv. Efter ca 10 min satte jag på honom handduken & satt på en bänk med honom i knät & då först såg jag hans vänstra knä...  Det var ilsket rött, med ett blålila märke i mitten, stort som en 5krona & då förstod jag hur han kunde klarat huvudet & ansiktet så bra.. 

Knät tog emot smällen...  HAn mådde iaf bra & var pigg & glad, men jag blev ju skärrad & orolig.. HAn är ju prematura, trots att det inte syns längre & han har ju fått en allvarlig smäll i bakhuvudet i somras då vi ramlade i trappen.

Frågade personalen där vad jag skulle uppmärksamma efter att jag berättat vad som hänt. Kvinnan jag pratade med verkade inte ta det jag sa på allvar eller så brydde hon sig inte. Hade det varit jag,så hade jag frågat om hon ville att jag skulle ringa ambulans eller så iaf...

Åkte hem & pratade mkt med Flisan om det som hänt. Hon tog på sig skulden & jag förklarade att det var en olyckshändelse, hon hade visserligen inte behövt lyfta honom, men å andra sidan så hade han kke kunnat lega kvar & få vatten i ansiktet medan jag sköljde ur schampoot...

Vi ringde sjukvårdsupplysningen när vi kom hem & hon trodde inte det var nåt alls & lugnade mig.. jag började juhelt plötsligt se nya märken i hans ansikte, fast han kke hade haft dom innan, men jag uppmärksammade dom först efter.. JAg frågade om symptomen på sprucket skallben & hjärnblödning osv var, men det var som med hjärnskakning.

Skulle lysa honom i ögonen var 30 min & vaka över honom helt enkelt, ifall han började kräkas häftigt eller började sova mer & blev svårväckt.

HAn sov när vi kom hem men vaknade rätt snart & var som vanligt igen.


Nu har han ett redigt blåmärke på knät & ett i pannan.

Vi har blivit förkylda båda 2...  Första gången jag är det på 1½år & första gången för honom ^^

Charlie genomgår nån fas nu. Han skriker & blir arg när han ska sova, inte alltid,men ibland & han vaknar ibland upp & bara vrålar rakt ut, nästan hysterisk. Då gäller det att man är snabb,så han får nappen & så får man luta sig mot honom & lägga armen tätt intill,så han vet att man är där.image148

I badhuset under fikastunden
image149

Ja, jg vet att kameran är fel inställd på datumet ^^
image150

Flisan som har tagit bilden..Dock fick Charlie lite väl mkt blixt på sig ^^
image151

Söndag..

Jag har ont i huvudet som vanligt, Flisan är trotsig & Charlie är tjurig till & från, så jag orkar inte riktigt skriva så mkt nu.

Tänkte skriva om fredagen lite senare & lägga in lite bilder från badhuset.

Tack för skrattet din okunniga ärthjärna

Sitter med en kopp kaffe & försöker vakna till efter en händelserik & förkyld fredag, loggar in här & ser kommentarerna från "LOWE" & "ANONYM" & jag kunde inte hålla tillbaka skrattet! Vilken ärthjärna :)

Jag ser att du är samma person lilla vän ;)

Till "Lowe"

Men för att svara på dina kommentarer...   Eftersom jag är mammaledig & arbetslös så lever jag på bidrag från försäkringskassan, dvs barnbidrag,underhåll, föräldrapenning & bostadsbidrag. Det täcker knappast hyra osv,så jag får komplettering från soc & nu när jag behöver glasögon så står dom för de 1000kr ca som det kostar i baspaketet.

Ser inget fel med det serru. & Om jag återigen måste få mer bidrag från soc sen när jag inte är mammaledig igen,så gör det mig ingenting. Jag skäms inte för att leva på soc när jag inte har jobb. Jag skulle däremot skämmas om jag inte tog emot den hjälpen utan blev ställd på gatan, förlorademina barn eller inte kunde ge dom det dom behöver pga stolthet som innnebar att jag inte tog emot den ekonomiska hjälpen.

Du vet uppenbarligen inte mkt.... Tror du ärligt att soc skulle godta om man bara satt hemma & rullade tummarna utan "giltigt" skäl? Att vara arbetslös,mammaledig eller sjukskriven är "giltiga" skäl...

Till "Anonym"

Jag ser inget fel med att min 10 åriga dotter sminkar sig som tex på julafton, nyårsafton, hemma med kompisar för att testa sig fram eller nån enstaka gång när hon vill känna sig extra fin.

Hon sminkar sig inte varje dag eller varje vecka & hon vrålspacklar sig knappast.... Det finns en bild på min dotter här i bloggen där hon är sminkad, den är tagen på julafton. Resten av bilderna är hon inte sminkad, eftersom det INTE hör till vardagen...

Jag sminkar mig sällan själv, men visst fan sminkar jag mig för att känna mig finare om det är nåt speciellt...

Tom jag sminkade mig & lekte med färger, lekte fotomodell osv med mina kompisar i samma ålder, jag tror ärligt att de flesta tjejer gör det....  

Jag har gymnasieutbildning, men jag har säkerligen inte haft samma förutsättningar som dig i livet,så öppna inte käften om det. 

Men jag måste tacka för din okunniga komplimang..  Jag tänker faktiskt ta det som en komplimang...   Du kan uppenbarligen inte räkna, så antingen är du väldigt ung & dum eller så har du bara väldigt låg utbildning själv...

22 var knappast väldigt tidigt att få barn??  Dessutom var jag 18 år & 3 månader när jag tog min oskuld, så om hon tar efter det så blir jag väldigt stolt :)

Vem säger att vi lever fattigt? vi har det fan bättre än många andra familjer & många pensionärer, det är jag säker på, men visst.. Vi har inte råd med allt som andra har, men blir man lyckligare av att kunna köpa allt man önskar eller åka på semester när man känner för det?

Det är nästan så att jag tror att jag vet vem du är, men jag hoppas verkligen att jag har fel om det...

Lite uppdatering

Vi åkte iväg & badade igår. tyvärr har simhallen tagit bort leksakerna i bebispoolen, förut fanns bla vattenkannor & båtar, men nu finns iställer Flytankor med sittplats där det är remmar som håller barnet på plats.

Charlie blev rädd för dom de första 2 ggr jag provade att sätta honom där, men efter en massa busande i vattnet, både i bebispoolen & i mellan bassängen & lite fika,så gick det att sätta ner honom.

Den var ungefär som en gåstol när vi hade den i bebispoolen & han hade så roligt med den :)  Det tog ett tag innan  jag vågade släppa honom med den, höll i honom,sen i ankan & sen gick jag bara bredvid.

Flisan lekte med sina klasskompisar & hade superskoj. 

Ett stort minus dock är att de bytt sida på omklädningsrummen, att det är öppet, alltså ingen dörr från badhuset in till duschrummen (det går att se rakt in i herrduschen tydligen),så det blir rätt kallt & sen för att det ekade så förskräckligt mkt,både i duschrummet & i själva simhallen.

Jag bad Flisan ta lite kort på mig & Charlie,men framför allt på honom, men hon skulle bara bada lite till... Nästa gång jag frågade skulle hon bada lite till igen, men då orkade jag inte vänta mera. Vi hade badat länge & Charlie började li trött,så han & jag gick & duschade. 

Flisan skulle komma rätt snart & passa honom så jag skulle få basta en stund. Jag såg verkligen fram mot det, men vi hann bli klara, sen klädde jag på oss.

Då först kom hon,men då var det för sent. HAn var så himla trött. HAn var inte gnällig eller så, men han var alldeles röd runt ögonen & vinglade lite när han satt.Hon fick skynda sig på & jag satte Charlie i vagnen & gick ut & väntade. tog en cigg & Flisan kom. Hade då stått ute i ca 1 min.. Charlie sov redan ^^

Var till optikern idag. Fick låna hem 2 bågar eftersom jag inte kunde välja...  Eftersom jag inte har råd med glasögon själv,så betalar soc & då får man ett billigt paket, vilket betyder att utbudet inte är det bästa...

Ska kolla igenom deras utbud imorgon igen då jag ska lämna tillbaka provbågarna.

Synd att optikern hade sönder mina bågar för några veckor sen, annars hade jag kunnat haft kvar dom...

Var på Flisans skolas Öppet hus. Flisans klass hade Vikingaåldern som tema. De hade bla tipspromenad som handlade om Vikingatiden med 12 frågor. JAg fick 11 rätt :) Av alla som tävlade var vi bara 6 st som hade så många poäng, så de fick dra en lott om vem som skulle vinna. Det blev en tjej i 6.an :)

En väldigt låg dag

Kunde inte somna inatt, låg bara & vred mig. Hade orosmage & var bara deppig & kunde inte stoppa tårarna. Det var länge sen, flera år sen jag hade så.

Det är så mkt som utlöst det, men varför tänker jag inte ens gå in på, det är för mkt runt omkring bara & mkt skit som samlat sig.

Idag ska vi åka & bada i vår nyrenoverade simhall, vilket ska bli jätteskoj :)

Igår lärde sig Charlie att vinka, men han vinkar bara till Flisan, inte till mig :(  Det är ofta han visar bara henne nåt han lärt sig till en början, sen visar han mig, den lilla fisungen :)

Åkte ner & handlade imorse, solen sken & CHarlie var på värsta glada humöret. Fick vänta en stund på bussen hem & då lessnade han lite, kke för att hur han än vände sig för att titta på bilar & folk så fick han solen i ögonen.

Tog upp honom & han började leka "Ostbåge", dvs böja sig bakåt. Det är tydligen jätteskoj att kika på omvärlden så ^^

I vilket fall som helst så såg jag att den första tanden uppe kikat fram :D

Helt underbart, nu dröjer det inte många dagar innan den andra kikar fram, han har ju hål där :)

Hjälp med design önskas!

Har ju som ni ser,världens tråkigaste design..    Har inte tid att sitta & försöka klura ut hur man fixar & donar i Photoshop (har CS2). Mina barn tar lite för mkt tid för att jag ska ens orka...

Inget babycafé

Det var fullt med barnvagnar på bussen när vi skulle ner på stan,så vi fick gå & hann därmed inte på Babycafét.
MEn vi gick ner på stan & kikade i affärer & bara njöt av vädret.

Solen skiner & värmer & det blåser knappt nåt, så det är perfekt fika-ute-väder.
Var på leksaksaffären med Charlie & tittade. Såg en fin plansch med en West White Terrier (en av favvoraserna) & Charlie blev jätteglad :) Han gillar uppenbarligen hundar :)

Gick på Lindex där jag hittade ett par mjuka solglasögon till bebisar, men han gjorde som Steve Wonder...  Sen slet han av sig dom & ryggade undan, så jag får ta det senare. Hittade en asball mössa som han ska få oxå. Nu finns det mkt fint där :) 

Kikade på långärmade tröjor till Flisan men hittade mest bara kortärmat. Hon är dessutom inne i en viss stil, så då kan man inte köpa vad som helst heller...

Charlie var vaken från det att vi klev upp vid 6.30 till ca 11.30, vilket är rekord. Han brukar alltid somna i vagnen men nu var det tydligen mkt att titta på.

Snart kommer lillebror,så jag ska sätta på kaffe, sen ska Charlie har lunch & efter det ska vi möta Flisan på stan 14.00. Tydligen är det nåt viktigt som finns där, hon var bara tvungen att visa mig sa hon...

image146

Efter en sur diskussion med Flisan, så lägger jag inte in några bilder på henne utan att hon godkänt dom..  Tydligen har jag lagt in nån bild som hon tycker var skitful, så hon blev arg ^^

Jag tycker hon är söt hela tiden, tom när hon är skitarg :)

Måndag förmiddag

Hade tänkt åka ner till Babycafét, men efter ett utbrott från min dotter (trött & missade bussen) så blev jag rätt trött & tappade lusten. Fast jag vet inte.. Kanske åker ner dit iaf, men jag känner inte riktigt för att vara social.


Huvudvärk

Fick huvudvärk som vanligt igår, men den blev värre under kvällen, trots Ipren & massage från Flisan & hennes kompis Bella.

vid sängdags kl 00.00 (Bella skulle sova över,men längtade efter sin mamma & ville hem men kunde inte,mamman skulle jobba kl 7 imorse några mil härifrån) hade jag fått migrän & började må ruskigt illa. Öyckades iaf hitta en bra ställning & lyckades slappna av i axlar & nacke & det värsta av huvud,nack & ögonvärken gick över. HAde fortfarande ont & mådde illa, men kunde somna.Ungarna sov i min säng med mig.

Väcktes några ggr av Charlie som ville ha tutte. Vid 7 vaknade jag till ordentligt då jag inte såg Bella. Lyssnade om hon var på toa,kollade om hon låg bredvid Flisan som låg nere vid fotändan, kollade efter hennes väska som inte var där, väckte Flisan & fick till svar att Bella gått hem vid 6.  La mig & telefonen ringde. Flisan sprang ner & svarade.

Det var Bella som var lessen. hon hade missat sin mamma med bara några minuter, tanken hade varit att följa med mamman till jobbet. HOn fick komma tillbaka, så hon kröp ner & vi busade lite med Charlie för att sen somna igen.

JAg & CHarlie klev upp vid 9.30, Flisan & Bella hade då varit uppe ett tag. huvudvärken är kvar, men ite lika illa som igår. Är väldigt spänd i nacken & axlarna känner jag..

Fan vad jag hatar detta!  Nu ska jag vila mitt arma huvud med Charlie som är tok-trött.

Samtal från Thailand

Blev rätt överraskad för 1½ timme sen. Telefonen ringde, jag svarade & hörde en mansröst säga Hej, sen blev det tyst. Jag sa Hej & sen Hallå, för jag trodde att det var nåt strul & att det var en telefonförsäljare, men så säger han "hör du inte vem det är?" . Då kopplade jag.. Det var ju Charlies pappa som ringde från Thailand!

Snacka om att jag blev förvånad :)

Vi pratade i nästan 30 min & det var första gången vi pratade med varandra sen innan han åkte ner dit i slutet på september -06, nån vecka innan jag fick reda på att jag var gravid.

Det ekade som sjutton & det var fördröjning, Charlie var gnällig & trött & hans pappa var tydligen kissnödig ^^

Det var iaf roligt att prata med honom, skönt att vi än så länge är sams, det har inte varit roligt att vara osams. Vi hade dessutom rätt roligt ihop när han fortfarande bodde i Sverige & vi umgicks så mkt & då menar jag inte roligt på det sättet att Charlie blev till, utan att vi hade mkt skratt ihop :)

Kl var ca 22.55 när vi pratade där nere, här var den bara ca 17.05. De hade mellan 27-31 grader på dagtid, här har vi haft flera minus & blåsigt.. Det tom snöade som bara den i några minuter, sen slutade det...  Märkliga väder...

Trött torsdag

Idag har både jag & Charlie varit ovanligt trötta. Han har sovit flera ggr & jag joinade honom 2 ggr.
Skulle till optikern, men en halvtimme där på en synundersökning innan vi skulle till Bvc.. Det var lite väl optimistiskt tänkt när jag tackade ja till Bvctiden igår...

Ringde till Synsam & bokade om tiden & åkte ner till Bvc. tog av Charlie ytterkläderna i lekrummet & då fick han syn på en jättefin trämobil med små färgglada bulliga bilar. Han skrattade & pratade med dom & försökte få tag i dom & blev arg när han inte lyckades ^^

Eftersom han gillade att åka rutschkana ute igår så fick han åka deras lilla, men den var inget vidare. Jag fick syn på en gammeldags läragåvagn, så jag ställde honom framför den, bara för att testa. Han fattade hur han skulle göra direkt & började gå med den, men då blev det nog lite läskigt, så han släppte taget en stund. Han stod & hängde mot mina armar & började pilla på mina händer som fortfarande höll om handtaget på vagnen. jag satte dit hans händer oxå & så gick han med mig igen, men just då kom Bvcsköterskan.

Han lös upp som en sol & det såg ut som om han skulle spricka av stolthet & han skrattade mot henne :)
Vi gick in, jag klädde av honom & la upp honom på skötbordet, plockade av honom blöjan & la honom på vågen,men den verkade han tycka var läskig, för han fick en lite rädd min.

La honom så hon kunde mäta honom, men jag tycker han såg så hoptryckt ut, hans hals syntes inte alls, så jag tror mätningen blev tokig..  Strunt samma ^^

Enligt henne var han 72cm lång, men han har vuxit ur en del 74 bodys, så.. njaaa... 73cm skulle jag tippa på..
Lillskrutt har gått upp till 10,670, men hon skrev 10,3...  Hon måste varit trött ^^  Jag såg det nu först, att hon skrivit annorlunda mot vad vågen visade.

Märkligt nog har jag inte varit speciellt hungrig idag. När Flisan kom hem hade jag just lagt mig med Charlie för att vila, men då hjon kom in genom dörren, då först kände jag hur hungrig jag var. Gjorde te & leverpastejssmörgåsar till mig & Charlie som just vaknat. Flisan gjorde till sig, för hon blev så sugen.

Sen satt vi där i soffan framför tv.n alla 3 & kollade på Kalle Blomkvist på 1.an & mumsade på smörgås.

Flisan fick besök av sin killkompis & jag var säker på att hon skulle få en Alla hjärtans dag present, han brukar alltid ge henne nåt när det är nåt speciellt eller när han dyker upp överhuvudtaget. Fast de gick upåp på hennes rum, så jag vet inte om hon fick nåt, jag har tom glömt fråga...

Han är så charmig & omtänksam, hennes kompis.. För några månader sen skulle hon ut med nån kompis & stängde ytterdörren. Jag badade Charlie i baljan & så öppnade hon badrumsdörren & visade upp en fin presentpåse med en lapp på som det stod Flisan på med fin skrivstil. Hon såg både förvånad & glad ut & visade vad som fanns i. Det var en mjuk lila fluffig kudde,formad som ett hjärta  :)
hon berättade att den bara hängde på handtaget på utsidan ^^ 

När Flisan kom ner med hennes kompis, han skulle iväg & träna nån kampsport,såg jag att hon sminkat sig. Hon var jättefin, det var nog bara ögonen hon hade sminkat,med mascara,ögonskugga & kajal, men det var jättefint gjort. Inte för mkt, men ändå så det syntes lite. hon har rätt mörka ögonfransar & de är långa & fina, å det kan se ut som hon är sminkad ibland fast hon inte är det.

Det har hon inte ärvt av mig iaf...  Måste vara pappagenerna ^^

Fy bubblan vad kallt & hårt det har blåst här idag! nu på kvällen, tog en liten tur till Ica, då var det nästan likadant som i morse, men skillnaden var att det kommit yttepytte snö & att vänta på bussen hem, det var inte kul...  Här är det en fuktig & rå kyla, vilken kryper in i kläderna & sätter sig i benmärgen.. Nästan. För första gången denna vinter frös jag så mkt om fötterna att det kändes som om jag höll på att tappa känseln i tårna.

Mina barn sover & jag ska skutta i säng strax. Imorgon ska vi till öppna förskolan & leka kl 9 :)


image145

Det märks att han är kille....


Zzzz

Hade planerat att göra en del idag, tex städa, men jag har inte orkat. Har ont i ryggen, men itne så ont att jag inte kan städa.. Mest bara latmasken som tagit över...

Tänkte hitta på lite blandat att börja skriva om, bla ha olika kategorier som jag helst ska skriva nåt i varje dag, tex saker som gjort mig mig glad, arg, tacksam för, minnen, mina intressen (har tänkt länge att skriva om "övernaturliga" saker & upplevelser), hur det är att vara ensamstående  heltidsmamma,vad jag gillar för musik, roliga saker tex historier,filmklipp osv. Finns ju massor egentligen att skriva om, men jag kommer aldrig till skott ^^

Skulle kunna sitta uppe en stund & börja nu, men jag är trött & värken är lite värre nu, så jag ska nog ge upp & lägga mig istället.

Ska röja här på fm imorgon, sen ska jag till optikern för synundersökning & sen till bvc för 10månaders kontrollen.


                      *vägra visa tänderna*
image144

Världens sötaste Charlie :D

Mammas goa kille med de goaste knubbiga låren ^^

image142

image143


Tokig tisdag

Skulle tvätta 10-14 idag..  sorterar tvätten, slänger ner 3 högar till maskinerna i min Ikeakasse, tar kassen med tvättmedel, sköljmedel & Vanish, tar Charlie på höften, slänger på honom en filt så han inte skulle frysa i loftgången, går ner till källaren & till min förvåning så är det redan nån som tvättar & det står 2 stora tvättkorgar på golvet.. Maskinerna som gick måste ha blivit igångsatte 30-40 min innan jag kom ner..  Den 3e var iaf klar, så innan jag tog ut den tvätten, så dubbelkollade jag att det verkligen var jag som bokat idag, den 12.e kl 10-14.

MKt riktigt.. Det var jag som skulle tvätta.. Blev rätt snopen, men satte på en maskin till mig iaf, tog Charlie på höften igen, gick ut & låste med bokningcylindern.. Efter 20 min plingade det på dörren & utan för stod en skamsen kvinna & bad tusen ggr om ursäkt, hon trodde att det var den 11e idag...

Bytte blöja på Charlie & klädde på honom lite mera kläder & gick ner så hon kunde ta sin tvätt, medan hon fortsatte be om ursäkt, men jisses, sånt händer :)  Man kan ju inte alltid vara på topp liksom :)

Hann iaf tvätta nästan allt, torkade bara några få plagg, resten torkar jag här hemma på torkställningen & elementen.

Jag kunde inte ha klart min tid, skulle vara på Familjerätten kl 13.30 för att skriva under faderskapsbekräftelsen.

Jag glömde bort att springa in på vårdcentralen & röntga ryggen, men jag tar det imorgon. De har drop-in som tur är. Just nu värker den onda delen av ryggraden väldigt mkt. Det kommer nästan som i stötar, känns nästan som när man har en infektion i ett sår, typ som att det bultar i takt med pulsen.. 

Hoppas att det är nåt övergående. Ställde Charlie i dagiskö igår. Måste dock gå till försäkringskassan imorgon & kolla när min mamamledighet går ut egentligen.. Som det stod på min sida på FKs hemsida,så har jag mer än 6 månader kvar av mammaledigheten.. Kan väl inte stämma?

Ska ringa min gamla sjukgymnast oxå. Hon är bra, men jag måste ha ryggövningar att göra hemma sa läkaren. Gärna för mig, jag är ofta väldigt stel när jag vaknar, så ryggen behöver mjukas upp.

Charlies pappa mailade... Han sitter tydligen & knåpar ihop ett mail till hans mamma.. Det kan inte vara lätt för honom, men det lär bara bli svårare ju längre han väntar & den sidan av familjen & Charlie går ju miste om massa dyrbar tid tycker jag. HAn skickade en massa bilder på sig till Charlie som Charlie ska få ha i sitt rum sen.

Man blir ju inte lite sugen på att byta miljö med hans pappa när man ser bakgrunderna...  Vackra stränder, tropiska skogar...  Meeeen.... Där kan man inte åka pulka!!  Inte här heller som det är nu, men det behöver inte han veta ^^

Imorgon kl 9 ska Charlie vara hos läkaren & vi ska kolla hans huvudform. Jag tror fortfarande att den skadades när vi ramlade i trappan & jag tappade honom när nerverna i min arm slogs ut. Han landade ju på bakhuvudet & ryggen & eftersom barns skelett är mjuka...

 Skulle så vara fallet, då ska jag anmäla läkaren vi åkte till en timme efter fallet.. Den där bacillrädda saken som stod i dörröppningen & tittade..


Det luktar gott här.. Flisan har duschat & smort in sig med nån hudlotion hon fick av min kusin i julklapp, det luktar ljuvligt :)  Sen doftar den nytvättade halvtorra tvätten oxå :)

   Sötaste tomtenissan ville inte vara med på bild ^^          Datumet inställt fel...                                             image140

Sötisens hår har vuxit sen bilden togs.. Det är ungfär 4 cm långt nu ^^
image141


Redigering Inlägg "Varför ska osämjan drabbar barnen"

Efter hot ang mitt inlägg,så har jag redigerat det.
"någon" fick inte träffa sin son om jag inte tog bort inlägget, som en annan "någon" ringt & skvallrat om, när första "någon" & hans ex låg & nattade deras son, varpå "någon" blev utkastad.

Nu har jag hotats med en "Mot-blogg" där hon skulle skriva en massa skit om mig & min dotter. Första "någon" har även han hotat mig, pga av att han inte fick träffa sin son. Jag vägrar ta bort mina inlägg. Men jag kompromissade. Får se om det duger, annars får hon väl skriva sin mot-blogg då.

Men. När folk går på mitt barn då får de ta konsekvenserna oxå.

Ni snackar tillräckligt mkt skit om henne, jag hoppas ni mår jävligt bra över det & är stolta över er själva, som vill en 10 åring så jävla mkt ont!! Men gud nåde, om nån snackar illa om era barn.. oj oj...

Fy fan säger jag bara.   

Nu väntar jag bara på att "någon" ska ringa & skvallra i ont uppsåt igen.

Läkarbesök

Var ner till läkaren idag ang min rygg som blivit värre. Det värker på ett ställe på ryggraden 6 när nån nuddar där,så blir smärtan värre. Igår råkade Charlie ramla bakom mig i soffan & kom åt just det stället med huvudet.. Det var INTE skönt...

LÄkaren ville iaf att jag skulle röntga ryggen, men röntgen hade lunchstängt & jag kunde inte vänta. Charlie sov i vagnen & det var bara en tidsfråga innan han skulle vakna & vara jättehungrig. JAg tänkte ju inte på att ta med mig mat till honom.. Så jag åkte hem...

Tyvärr var nätet, telen & tv.n utslagna sen tidigt på morgonen till 14 tiden ca, så jag kunde inte ringa röntgen & säga att jag kommer imorgon. Får ringa dom imorgon & förklara.

läkaren tror iaf att jag kan ha fått diskbråck :(

I lördags fick vi ett tråkigt samtal från Flisans kompis. Hennes mamma är död. Väldigt trist eftersom mamman & jag just lärt känna varandra i somras, sen försvann hon ett tag pga saker jag inte tänker berätta om. Det handlade om hennes hälsa. Såg fram emot att få börja umgås med henne igen, så fort hon var bättre... Vi har saknat henne, alla hennes vänner.. kommer sakna hennes glada humör & leende man alltid möttes av...

Flisan åkte hem till sin kompis igår för att stötta & trösta, men hennes kompis var småelak stundvis, men.. Hon hade ju sorg...

*morr*

Var ner på Leksaksförmedlingen en snabbis... Hittade 2 kombi/duo vagnar, jättefräscha nyare modeller, som hon sålde för 1500... Precis samma summa som hon sålde min mkt äldre, trasiga,mögliga & smutsiga Brio vagn för.. Den var dessutom inte kombi eller duo... Den hon sa att hon skulle ge tillbaka några hundra för först, för att en vecka senare ha tagit tillbaka det...

Är så besviken... Ska skriva ett mail till henne snart, för det är fan inte okej. Jag måste ju tillbaka till Babyland för att fixa massa saker som fattas, byta ut trasiga saker, tex däcken, få nytt gummi på handtaget , fixa nya knän osv.... Det kommer kosta mig en massa hundralappar.... *MORR*Min fredag..

Var iväg med Charlie på öppna förskolan idag, första gången på nästan 2 månader. Mkt nytt folk där, men det var kul :)
Han uppskattade sångerna mer idag än tidigare & flörtade hej vilt med både barn & vuxna. Mest var småflickorna som tultade omkring intressanta :)

Åkte hem & slappade i några timmar. Charlie har varit på dåligt humör under dagen, så jag har fått försöka roa honom så gott det har gått.

Passade på att städa på nedervåningen när han var nyäten & vaken. Sen tuttade han & somnade, så jag passade på att baka fusk syltkakor..  mördeg utan ägg utan att svalna i kylen jag fuskade :)

Fick just samtal.. Flisan skulle sova borta inatt, men hon hade ont i magen (som vanligt) & mådde dåligt.. Kan ju vara liten eftersläntrare från magsjukan..  hon är iaf på väg hem, så jag måste slänga på min & Charlie kläder & skynda oss ut & möta henne. klockan är mkt & det är en lång & mörk väg hon ska gå...  Vägen korsar en väg till en liten krog & man vet ju aldrig...

Vad har hänt med Ken Rings blogg?

Har den blivit nerstängd eller vad? Känns inte så troligt att han skulle skaffa lösenord liksom... Nån som vet?

Feber & magsjuka

Flisan hade feber i lördags, så hon låg mest & vilade. I söndags var hon pigg & lagom uppkäftig, så för mig var hon frisk. Hon tjatade till sig att få åka & kolla in innebandyträningen hon vill börja på.

Då upptäckte jag att Charlie hade feber, fast den var inte hög & han var som vanligt ändå.

Flisan kom hem & var trött, men inte hungrig. Hon hade bara ätit frukost. Hon mådde fortfarande bra, men gick & la sig lite tidigare.

Igår fick hon vara hemma från skolan, för säkerhets skull. JAg skulle åka & gratta en väninna som fyllt åt & kika på hennes igår 6 dagar gamla son, men hon fick avgöra om hon vågade ta dit oss. Jag trodde ju att febern i Flisans fall var nått tillfälligt & att Charlies feber berodde på tänderna...

Hon tyckte det var lugnt, så vi åkte dit & blev serverade hemmagjord smörgåstårta & lite gräddtårta. Hade jättetrevligt.
Charlie hade fortfarande feber, men Flisan mådde bra.
Hon åt lite dåligt, men jag trodde hon ätit lite för fort & druckit för mkt läsk, då kan man ju få mättnadskänsla.

Skulle åka hem & då säger Flisan att hon mår dåligt. Kollar på henne & hon ser blek ut, speciellt om läpparna. Nåt jag lärt mig är att om hon är blek om läpparna,så kommer hon antagligen kräkas...

min väninna gav mig en påse att ta på bussen, om Flisan skulle kräkas, men Flisasn rapade i hallen 6 mådde bättre. Hon fick tillbaka färgen på läpparna.

Missade bussen med 1 min. Den gick 2 min före just det klockslaget, mot vad min väninna trodde.. Fick vänta på en annan & gick därför in på Konsum & kikade. Flisan fick ont i magen & lånade toan. Hon kom ut efter 5 min & berättade att hon var dålig i magen..

Vi kom hem & Flisan hade börjat frysa. Flisan hade fått tillbaka febern...

De närmsta timmarna sprang hon mellan sängen & toan på övervåningen, tills hon inte orkade springa längre. Då bosatte hon sig i Charlies badbalja med vattnet rinnande, så det blev lite mer badkarslikt.

Hon mådde bättre av det. Lillebror kom förbi här, satt & fikade & så när hon kom ner & knölade ihop sig i fåtöljen. Där sov hon en stund med morgonrocken på. Sen vaknade hon & sa att jag skulle förbereda toan här nere, OM hon måste kräkas. Satte upp hennes hår, öppnade dörren, tog upp locket & tände lampan, utifall att.

Sen gick hon & kräktes...

Brorsan höll på att hoppa ur kläderna av obehag ^^  Flisan mådde iaf bättre efter & hon kräktes inget mer.

Charlies feber håller i sig & han är gnällig tof. Nu har han väckt mig för 3.e natten i rad, flera ggr & vägrar vatten eller napp. Han ska bara ha tutte, vilket är frustrerande. Hans tänder i underkäken skaver & när han småsnuttar..  *ajje*

Han har ratat barnmaten (Han måste verkligen ha ont, matvrak som han är), igår drack han bara halva flaskan med välling..  Hoppas att det är tänderna & att de ploppar ut snabbt....

Hahaha, skönaste klippet idag :D

Den här fick mig att tokgarva, vilket gjorde min 10 åriga dotter nyfiken, men jag orkade inte översätta just då, jag var ju fullt upptagen med att lyssna & kolla .

Ska översätta den strax :)


Knäppväder

Blev ju glad att det snöade idag,trots att det blåste.. Men men.. Det är lite vitt ute, men det räcker knappast till att åka pulka på :(

Vände på Charlies sittdel i vagnen idag,så han får blicka framåt. Fast det kke är dumt.. Han kke är för liten för det än?

Äppelgnagare

Nu har CHharlie fått äpple att gnaga på.. HAn blev rätt arg först, han trodde väl att det skulle vara lika mjuk & saftigt som päron ^^

Sjuk dotter

Flisan har ont i huvudet & är varm, men vägrar ta tempen eller ta en huvudvärkstablett...  Hon klarar inte att svälja alvedon, varken hel eller halv, hon hatar flytande & tycker sugtabletterna bubblar för mkt...   Bara suppar kvar & dom skulle hon totalvägra....

Skulle ju rensa ur Bratzdockorna, sminkhuvudet & annat tjejkrims & lämna ner på leksaksförmedlingen, men nu orkar hon inte,så vi får ta det en annan dag då...

tycker synd om henne just nu :(

Köttgryta med rotfrukter

Jag gjorde en vuxen gryta & en bebisgryta, som båda blev väldigt uppskattade.

Jag kokar ihop det mesta först, för att sen koka bebismaten i annan kastrull.

Ingredienser:

ca 400-500gr grytbitar
ett nät Sharlottenlök
1-2 klyftor vitlök
5-6 morötter
ca 100gr selleri
ca 100gr palsternacka
1 röd paprika
1/4 purjolök
1 stor burk champinjoner
eller så många färska man vill ha (färskt är att föredra för att undvika saltet som finns i konserverade)
ca 1-2dl majs (fryst är att föredra för att undvika saltet som finns i konserverade)
grädde
svartpeppar
ev basilika
(kalvfond till vuxen grytan)
(aromat & grillkrydda till vuxengrytan)
redning till såsen: ½msk mjöl per dl vätska.
Jag gjorde mkt sås, 5msk till 1 liter vatten

Jag skar köttet i mycket mindre bitar.
Bryn grytbitarna,strö över mjölet & häll på vattnet under omrörning ELLER blanda mjöl & vatten i en bunke,vispa & häll i grytan.
Låt puttra ca 1-2 timmar, beroende på hur stora bitarna är.
Skala morötterna, sellerin & palsternackan. Skär morötterna i slantar, selleri & palsternackan i skivor.
Lägg i grytan & låt puttra i ca 10 min innan du skalar sharlottenlöken & delar den & purjolöken, i med dom också.
Skär paprikan i små bitar & lägg i. låt puttra i 5-10 min.Lägg i majsen & champinjonerna.
Häll i så mycket grädde du vill ha,krydda med lite svartpeppar.


Ta så mycket gryta du vill ha till bebisen (går utmärkt att frysa) i annan kastrull, tänk efter på ett ungefär hur mkt bebisen äter vanligtvis till lunch eller middag, tänk även på att den ska serveras med potatis.
En liten potatis & ca 3/4dl gryta är som en vanlig 200gr burkmat.
Sjud ca 10 min.

Skala & pressa vitlöken, låt bara 1-2 droppar vitlök landa i bebisens gryta (pressa långsamt), lägg resten i vuxengrytan.

Smula lite basilika i bebisgytan, bebisgrytan är klar  :)

Krydda vuxengrytan med kalvfond,aromat & grillkrydda, smaka av.

Servera med potatis.

Smaklig måltid :)

Glad Anna & lessen Flisan

Var ner på stan & lämnade boken till Anna. Innan dess träffade jag på Carro & en sovande Leo, de skulle på bussen som jag klev av. hon verkade glad & så, det kändes skönt. Då har hon inte valt nån sida & så, vilket jag nästan trodde när hon knappt hört av sig alls. hon har väl bara varit lite off, vilket jag oxå kan vara. Skönt det, då finns det iaf hopp av våra söner kan lära känna varandra ;)

Anna blev iaf jätteglad över boken & jag fick 2 stora goa kramar & en go puss på kinden. Trots att vi inte umgås så mkt längre,vi har fullt upp på varsitt håll, så känns det som om man inte varit utan henne en dag när vi väl träffas. Det enda det märks på är våra växande barn ^^

Min dotter ringde från mobilen när jag var på väg hem. Hon var arg & lessen. Igår hade en av killarna som slagit henne & retat henne under höstterminen, ställt sig på en bänk under en lek, hoppat & landat med knäna på Flisans axlar, vilket gjorde att hon naturligtvis tappade balansen, ramlade i backen,slog sig på armarna,benen,sidan & framförallt huvudet. Hon sa att det gjorde jätteont, hon hade blivit yr en stund & legat kvar för att hämta sig & smärtan skulle gå över, hon sa inte om han gråtit, men det antar jag. Ingen hade dock brytt sig sa hon..

Idag hade en annan av bråkkillarna knäckt hennes diadem under en lek...  Nu har jag fan fått nog.. Hon retas mer & mer & hon har redan en klump i magen över att gå till skolan som det är...

"Din värld är inte min värld"

Var & hämtade mina böcker igår som jag beställt från www.livetsunder.se . Det tog bara 2 dagar efter att jag lämnat min beställning, vilket är väldigt snabbt.

Exemplaret som jag ska ge min kompis Anna hade jag först tänkt skriva i, ett grattis i förskott, berättat hur mkt hon betyder för mig & vad det betyder att hon var med på förlossningen & coachade mig & att jag helt enkelt att jag är glad att hon klarat sig så bra & att jag älskar henne för att hon är den hon är, även om hennes ärlighet ibland kan vara jobbig att ta till sig, vad det än gäller. Sen kom jag på att jag skriva det på ett papper att lägg in i boken istället. Sen kom jag på att jag faktiskt kan skriva med blyerts, då skär det inte lika mkt när man öppnar boken ^^

Boken är på 273 sidor & har fått bra kritik från bla Gunilla Boethius & Åsa Moberg, båda författare & journalister.

Jag kunde inte sluta läsa, förutom då min huvudvärk var som jävligast igår.

För min del är det fortfarande svårt att ta till mig att det är min vän det handlar om. Hans mamma, bokens författare, Monica Petersson, har verkligen skrivit bra & beskrivande, men jag känner inte igen tex hans aggressionsutbrott som hon berättar om & som funnit sen han var väldigt liten. Å andra sidan hade jag mina egna problem med aggressionsutbrott, så det kan ju hända att hans kom i skymundan just därför.

Jag både förstår & inte förstår hur hon orkar allt under alla år & att hon ens orkar säga nej & stå emot ibland när han kommit & mer eller mindre krävt hennes hjälp! Jisses, han har haft en stålmamma!

Jag uppfattade henne inte som så då, den bild jag har av henne var att hon inte brydde sig så mkt om att han hellre var hos mig många ggr. Iofs så visste hon var han var & att han var trygg, trots att han kunde hitta på djävulskap med bla mig. Att hon älskade honom var det dock inget tvivel om.

Jag känner mig sorgsen & undrar om den kvällen för snart 11år sen, när jag kom hem gravid & trött från gymnasiet, ser mitt hem i mer eller mindre kaos, min sambo sitter & dricker sprit med ett ex till mig & min vän, alla 3 verkade kke påverkade av annat än alkohol, jag minns inte.

Jag minns iaf att det var sista gången han var upp till mig, jag tog kort på honom & han var tillbakadragen. Kanske pga att jag högt uttryckt vad jag ansåg om att komma hem från plugget & det söps hemma & hade skitats ner...

Jag & min vän hade då inte umgåtts på många år...

Hans mamma sa i ett mail häromdagen att hon visste varför han kommit upp till oss den dagen, men det & andra saker vill hon berätta när jag & Anna läst boken. Hon beskrev mig tom som hans "lill-mamma" vilket rörde mig, då jag egentligen var väldigt omogen...

Vi ska då träffas & kolla på bilder osv.

Att han bollats fram & tillbaka mellan olika psykmottagningar,soc handläggare osv, det är förjävligt!

Tänk om jag inte varit så irriterad den dagen jag kom hem & han satt i min soffa.. undrar om det hade gjort nån skillnad?

Eller om jag letat rätt på honom via folkbokföringen,som jag tänkte på några ggr under årens lopp?

Jag rekommenderar verkligen boken, trots att jag säkerligen måste läsa om den för att kunna ta in allt & på så sätt "lära känna" min vän som vuxen man, missbrukare & mer eller mindre psykiskt sjuk.

Jag saknar honom verkligen nu...Den tonårsgrabb jag kände.. Han satte verkligen sina fotspår i ens själ på ett eller annat sätt.

den bild jag brukar få upp i huvudet när jag pratar eller tänker på honom, då har han sitt halvlånga hår strax nedanför axlarna, med snelugg, sina osnörade GetAgrip kängor, huvtröja,mörka jeans, hans släpande gång & hans leende... För mig är han killen som antingen låg & läste serietidningar eller hittade på bus, tex gick i taket upp & ner på pendeltåget... Jag kan nästan minnas hans röst, men bara nästan
.

image138

RSS 2.0